KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Bach esszenciák – félelem csoport

2018. április 12. - Kőszegi Zsuzsanna

A természet csodálatos ajándéka a virágok gyógyító hatása is. A virágok is különböző személyiségekkel rendelkeznek, amelyek hozzájárulnak fizikai és érzelmi kiegyensúlyozottságunkhoz. A virágterápia nem más, mint a különböző virágok felhasználása – megjelenésük, illatuk, esszenciájuk, színük és energiaszintjük figyelembevételével – különböző igényekre, célokra.

Bach a 38 esszenciát 7 fő csoportba sorolta, ezeket szeretném bemutatni további, virágeszenciákkal foglalkozó postjaimban. Elsőként a félelem csoportjába tartozó virágeszenciákkal foglalkozunk.

A félelmeket számtalan módon csoportosíthatjuk, Edward Bach nézőpontja szerint viszont:

„ A valóságban a félelemnek nincs helye az emberiség természetes birodalmában, mivel a bennünk lakó isteni szikra, valódi önmagunk legyőzhetetlen és halhatatlan.”

E csoportba tartozó virágok, eszenciák.

Bohócvirág – Mimulus – „A bátorság virága”

Jellemző, hogy az ember tudja mitől fél, és tart is az általa rossznak vélt dolgok bekövetkeztétől. A bohócvirághoz tartozik az összes olyan félelem, amelyet konkrétan meg lehet határozni – például tárgyaktól, állatoktól, bizonyos emberektől vagy szituációktól. Segítségével bátorsággal és hittel tudunk szembenézni a félelmetesnek tűnő eseményekkel. Képes leszel bátran élni az életed; bár félelmek, kételyek mindig lesznek bennünk, de nem adsz nekik teret és nem hagyod, hogy letérítsenek utadról. Képessé tesz túllépni a szorongó helyzeteken, megismered korlátaid és megfelelő higgadtsággal és humorral nézel szembe nehézségeiddel.

Megerősítések
Bátor vagyok!
Belevágok!
Előrelépek!

Vörös vadgesztenye – Red Chesnut – Az önállóság virága

Ha az ember leginkább attól fél, hogy szeretteivel történik valami baj. Ez a félelem általában felerősödik, ha a szeretett személy távol van és úgy érzünk nem tudjuk őt megvédeni a rá leselkedő „veszélytől”. Nehézséget okoz a leválás, érzelmileg rendkívüli módon belefolysz mások életébe, jobban ismerni véled az ő érzéseiket, mint a sajátodat. Az eszencia használata során képessé tesz a másik személyt a sorsára bízni, és a gondviselésbe vetett bizalmad révén nem avatkozol bele az életébe. Igazi humanitáriussá tesz, nem fogsz aggodalmaskodni, hanem együttérzésedet inkább tettekben fejezed ki, cselekszel.

Megerősítések
Önmagam vagyok!
Önmagam maradok!
Én én vagyok, te te vagy!

Rezgőnyár – Aspen – A sejtelem virága

Erre az állapotra a nem meghatározható félelmek jellemzők. Az ember nem tudja mitől is fél igazán, de sötét előérzetek, szorongások, baljóslatú sejtelmek kínozzák. Túl érzékeny vagy a negatív energiákra, rezgésekre, esetleg rémálmok is kísértenek. A rezgőnyár segítségével képesek leszünk hinni abban, hogy biztonságban és védelemben vagyunk, nincs okunk aggodalomra. Képesé tesz a tudattalanból feltörő gondolatok és érzelmek tudatosítására és azok jelen körülményeidhez való igazítására.

Megerősítések
Vigyáznak Rám!
Nyitott vagyok!
Erős vagyok!

Bach esszenciák - félelem csoport

Napvirág – Rock Rose – A pánik virága

Ebben az állapotban sokkal inkább a félelem erőssége a meghatározó. Napvirág állapotban az ember óriási veszélyben érzi magát, pánikba esik, retteg, de előfordulhat halálfélelem is. Cselekvőképessége és gondolkodása is blokkolódhat, ideges és logikus gondolkodásra képtelen. Az eszencia használatával hősiességet kifejlesztve bátran képesek leszünk szembenézni a ránk törő félelmekkel és megtanuljuk őket uralni. Csökkenti a rémületet, belső békét és nyugalmat teremt, megerősítve ezzel a bátorság erényét. A cseppek használata során célként tűzhetjük ki a krónikus szorongás gyógyítását, idegrendszerünk megerősítését és ennek eredményeképp szervezetünk egészségének stabilizálását.

Megerősítések
Túljutok rajta!
Tudom, hogy menni fog!
Átlátom a helyzetet!

Cseresznyeszilva – Cherry Plum – A higgadtság virága

Ha az ember folyamatos belső feszültségben van, az önmaga feletti uralom elveszítésétől fél, attól, hogy olyat tesz, amit később megbánna. Fél, hogy elveszti a kontrollt az események felett. A gondok megoldása a feszültséget kiváltó ok megszüntetése, amelyhez mindenképp érdemes külső segítséget igénybe venni, akár egy kineziológus személyében. Az eszencia segít a higgadtság erényének kialakításában, és a feszültségek levezetésében.

Megerősítések
Bátor vagyok!
Nyitott vagyok!
Hagyom áramlani, ami áramlani akar!

A virágterápia kreatív művészetté varázsolja a gyógyítást, ahány virág annyi féle virágterpáia. Ha bizonyos helyzetekre szeretnéd alkalmazni a virágterápiát, első körben mindenképp keress fel egy Bach-virágterápiával foglalkozó szakembert, aki segít kiválasztani a számodra legideálisabb energiát hordozó virágokat.

Ingyenes Bach-virág teszt: Kitöltöm

süti beállítások módosítása