KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Egy szakítás margójára

2018. június 21. - Kőszegi Zsuzsanna

Életünk során rengetegszer kezdünk új lapot, pontosabban minden egyes nap, de az élesebb váltások, melyek végigkísérik utunk, melyek felforgatnak, átalakítanak helyzeteket a legmegterhelőbbek lelkileg. Az elválás mindig érzelmi zavart okoz, legyen ez tudatos vagy törvényszerű. (iskola, munkahely, lakóközösség…)

Korábbi postjaimban foglalkoztam a döntés, elhatározás és változás témaköreivel, érdemes átolvasni. A szakítás okozta szörnyű érzelmi hullámvasút ugyanis „gyorsabban” is lezárulhat, ha a kilépni szándékozó fél képessé válik egyértelműen, igazi belső eltökéltséggel viselkedni. Vagyis ha nem tesz mást, mint amit mond: a szavaival is ugyanazt fejezi ki, mint a cselekedeteivel. Ha a másiktól nem fogadja el a vádat, hogy egyedül ő a hibás, a kapcsolatuk tönkremenetele miatt. 

.

  • Ha a másiktól nem fogadja el a vádat, hogy egyedül ő a hibás, a kapcsolatuk tönkremenetele miatt.
  • Ha a saját felelősségét fölvállalja, de a másikét nem.
  • Ha meg tudja fogalmazni, hogy neki mi a fontos és mi nem.
  • Ha tudomásul meri venni a saját törekvései létjogosultságát is.

Az elhagyott fél általában nem képes felismerni, hogy mivel járult hozzá, hogy a kapcsolat zsákutcába jutott. Többnyire még sebezhetőbbé válik, de néha az is előfordul, hogy a másik egyértelművé vált viselkedése igazi, mély önismereti változást indít el benne.

Minden ember, minden veszteség egyedi, így a szakítás folyamatát is mind másképp éljük meg, dolgozzuk fel. Egy a közös; senkinek, egyik félnek sem egyszerű. Egy csalódás, mint egy elbukott vizsga az élet iskolájában, javításra az adott személlyel nincs lehetőség, ha nem kommunikáljuk ki időben, az adott helyzetben, őszintén belső igényeinket. A sok apró és mély tüske, mellyel sebeket ejtettünk egymáson, idővel gyógyulnak. Nem zárnám ki azt sem, hogy közös erővel is működik, de sajnos ugyanazok a problémák, melyek miatt korábban beütött a krach, ugyanúgy elő fognak jönni.

Az elengedés során mérlegelnünk kell, hogy minden értünk történik és tán bölcsebb belátnunk, hogy fölösleges bántanunk egymást, ha szerethetjük is, még ha ezt nem is olyan formában tudjuk megvalósítani a realitásban, mint ahogy azt elképzeltük. (közös ház, család, élmények…) Ennek elfogadása és belátása egy kemény folyamat és a feldolgozásban sokat segíthet egy kineziológus, aki fogja közben a kezünk és „mellettünk” áll, megerősít abban, hogy igenis többre, jobbra vagyunk hivatottak és ne érjük be kevesebbel, ne kényelemből és ragaszkodásból adjuk fel kiteljesedésünk lehetőségét és boldogságunkat, hisz belső igényeinket kötelesek vagyunk önmagunk támogatni és nem elnyomni.

Egy szakítás margójára

Ha túl vagyunk a felismerésen és elfogadáson (hosszabb folyamat, mint ahogy azt képzeljük és nem egyik napról a másikra fog megtörténni), akkor tán még dühösek is lehetünk, akár a másik félre vagy netán magunkra, hogy elvesztegettünk ennyi időt. Ebben a depresszívnek titulált állapotban sem érdemes hosszan lubickolni, mert egy hasonló ego által irányított önmarcangolás veszi csupán kezdetét, csak egy más formában, ami a továbblépést, építkezést szintén nem hajtja előre. Nevezhetjük depresszív állapotnak, de egyszerűen csupán arról van szó, hogy megint nem a hétköznapokban építjük magunk és környezetünk, mostani kifejezéssel élve, nem vagyunk jelen, nem a most-ban vagyunk és áramlunk a flow-al, hanem gondolatok formájában még a régi életet temetjük, kvázi önmagunkat. De kérdem én miért is?

