KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Az életed egyetlen felelőse te magad vagy!

2015. július 16. - Kőszegi Zsuzsanna

"Az ember nem csak azért felelős, amit tesz, hanem azért is, amit nem tesz meg." Prótagorasz

Te mennyire vállalod a felelősséget önmagadért? Minden úgy van az életedben, ahogy szeretnéd, ahogy elképzelted, amire vágysz? 

Ha ezekre a kérdésekre a válaszod nem, akkor mit gondolsz kinek a felelőssége mindaz, hogy ott tartasz, ahol éppen vagy, amilyen az életed vagy éppen a kapcsolataid? A szüleidé, a főnöködé, a párodé, a családé vagy épp a társadalomé?

A válaszom sajnos nem! A felelősség egyes egyedül a tiéd. 
Persze most hallom, ahogy felcsattansz, hogy mondhatok ilyet, hiszen te megtettél mindent azért, hogy elérd, amit szeretnéd, de az anyám, az apám, a kormány, a hitel, a főnököm, a férjem/feleségem...ÁLLJ!

Itt van az a pont, amikor meg kell, hogy állj és elgondolkodj azon, hogy az, ahol jelen pillanatban tart az életed annak az egyetlen felelőse Te magad vagy!

Sokan gondolják és élik le úgy az életüket, hogy másokat okolnak a saját kudarcaikért, és ezzel ki is bújnak a felelősség alól és maradnak a megszokott életükben és már semmit nem tesznek ellene. 

"Könnyen kibújhatunk a felelősség alól, azonban nem fogunk tudni elbújni kibújásunk következményei elől." Josiah Stamp25_156465_621315_5cc43c59e95f6d2fb141949c27c69307_cc15ed_301.jpgA személyes fejlődés egyik fő lépcsőfoka, hogy felelősséget vállalj önmagadért. A felelősségvállalás nagy előnyökkel jár. Ha nem teszel semmit az életedért, akkor nem történik semmi, ha szeretnél változtatni az életeden, akkor mást szükséges tenni, mint amit eddig tettél, mert ha azt teszed, amit eddig, akkor az életedben minden ugyanaz marad. Kezdjük el felvállalni tetteinkért, érzéseinkért és gondolatainkért a felelősséget. Amikor felvállaljuk, akkor elismerjük, hogy részeink, hozzánk tartoznak és ez segíteni fog abban, hogy felismerjük a szükségleteinket és végre a saját életünket kezdjük élni. A felelősségvállalás azt jelenti, hogy képes vagyok reagálni az adott helyzetre.

Minél inkább részünkké válik a felelősségvállalás saját életünkért, annál inkább tiszteljük és szeretjük önmagunkat. Ha megtanulunk felelősséget vállalni önmagunkért, jobban fogjuk érezni magunkat, felszabadulunk és értékesebbnek érezzük magunkat. Bármilyen nehéz helyzetben is érzed most magad, Te vagy az egyetlen, aki felelős vagy a saját életedért. A Kineziológia ebben képes segíteni. 

Tehát kizárólag Te vagy felelős azért, hogy ki vagy ma és senki más nem felelős a Te személyes fejlődésedért és sikeredért.

Következő kezdő kineziológia tanfolyamról bővebben: Tanfolyam

 

süti beállítások módosítása