KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Hogyan maradj épeszű karácsonykor?

2015. december 17. - Kőszegi Zsuzsanna

Hamarosan itt a karácsony. Ez egy csodálatos része az évnek, de egyben lehet egy nagyon stresszes időszak is.

  • Egyik társadalmi eseményt vagy céges karácsonyi partit követi a másik, természetesen mindegyiket be kell illeszteni az életünkbe.
  • Munka után a karácsonyi hajrá következik az ajándékok megvásárlása a szeretteink részére.
  • A ház nagytakarítása sem maradhat el.
  • Többfogásos menühöz be kell szerezni a hozzávalókat az elkészítéséről már nem is beszélve.
  • Mik vagyunk…..talán egy kicsit stresszesek?

a-karacsonyi-keszulodes-probara-teszi-az-emberi-kapcsolatokat_6ff3cbc1f607f1603004f52c9b585f5a.jpg

Szóval hogyan tehetnénk az ünnepeket kevésbé stresszessé és jóval élvezetesebbé? Íme néhány tipp és javaslat, ami remélhetőleg segít, hogy az ünnepi időszakban is nyugodtak és kiegyensúlyozottak maradjunk!

Te családod én családom? Egyik nagy stressz, hogy kinek a családját látogatjuk meg karácsony napján. Különösen igaz ez, ha válás volt a családban. Van olyan eset is, hogy egy nap több helyre is menni kell. Mi a helyzet abban az esetben, ha a család nagyon távol él? Hogyan döntsük el, hogy kit mikor látogassunk meg?  Ideális az lenne, ha már időben leülnénk és átbeszélnénk, hogy kit szeretnénk karácsonykor meglátogatni és kihez melyik nap mennénk.

Állítsd meg a tökéletességre törekvést! Karácsony a szeretetről szól! Nem az a fontos, hogy csillogjon a lakás a tisztaságtól vagy, hogy a legtökéletesebben készüljön el az étel. A lényeg, hogy együtt legyen a család.

Ne ürítsd le a bankszámlád! A karácsonyi ajándéknak nem az a lényege, hogy minél drágább legyen. Inkább arról kell szólnia mennyire figyelsz a másikra. Vigyázz a nagy költekezések után januárban, nehogy azt vedd észre mínuszban van a számlád. Költségkeret: Beszéljétek meg, hogy mi a maximális keret, amit egymásra kötlhetnek a családtagok.

Szeresd az ajándékod! Ajándékbontás alkalmával igen jó színészi tehetségre van szükség annak érdekében, hogy a másik ne lássa a sokkot az arcunkon, amikor azzal szembesülünk, hogy olyan ajándékot kaptunk, amire egyáltalán nem vágyunk. A lényeg a szándékban van, hogy gondolt ránk a másik, ezt értékeld! Tipp: Mosolyogj és mondj köszönetet! 

Karácsonykor se feledkezz meg önmagadról! Szánj időt a pihenésre, a nagy alvásokra, sétákra és a közös kikapcsolódásokra. Ne feledd lélegezz! Igyál sok vizet és relaxálj amennyit csak tudsz! :) Túl sok stressz esetén alkalmazd a korábbi cikkemben leírt önkezelő kineziológiai gyakorlatokat.

süti beállítások módosítása