Ha annyira szeretett a másik fél, miért nem szánt több időt arra, hogy megjavítsuk a kapcsolatot, a jó munkához ugyanis idő kell, tartja a mondás is. Egy kapcsolat esetében közös, minőségi idő. Vagy miért nem volt kedvesebb, viselkedett így vagy úgy és sorolhatnám még az elvárásokat, melyek ezekben a kijelentésekben felmerülhetnek, szituációtól függően természetesen, de rég megette a fene, ha a be nem teljesült elvárásaim miatt kesergek, melyeket egy olyan embertől vártam el ráadásul, aki erre önhibáján kívül, de képtelen és el is jutottunk a megoldásig, hogy akkor meg miért is raboljuk egymás idejét?!

Jogosak az elvárásaid? Persze, hogy azok. A Te világképed szerint biztosan és könnyen lehet, hogy a kulturális norma szerint is azok. Na és? Komolyan kérdezem: és akkor mi van? Igazságot keresel a világban? A Te igazságodat? Vagy az abszolút igazságot? Ami mindenkire, mindenhol és mindenkor igaz? Azért, mert ezt Te így gondolod? Ez nem így működik. Különbözőek vagyunk, különböző értékrenddel, különböző tapasztalatokkal, különböző készségekkel és képességekkel, és még egyetlen szót is képesek vagyunk egymástól teljesen különbözően értelmezni, nemhogy egy egész életet. Kapcsolataink minősége alapvetően meghatározza, hogy mennyire érezzük szépnek, teljesnek és szerethetőnek a saját életünket. Ehhez érdemes megtalálnunk azt a társat, akivel a lehető legkompaktabbul, a lehető legkevesebb kompromisszummal tudjuk ezt kivitelezni.

A megoldást egyetlen szóban össze tudom foglalni: elfogadás. Az elvárásaidon keresztül önmagadra rakott lelki terhektől az elfogadás gyakorlásával tudsz megszabadulni. Elfogadod, hogy nem vagyunk egyformák. Elfogadod, hogy mindenki hibázhat (még Te is). Elfogadod, hogy ami más, az nem feltétlenül rossz, csak ha annak fogod fel. És elfogadod azt is, hogy nem muszáj elfogadnod, nem is kell mindenkit megőrizni az életed részeként. Ha eljutsz eddig, úgy gondolom, egy teljesen más aspektusból leszel képes megélni napjaid és kapcsolataid minősége is megváltozik, környezeteddel együtt.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

Bach virágok - érdektelenség a jelen eseményei iránt

A Bach virágterápiát, ezt a szelíd terápiát Edward Bach tanulmányozta és alkalmazta először. Belső vezettetése által, érzékenységének és magas szellemi fejlettségének köszönhetően megtalálta azt a 38- féle speciális növényfajtát, egyedeket, melyek az emberi természet és lelkivilág negatív, alacsony energiájú lenyomatait, berögződéseit, blokkjait képes finoman feloldani, áttranszformálni, mint pl.: a türelmetlenség, a kishitűség, a bizonytalanság, a túlteljesítési vágy a szorongás, az önbüntetés, a félelmek, a pánik, a fóbiák, a szétszórtság, a harag, az agresszió, az önbizalomhiány...

Nem kell azonban betegnek lenni ahhoz, hogy valaki eszenciákkal kezelje magát. Mindannyian átélünk olyan nehéz, fárasztó időszakokat, amikor negatív kedélyállapotba kerülünk. Ilyenkor az eszenciák segítsége roppant értékes lehet, mert segítenek helyreállítani a megbomlott egyensúlyt még a testi tünetek megjelenése előtt.

