KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Változz, mielőtt muszáj lenne!

2015. február 25. - Kőszegi Zsuzsanna

Vezesd le a stresszt és maradj energiával teli a szürke hétköznapokon is kineziológiai technikák segítségével. Az alábbi gyakorlatokkal újra lendületbe tudod hozni magad! 4 tipp, hogy egy rohanó napon is tele maradj energiával:

1. Vízivás: A szervezet valamennyi elektromos és kémiai folyamata vizet igényel, szervezetünk kb. 70%-a víz. Testsúly 10kg-ként 2dl vízre van szüksége egy egészséges, stresszmentes testnek, ellenkező esetben a duplájára.

Hatása: Segíti az elektromos és kémiai reakciók lefolyását az agyban és az idegrendszerben. Az információkat hatékonyabban tudjuk tárolni és lehívni. Javul a koncentráció, magasabb lesz az energiaszintünk, enyhülnek a neurológikus lekapcsolás tünetei, lazább lesz a kommunikáció, szociális képességeink javulnak, nő a figyelem, a koncentráció. 

2. Keresztirányú és homolaterális mozgás végzése felváltva: 6 pár keresztbelendítés, majd 6 pár azonos oldali lendítést végez, majd újra 6 pár keresztbelendítés.

Hatása: Mindkét agyfélteke jobban, ill. összehangoltabban dolgozik, jobban megy az írás, az olvasás, és a mozgás is összerendezettebb. Újra a kiegyensúlyozottak, egységben lévőnek érezzük magunkat. A testi feszültségeket oldhatjuk fel ezzel a gyakorlattal, a két agyfélteke integrálásával megnövelhetjük szellemi teljesítőképességünket.

3. Érzelmi stressz leépítése: Két kezünk mutató és középső ujjával megérintjük a két homlokcsonti dudort. Hunyjuk le a szemünket, és érezzük az ellazulást. Addig tartsuk ezt a két pontot, amíg teljesen el nem lazulunk.

Hatása: Alkalmas a gyors kikapcsolásra és lazításra. Leépítjük az aktuális stresszt, és feloldjuk a szellemi blokádot. Ezután új döntéseket hozhatunk, ismét szabad az elménk. 

3. Csecsemőmirigy kopogtatása: Lazán zárjuk ökölbe a jobb vagy bal kezünket és a kulcscsont alatt kb. 5 cm-rel középen kopogtassuk meg a szegycsontot 19-szer. 

Hatása: A csecsemőmirigy fontos szerepet játszik a szervezet immunvédekezésében. A kineziológiában a csecsemőmirigy a meridiánok energiáramlása irányító központjának számít.  Segít az ellazulásban, nyugtatólag hat, erősíti az immunrendszert. Csökken a stressz!

escaping-reality.jpg

Ezen technikákon kívül vezesd be az alábbiakat is az életedbe:

  1. Nevess
  2. Sportolj
  3. Igyál sok vizet
  4. Relaxálj/Meditálj
  5. Kirándulj
  6. Utazz
  7. Légy a családoddal
  8. Élj társadalmi életet
  9. Ovass
  10. Legyen olyan hobbid, ami kikapcsol
  11. Menj moziba, színházba, múzeumba, koncertre
  12. Minden egyéb, ami lemaradt a listáról és feltölt. :)

Változtass az életeden! Tudtad, hogy amit 21 napon át csinálsz szokásoddá válik? Hát akkot útra fel! Kezdd el most és váljon szokásoddá, hogy foglalkozol magaddal! 

www.naturterapia.hu

süti beállítások módosítása