KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Betegségeink eredete

2018. március 15. - Kőszegi Zsuzsanna

Mindnyájan voltunk már életünk során legalább egyszer „betegek". A minket vagy a hozzánk közel álló személyt érintő probléma „kihámozása" sokszor arra késztethet bennünket, hogy kicsit másképp lássuk a dolgokat. A láthatatlan érzelmekhez és gondolatokhoz hozzátartozik egy nagyon is fizikai jellegű, mérhető reakció, mely igen gyakran betegség formájában jelentkezik, így az egészségügyi problémáknak nem áldozataivá, hanem külső szemlélőivé, megfigyelőivé válunk. A gyógyulást ezért a tudat, lélek harmonizálásával kell kezdeni. Feladatunk a szüntelen tanulás, nyitottság, mély együttérzés, empátia.

A betegség nem más, mint út az egészséghez, a teljességhez. A betegséget ezért nem szabad kerülni, szőnyeg alá seperni, titkolni. El kell fogadnunk, szembe kell néznünk vele. A betegség figyelmeztet arra, hogy változnunk kell, valamit nem csináltunk jól eddig. Minél jobban ellenáll, nem foglalkozik az üzenettel, feladattal, annál nagyobb a nyomás, hogy váltson irányt, foglalkozzon önmagával, környezetével. A betegség tagadása, agresszív el nem fogadása mélyebb fizikai szintre, elváltozásra készteti a testet. Hisz a test egy tükör. Tükrözi a bennünk zajló, kavargó folyamatokat, eseményeket, megéléseket.

Az önemlékezéssel, analitikus meditációval, relaxációval és a kineziológia segítségével is felfedhetjük a valós problémáinkat. Amikor ennek értelmét, összefüggéseit megértjük, ráébredhetünk arra, hogy valójában a betegség lehetőség számunkra.

Minden betegségnek üzenete, jelentése van, ami más-más mondanivalóval bír. Ezeket az üzeneteket, jeleket érdemes megfigyelni magunkon, környezetünkön és értelmezni, hisz minden betegségnek más a jellege, tünetei, eltérő életviteli, problémára hívja fel a figyelmet. Éppen ezért úgy kell megpróbálnunk megérteni azt, ami velünk történik, hogy közben szükség szerint mások segítségét is igénybe vesszük. „Azoktól kell tanulnunk, akik tudnak" - és lehetőség szerint mindig a legjobb szakemberhez forduljunk. A test soha sem egészséges, vagy beteg. A test tudatunk, érzéseink, gondolataink, félelmeink materiális vetülete, a testben leképeződött helyes-helytelen tudati információink. A fizikai test és tudat összehangolt működését, harmóniáját nevezzük egészségnek. Amikor ez felborul, akkor következik be a betegség állapota. A gyógyulást ezért a tudat, lélek harmonizálásával kell kezdeni.

Betegségeink eredete

A betegségek főbb csoportjai: 
− érzelmi – indulati (vágyak, gyűlölet, harag, irigység, félelmek) pl.: torok problémák, gyomorfekély
− környezeti (elfojtások, agresszív uralkodás a másikon) pl.: bőrgyógyászati problémák, hajhullás
− karmikus (testi hibák, örökletes betegségek): véletlen szövődmények magzati korban illetve gyerekkorban

Minden betegség, sérülés, fertőzés nem jelenlétből, zavaros érzelmekből, zavaros tudatállapotból indul ki. Legtöbb betegségünk oka gondolatainkra és érzelmeinkre vezethető vissza, és annak fontosságát hangsúlyozza, hogy mi magunk választhatjuk ki az életmód változtatás legideálisabb formáját. Mindemellett már betegségünk eredetének ismerete is képes testünkben pozitív fizikai változásokat előidézni, a gyógyulás pedig akár száz százalékos is lehet.

Természetesen betegségünk hátterében sokkal összetettebb probléma is állhat, mint amit mi magunk orvosolhatunk, éppen ezért szükségünk lehet különböző orvosok/szakemberek segítségére ahhoz, hogy meggyógyuljunk. Ha műtét előtt állunk, és megértjük, miért kerültünk ebbe a helyzetbe, nagy valószínűséggel sokkal hamarabb felépülünk majd az operáció után, mint az, aki nem akarta tudni vagy tudomásul venni, mi történik vele. Ráadásul, ha nem értjük betegségünk üzenetét, az orvosi kezelés látszólag hatásos lehet ugyan a betegség eltüntetésében, de a probléma később új formát öltve, más szerveinket megtámadó betegség formájában újra jelentkezhet.

Ingyenes Bach-virág teszt: Kitöltöm

süti beállítások módosítása