Ahhoz, hogy jó érezzük magunkat meg kell tanulnunk a jelen pillanat megélését, jelen lenni saját életünkben, és nem pedig a múlt rabságában, vagy éppen az álmaink világában élni. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkozni a múlttal és a jövővel! Sőt! A múlt tapasztalatainak levonásából értékes tudást halmozhatunk fel, amit a jelenben alkalmazva segítik a boldogulásunkat. A jövő tudatos tervezése, a célok kitűzése, és azok megvalósításának tervezése pedig elengedhetetlen, ahhoz, hogy egyről a kettőre jussunk. A pillanatainkra való koncentrálás, és azok megélése, az apró örömök tudatosítása hatással van a hangulatunkra, és a közérzetünkre egyaránt.

Az érdektelenség csoportba tartozó Bach-virágeszenciák nagy segítségünkre lehetnek.

Fehér Vadgesztenye – White Chestnut – A gondolatok virága

Az állandóan ismétlődő, visszatérő gondolatokra, melyek örökösen nyugtalanítják az elmét; folyamatos belső viták, aggodalmak és szóváltások, szellemi torlaszok esetén. A gondolatok megfejtés nélkül keringenek, újból és újból ugyanazokat a konfliktusokat bejárva, megszállottság, mely meggátolja a tisztánlátást; dráma, mely örökre befészkelte magát az agyba és nem hagy nyugtot.

„A SZELLEMI KÖRHINTÁTÓL... A BELSŐ NYUGALOMIG”

A fehér vadgesztenye Bach-virágeszencia segítségével megállíthatjuk gondolatok körforgását. Megkönnyebbülve vesszük észre, hogy lassan-lassan megnyugszanak a gondolatok, és beköszönt a világosság. Újra fogadóképesé válunk a kívülről jövő információkra, tudunk koncentrálni jelenben zajló folyamatokra, és éjjel megint jobban alszunk. Általában ésszerű, ha a fehér vadgesztenyét kombinálva vesszük be olyan érzésekre ható virágeszenciákkal, melyek a gondolatok körforgását kiváltották.

Megerősítések
„ÉRZEM A CSENDET”
„MINDEN TISZTA ÉS VILÁGOS”
„ÉN IRÁNYÍTOM A GONDOLATAIMAT”

Vadrepce – Mustard – A fény virága

Depresszióra, mely teljesen ok nélkül jelentkezik, mély szomorúság, bánat, mélabú esetén. Gyakran komoly emberek, akik úgy érzik, hogy egy rosszindulatú csillag ismétlődő hatásától szenvednek. A depresszió intenzív és nem lehet enyhíteni rajta, amíg el nem tűnik magától, váratlanul, mint ahogy felbukkant, szinte lehetetlen boldognak és elégedettnek lenni.
A Vadrepce a depresszió ellenszere. Belső megtisztulást okoz, leépíti a depressziós hangulatot, a kedvetlenséget, mogorvaságot, lehangoltságot, a bátortalanságot és a pesszimizmust. Általában élénkítően hat és nyitott, kommunikatív viselkedésre ösztönöz. Ha gyakrabban szenvedünk depresszióban, akkor valószínűleg azokhoz az emberekhez tartozunk, akiknek nehezére esik kifejezni a dühüket és a mérgüket, és szükség esetén akár felemelni a hangjukat. Ahelyett, hogy megmondanánk a másiknak, mi bosszant, inkább lenyeljük, aztán meg saját magunkon mérgelődünk. Vagyis az agresszió, ami tulajdonképpen kikívánkozik, végül magunk ellen fordítjuk. A tudatalatti idővel depresszív viselkedéssé változtatja a „lenyelt” agressziót. A depressziók másik kiváltói lehetnek az agy anyagcseréjének a változásai, és ezeket megfelelő gyógyszerekkel kell kezelni.

„A LELKI FÁJDALMAKTÓL… A LELKIERŐIG”

A vadrepce virágeszencia minden enyhébb esetben színt és fényt visz a hétköznapjainkba. Érezzük, ahogy az életöröm és az életenergia visszatér. Azoknál a depressziós hangulatoknál, melyek hosszabb testi betegség következtében jelentkeznek, a vadrepce szedésével az életerő jelentős aktiválódását figyeljük meg. A súlyos depressziókat, melyek egy részét öngyilkossági gondolatok kísérik, gyógyszeres, illetve pszichoterápiásan kell kezelni. A vadrepce nagyon is támogatja ezeket a kezeléseket, sőt talán – de mindig csak a kezelőorvos beleegyezésével! – a szükségessé vált gyógyszerek óvatos csökkentéséhez vezethet.

