KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Egy apró trükk érzelmi stressz oldására

2018. május 17. - Kőszegi Zsuzsanna

A kineziológia egy olyan rendszerspecifikus szakterület, amely saját fogalom és szabályrendszerre épül. Speciális módszereket és eljárásokat alkalmaz. Segít a betegségek mögött álló lelki, érzelmi problémák feltárásában és a rehabilitációban.

A kineziológia energetikai hátterét a hagyományos kínai orvoslás energiatana adja, mely szerint a a testünket meridiánok alkotják, melyekben kering az életenergia, azaz csi, mely ellátja a testünket, szerveinket, izmainkat, gyakorlatilag minden egyes sejtünket életerővel. Amennyiben a meridiánon az energiaáramlás kiegyensúlyozatlan (kevés, sok, elakadt) akkor az izomerősség megváltozik és az izom működése is kiegyensúlyozatlanná válik. Az akupresszúrás pontok kezelésével az energia áramlása kiegyensúlyozható és az izom megfelelő működése helyreáll.

A folyamat kétirányú, ha az izomhoz tartozó meridiánon egyensúlyozzuk ki az energiaáramlást, szerveinkben is helyreáll az energetikai egyensúly és az öngyógyító reflexek működésbe lépnek. A kineziológia gyakran használja az egészég háromszög jelképét, mely egy egyenlő oldalú háromszög, strukturális, kémiai és érzelmi területet szimbolizálva oldalanként.

Az érzelmi terület fedi le a hétköznapokban keletkezett stresszt. Az agykéreghez talamuszon keresztül jut el az információ az izmokba és a bőrben található receptorokba. A talamusz az agy közepén helyezkedik el és minden érzékszervből érkező inger áthalad rajta. Sok feladata között magába foglalja az összes érzékszervi észlelést, a múltbéli érzelmi hitrendszereket és tapasztalatokat, a tudatosakat és ugyanúgy a tudatalattiakat. Így a „túlélés” érdekében folyamatosan aszerint cselekedhetünk, amit igaznak hiszünk.

Pillanatnyi önképünk és pillanatnyi önértékelésünk központja. Leképződik benne a valóságról „szerkesztett” képünk, ami igazolja amit teszünk vagy amit nem teszünk meg.

Egy apró trükk érzelmi stressz oldására

Az érzelmi stressz kezelésére kiváló alternatíva lehet, ha felkeresünk egy szakképzett kineziológust, aki segíthet megkeresni a testünkben lévő elakadásokat, blokkokat és erre különböző korrekciós gyakorlatokat tud javasolni, hogy újra egyensúlyba hozzuk belső hármasságunkat. (strukturálisan, kémiailag és érzelmileg)

A kineziológiai rendszerekben leggyakrabban használt stresszoldó technika a homlok dudorok tartása. Ezek a pontok a szemöldök és a hajas fejbőr közötti területen találhatóak. Homlokunkon két kidomborodást érezhetünk ezen a területen. Ezeknek a pontoknak a tartása megnyitja a véráramlást, bekapcsolva ezzel a homloklebenyt, és ezáltal újra átgondolhatóvá válnak a különböző traumatikus szituációk. Tudatosan irányíthatóvá válnak számunkra a megélt helyzetek és képesek leszünk reagálás helyett új döntéseket hozni. Új viselkedést kialakítani, ami már megfelelő a jelenbéli helyzeteknek.

Ezt a technikát sokszor önkéntelenül is használjuk életünk során, mikor megfogjuk homlokunkat, mostmár talán értjük miért cselekszünk így tudat alatt. Ha a két homlokdudor alatti lüktetés szinkronba kerül, akkor a stresszoldás megtörtént és a stresszel együtt járó fizikai feszültség megszűnik.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

süti beállítások módosítása