KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Mi alakítjuk az életünket!

2015. március 11. - Kőszegi Zsuzsanna

“Senki nem változtathat a tegnapon, a holnapon viszont mindnyájan változtathatunk.” Colin Powell

Ha nem vagy elégedett az életeddel élj másképp! Cselekedj úgy, mintha máris a tiéd lenne a kívánt eredmény. Úgy képzeld el az, amit szeretnél, mintha már elérted volna és tedd meg hozzá a következő lépést. 

Ismered a kiselefántok esetét, akiket úgy képeznek ki munkára, hogy a lábukat egy fához láncolják? Egy idő után rájönnek, hogy hiába igyekeznek kiszabadulni, feladják a próbálkozást. Bár később a tényleges munkavégzésnél leveszik róluk a láncokat, így már lehetsőgük lenne elmenni, a rabság élménye azonban már rögzült bennük. Pontosan azt teszik, amit mondanak nekik, engedelmesen követik a gazdáik utasításait. A kiselefánt negyvenszer erősebb az embernél, tehát fizikumukat tekintve, ki tudna törni a rabságból, de elhiszi, hogy képtelen erre, ezért meg sem próbálja. 

Kérdezem én, hogy te szabadon választtottad meg hogy milyen elvárásokat és képességeket tulajdonítasz magadnak az életedben? Esetleg arról van szó, hogy a saját korlátozó hiedelmeidet viszed magaddal és ennek megfelelően alakítod az életed? 

A teljesség igénye nélkül pár korlátozó hiedelem, hátha valamelyik ismerős neked:

  • Túl öreg vagyok már ehhez.
  • Nekem biztosan nem sikerülne.
  • Amíg nem lesz tökéletes nem kezdek bele.
  • Félek a kudractól.
  • Félek, hogy azt is elveszítem, amim van.
  • Más biztosan sokkal jobban csinálja.
  • Nem vagyok elég ügyes.
  • Gyerek mellett nem lehet csinálni.

barbed-wire-freedom-girl-good-happiness-favim-com-227797.jpg

“Akár hiszel benne, hogy képes vagy rá, akár nem - igazad van!” Henry Ford 

A korlátozó hiedelmek megváltoztatáshoz első lépséként fel kell ismernünk ezeket. Ezek a korlátozó hiedelmek vagy mintaként épültek be az életünkbe, hiszen a szüleinktől is ezt láttuk, hallottuk vagy kisgyermekként énképünk kialalkulásakor ezt a képet alakítottuk ki saját magunkról. Szóval munkára fel első lépséként figyelj oda magadra mit is gondolsz vagy mondasz magadról. Hiszen a jelenben azt kapod az élettől, amit eddig is gondoltál és mondtál magadról. Szánj rá időt, hogy átalakítsd gondolkodásodat, hiedelmeidet úgy hogy ezek segítsenek vágyaid elérésében. 

Tégy úgy, mintha máris az lennél, akivé válni szeretnél, és hidd el, hogy azzá is válhatsz, mert így legyőzheted az önbizalomhiányt és beléphetsz saját valódi önmagadba.

www.naturterapia.hu

süti beállítások módosítása