Megerősítések
„KÖNNYŰ VAGYOK”
„VIDÁM VAGYOK”
„A FÉNY FELÉ TARTOK”

Iszalag – Clematis – A realitás virága

Bizonytalan emberek. Álmodozó, szórakozott, gyenge koncentrációjú és vitalitású emberek, csendesek, szelídek, a jelennel kapcsolatos megfelelő érdeklődés nélkül, gondolatokba és fantáziába merülnek. Sűrű ködfátyolon keresztül hallják, élik az életüket. Álmos és nem jó megfigyelő; romantikus, képzelődő, realitásoktól távol álló személyek. Ők álmaikban boldogok. Minden mindegy. Az ember álmos és dekoncentrált. Elégedetlen a helyzettel. Kevés érdeklődést mutat az iránt, ami körülötte történik.
Ábrándoznak és légvárakat építenek maguk köré és nem tudnak a jelen eseményeire odafigyelni. Gyakran szétszórtak és figyelmetlenek. Elkalandoznak a gondolataik nem képesek odafigyelni. Nem motiválható semmivel, közönyös is lehet élet dolgai iránt.  Művészi képességekkel rendelkezik, de nem mindig képes fizikai szinten megvalósítani. Romantikus beállítottságúak, színes belső világuk van. Bizonyos estekben előfordulhat, hogy drogokhoz vagy alkoholhoz nyúlnak vagy számítógépes játékok világába merülnek..

„A REALITÁSTÓL MENEKÜLÉS HELYETT A REALITÁS ALAKíTÁSÁIG”

Segít megérkezni a jelenbe, növeli a figyelmet és a koncentráció képességet. Fokozza a művészi önkifejező képességet. Képessé teszi az álmok megvalósítására, elég erőt és kitartást kölcsönöz hozzá. Az Iszalag a valósággal való egészséges viszony szere. Mindazon tendenciák esetén hatásos, amelyek eltávolítják az embert az élettől, ezért nemcsak ábrándozás, illúzórikus gondolatok vagy drogfüggőség ellen hat, hanem általánosan figyelmetlenség vagy álmosság esetén is hasznos lehet. Emellett iskolai problémákkal küzdő gyermekeknél, ha boldogtalan körülmények között élnek és hajlamosak a befelé menekülésre emiatt.

Megerősítések
„ÉBER VAGYOK”
„VILÁGOSAN LÁTOK”
„ALKOTOK”

Bach virágok - érdektelenség a jelen eseményei iránt

Vadrózsa – Wild rose – Az életkedv virága

Lemondásra, apátiára, bezártságra, kudarc az erőfeszítésekben; fatalizmus, sodródás, tompaság, érdeklődéshiány, a vitalitásnak semmi jele (élettelenség), monotónia érzete, kifejezéstelen, monoton beszéd, kimerült, érzéketlen társ.
A Vadrózsa a vállalkozókedv és az élet iránti érdeklődés szere. Segít kifelé fordulni, érdeklődőbbé, nyitottabbá, vállalkozókedvűvé tesz. Legyőzi az egykedvűséget, a szellemi tompaságot és a lemondást. Egyébként általában lábadozás idején ajánlott.

„AZ ÖNFELADÁSTÓL…AZ ODAADÁSIG”

A vadrózsa virágeszencia természetesen nem képes az ilyen megrögzött hozzáállást egyik napról a másikra megszüntetni. Gyakran még pszichoterápiás kezelésre is szükség van. A rózsa azonban támogathat abban, hogy fokról fokra ismét megnyíljunk. Ehhez arra van szükség, hogy az állapotunkat tudatosan érzékeljük, és megtanuljuk felismerni, hogy egykori vészhelyzetünk, mely a bezárkózáshoz vezetett, ma már valószínűleg nem áll fenn. Olyan helyzetekben, amikor a rezignáció érzése keletkezett – például betegség vagy más sorscsapás miatt – a vadrózsa felráz, és segít felismerni, hogy képesek vagyunk aktívan változtatni a helyzetünkön ahelyett, hogy kiszolgáltatottan tűrjük. Így azután újra kialakulhat az életöröm is.
A Vadrózsa a vállalkozókedv és az élet iránti érdeklődés szere. Segít kifelé fordulni, érdeklődőbbé, nyitottabbá, vállalkozókedvűvé tesz. Legyőzi az egykedvűséget, a szellemi tompaságot és a lemondást. Egyébként általában lábadozás idején ajánlott.

