KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Visszajelzés testünkről – avagy az izomtesztelés

2018. március 22. - Kőszegi Zsuzsanna

A kineziológia egy holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, mely hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását és az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre. A kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza. A kezelés célja a jelen és múltbéli stresszek feloldása, speciális korrekciós technikák segítségével. Az energetikai kiegyenlítés bizonyítottan testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez.

Izmainkban ott rejlik életünk története, amely a kineziológia módszerével bármikor lehívható, kihasználva az agy és az izmok közötti kommunikációt. Az izomvizsgálat kapcsolatot teremt az öntudatosság minden szintjén. Az One Brain módszerét alkalmazó kineziológus elsősorban az 5 alapizom (deltaizom első része, a lapockatövis feletti izom, a kulcscsonti nagy mellizom, a széles hátizomzat vagy a combizom) igénybevételével tesz fel kérdéseket a szervezetnek, és az agyon keresztül beérkezett információkra, ez a rendszer válaszol. A kérdések, kifejezések, szavak az agyban válaszreakciókat váltanak ki, és ez jelenik meg az izmok feszülésében. Az izomteszt azt mondja meg, van, vagy nincs stressz egy bizonyos problémával kapcsolatban.

Az izomtesztek során a kineziológus figyelembe veszi a kliens életkorát, fizikai/mentális és lelki állapotát és ráhangolódik energiamezőjére. Amikor kérdéseket teszünk fel, a sejtmemóriával beszélgetünk. Akár valós, akár fiktív is a kérdés, kifejezés, szituáció, szó a szervezet válaszol. A kérdéseket akár képekkel, írással is közölhetjük a szervezetnek, mert az érzékelő rendszerünk is összefüggésben áll egymással. Az izomtesztelés során azt figyeljük, hogy a feltett kérdésekre  hogyan, milyen mértékben reagálnak az izmok. A gyenge reagálás érzelmi stresszt jelent.

Visszajelzés testünkről - avagy az izomtesztelés

Az izomtesztelés gyors és hatékony módszer az információ megszerzéséhez, mely tiszta, egyértelmű választ ad a problémáról és valójában a kliens az izomválaszok során saját maga választja ki a számára legjobb, leghatékonyabb korrekciós oldást is.

Agyunk ugyanis hatalmas kapacitású komputerként működik, s a kineziológia segítségével kapcsolatot teremthetünk ezzel az adatbázissal, lehívhatjuk az információkat, felderíthetjük a rendszerbe került hibákat, esetleges zavarokat. Amikor izomtesztelést végzünk a két agyfélteke működését, koordináljuk, és egyensúlyozzuk ki. A stressz által a tudatalattiban elraktározott félelmeket, fájdalmas viselkedési reakciókat tárjuk fel. Izomteszteléssel megkeressük a kiváltó ok korát és megvizsgáljuk, hogy a jelenben átélt fájdalom és viselkedés hogyan függ össze vele. Az izomtesztelést tehát a célból alkalmazzuk, hogy kiderítsük a probléma gyökere tudatos, tudatalatti avagy testi szinten van jelen a kliensünknél, s ezáltal lehetővé teszi, hogy korrigáló hatású beavatkozásokat végezzünk.

A korrekciót kezelési/oldási technikák széles skálájából választhatjuk ki, azzal a céllal, hogy a negatív mintát/stresszt a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből. A kineziológus az oldások segítségével beazonosítja azokat az akadályokat, melyek gátolják a harmonikus működését a kliensnek. A kineziológia bizonyítottan eredményes a stressz okozta problémák széles skálájánál, ezért sem véletlen, hogy a kineziológiai munkát szokás stresszoldásnak is nevezni. Az oldások során ezen a stresszen dolgozunk, és ezeket oldjuk. A cél, hogy lehetővé tegyük a test számára az öngyógyítást.

A kineziológus segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek megelőzésében, gyógyításában és az öngyógyítás folyamatában.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

süti beállítások módosítása