Megerősítések
„ÉLNI AKAROK”
„KIKÖVETELEM AZ ÉLETET”
„MEGRAGADOK MINDEN ESÉLYT"

Olajfa – Olive – A megújulás virága

Azok számára, akik teljes testi/lelki kimerülésben szenvednek, akiknek minden csepp tartalék energiájuk kiszáradt és így nincs többé erejük. Javasolt elhúzódó betegségek után, hosszú betegágyi gondozás után, személyes csapások idején (háború, válás, krízis, stb.). Túlfeszített munka, túlzott aggódás után, amikor emberfeletti erőfeszítések történnek.
Akik kimerültek, mind testileg, mind lelkileg elfáradtak. Nincs energiájuk minden erejüket elvesztették. Állandóan aludni szeretnének mivel úgy érzik teljesen kimerültek a tartalékaik. Minden tevékenység kifárasztja őket és nyomasztónak érzik, ha valamit tenniük kell. Kimerültséggel együtt lehangolttá és szomorúvá is válhatnak. Nem képesek örülni semminek és céltalanság érzete lesz rajtuk úrrá. Ebben az időszakban nem tudnak neki kezdeni új feladatoknak, mivel nem éreznek magukban elég motivációt ehhez.

"A KIMERÜLTSÉGTŐL A VISSZANYERT ERŐKIG"

Az ember gondosan ápolja saját életenergiáját. Megáll a saját lábán. Erősödés, felüdülés, lelki nyugalom jellemzi. Megtapasztalja, hogy jó erőnlétben és pozitív érzésekkel még a legnagyobb stresszt is át lehet vészelni. Kimeríthetetlen erőtartalékokkal rendelkezik, és rugalmasan alkalmazkodik a mindenkori energetikai viszonyokhoz és követelményekhez. Teljesen átengedi magát belső irányításának, abban a tudatban, hogy a kellő időpontban a szükséges erők a kozmoszból hozzá áramlanak.
Nagyon fontos a testre odafigyelni, gyakran a csökkent testi működések jelzik, hogy a szervezetben nem áramlik megfelelően az energia. A sok erőt felemésztő testi megbetegedéseknél az olajfa mindig segít, erősíti a testet és a lelket. Az olajfa után az első reakció az erős alvásigény, melynek okvetlenül eleget kell tenni. Érzelmi síkon a fizikai pihenés után is megmarad az átélt kimerültség emléke még jó ideig. Ezt a lelki kimerültség érzését oldja az olajfa.

Megerősítések
„NYUGALOMBAN VAGYOK”
„KIPIHENTEM MAGAM”
„ÚJRA ERŐRE KAPOK”

Jerikói Lonc - Honeysuckle – A múlt virága

Nosztalgiára, honvágyra, azok számára, akik a múltban élnek: elmúlt szerelmek, boldogságok, boldogtalanságok, sajnálkozás, siker vagy kudarc tartja kötve őket; azoknak, akik az emlékeikben élnek. A jelen elől a romantikusnak látszó múltba menekülőknek.
A Jerikói lonc a kóros nosztalgia elleni szer. Felébreszti a jelen és a valóság iránti érdeklődést, elhalványítja a feltörő emlékeket. Segítséget nyújthat honvágy, nosztalgikus ábrándozás és különösen szomorúság esetén ( ami alapvetően annak a jele, hogy az ember nem képes elfogadni egy új élethelyzetet, mivel az előzőt szebbnek tartja). Javítja az új, barátságtalannak tűnő életkörülményekhez való alkalmazkodás képességét. Leépíti a valóság tagadásában gyökerező hajlamot a különböző szenvedélybetegségek kialakulására.

„A BELSŐ ZILÁLTSÁGTÓL… A BELSŐ EGYENSÚLYIG”

Romantikus, érzelmekkel teli személyiség, aki képes mindennek a jó oldalát meglátni. Alapvető zárkózottsága megmarad, de nem csapja be magát, nem veszíti el kapcsolatát a valósággal. A múlt kellemes emlékeiből képes sok erőt nyerni. Felismeri az idejét múlt értékeket, a jelen felé fordul. Elősegíti, hogy a jelenben éljen.
Élő kapcsolatba kerül a múltjával. Tanul belőle, de nem kapaszkodik bele feleslegesen. Amit érdemes megőrizni, magával hozza a jelenbe. Átengedi magát felsőbb énje irányításának – aki lelke törvényei szerint vezeti –, még akkor is, ha az számára pillanatnyilag nem érthető. Segít megválni kedves, de felesleges dolgainktól, enyhíti a honvágyat. Segít azoknak, akik egyáltalán nem emlékeznek a múltjukra és jelen nehézségeinek megoldására.
„Eltávolítja a tudatból a múlt minden búját-baját. Semlegesíti a múlt befolyását, a múltbeli kívánságokat, vágyakat, és visszahoz bennünket a jelenbe." Bach

Megerősítések
„SZILÁRDAN ÁLLOK”
„TUDOM, MIT AKAROK”
„DÖNTÖK”

Vadgesztenyerügy – Chesnut Bud – A tanulás virága

Akik gyakran ugyanabba a hibába esnek, és nem képesek tanulni saját tapasztalataikból. Mindig hasonló helyzetekbe és hasonló problémával találják magukat szembe. Tanulási vagy koncentrációs nehézségekkel küzdők számára, akiknek a gondolataik jóval előrébb járnak, mint ahogy azt megtudnák oldani. Általában kapkodnak és emiatt nincs idejük megfelelően megoldani egy-egy feladatot vagy levonni a következtetést az adott helyzetből. Szétszórtsága miatt nem tud odafigyelni a jelen eseményeire. Gondolatai folyton elkalandoznak, mindig máshol jár. Olyan gyerekek szere akiknek nem azért vannak tanulási gondjai, mert rossz a memóriájuk, hanem mert képtelenek a megfelelő időben odafigyelni. Emiatt nem tudják befogadni a tananyagot, és csökken az iskolai teljesítményük.

„A KÖNNYELMŰSÉGTŐL… A TAPASZTALATIG”

A tapasztalat azt mutatja, hogy a helyzetek addig ismétlődnek, míg meg nem tanuljuk a leckét. Állandóan ugyanazon probléma elé kerülünk, míg készek nem vagyunk a viselkedésünk, illetve a fejlődésünk számára fontos következtetéseket levonni belőle. A fehér vadgesztenye rügye virágesszencia, melyet tanulóvirágnak is neveznek, segíthet felismerni a viselkedésmintákat, tanulni a hibáinkból, és azokat pozitívan kihasználni.

Megerősítések
„ODANÉZEK”
„ODAFIGYELEK”
„TANULOK”

Bach-virágterápia tanfolyam távoktatásban: Jelentkezem

A féltékenység a lélek betegsége

A féltékenység vírusa a személyiségben és a neveltetésben rejtőzik. Aki egykeként mindig mindent megkapott, vagy nagyobb családban nevelkedett ugyan, de mindig ki tudta magának harcolni, amit akart, vagy aki naponta látott féltékenységi jeleneteket, szinte természetes, hogy saját párkapcsolatába is átcsempészi a tapasztalatokat.

Persze ez nem minden esetben helytálló: egy szeretetteli kapcsolatban természetes emberi reakció a szerelemféltés, a félelem attól, hogy az ember, aki legnagyobb bizalmunkat élvezi, visszaél helyzetével. S habár normális adott körülmények között, csupán jelzi, hogy a kapcsolatra nagyobb figyelmet kell fordítani, nagyobb energiát belefektetni. Azonban az irracionális formája megmérgezi a szerelmet, és hatására nem javul, sokkal inkább romokba dőlhet egy párkapcsolat.

Először csak gyanakszunk, kérdőre vonjuk a másikat, egy idő után már rögeszmésekké válhatunk. Meggyanúsítjuk, hogy minden gondolata egy harmadik személy körül forog, hogy miatta csinosítja ki magát. Ekkor már beteges alakot ölthet a féltékenység, és innen már egyenes út vezethet a gyűlölethez, a szakításhoz.

A féltékenységet sokszor azonosítják az irigységgel, azonban különbség van közöttük. A féltékenység az attól való rettegés, hogy valamit vagy valakit, mások elvesznek tőlünk. Ellenben az irigység akkor lép fel, amikor nagyon megkívánunk valamit, ami más birtokában van. A féltés és aggódás - ami tényleg természetes - nem lehet azonos a féltékenységgel és az uralkodással, a számonkéréssel. A féltékenység valójában nem más, mint birtoklásvágy és még mélyebben önbizalomhiány, az önmagunkról alkotott képpel van kapcsolatban. Alacsony önértékelést, kis önbizalmat takar, valamint a magunkba vetett hit hiányát, hogy képes vagyok-e dolgokat létrehozni, értékes vagyok, értékes gondolatokkal.

A féltékenység a lélek betegsége

Bár nem könnyű, de létezik kiút az érzelmek viharából. Érdemes felkeresni akár egy kineziológust, aki rávilágíthat esetleges rossz, tudatalatti berögzüléseinkre. De a legegyszerűbb és tán legtisztább út, ha érzéseinket őszinte, játszmamentes kommunikációval társunk tudtára hozzuk. Veszíteni valónk semmiképp nincs, hisz legalább mindenki tisztán lát és lehet orvosolni a problémát.

A féltékenység a párkapcsolat komoly és veszélyes „betegsége", könnyen beleeshetünk saját fantáziánk csapdájába. Érdemes tehát folyamatosan gondozni és ápolni a kapcsolatunkat, hogy azt ne rombolhassa szét egy kitalált valóság.

Az egészséges kapcsolatban a felek nem ismerik a féltékenységet. Feltétlen bizalom él mindkettőjükben a másik iránt. Mikor az ember képes lesz elfogadni önmagát és megtanul nem harcolni már mindenáron az emberek változékony tiszteletéért és szeretetéért. Az elfogadástól megszűnik a versengés torz ösztöne, végre nem kell többé legyőznie a másikat, folyton bizonyítania valamit. Elfogadható lesz számára az élethelyzet, amiben élnie kell. Házastársát és embertársait nem akarja többé birtokolni, kisajátítani, elnyomni. Sőt, el tudja fogadni a másikat, mindenestől.

A bizalom csakis a szeretet biztonságot adó érzése védelmében növekedhet. A szeretet alkalomszerű kifejezése kevés. Következetesen, naponként kell gyakorolni a figyelmességet, a kedvességet, a jó lelkületet, megtalálva a szeretet kifejezésének azon módjait, amitől a társunk valóban szeretve érzi magát. Eleinte még bizalmatlanabb, esetleg elutasító lesz az, akinek a sérülése mély, de a kedvesség és figyelmesség következetes gyakorlásával azonban idővel bárki képes lesz elhinni a gesztusok őszinteségét, és újra érzelmi biztonságban érezni magát.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

13 tipp, amire figyelj, ha kineziológust keresel

1. A kineziológus izomtesztelést alkalmazva határozza meg a problémát és az ehhez kapcsolódó információkat.
2. A jó kineziológusban megvan a ráhangolódás, hajlandóság, magabiztosság és figyelem a kliense és a kezelés iránt.
3. Megteremti a kezelésekhez szükséges nyugodt és biztonságos környezetet.
4. Nem viszi bele a saját nézőpontját, tapasztalatait egy-egy kezelésbe. Tiszteletben tartani a kliens hitrendszerét.
5. Nem ad tanácsot a kliensnek.
6. Segíti, hogy a klines maga jöjjön rá a megoldásra, nem ő adja a kliens kezébe a választ. Értő figyelemmel hallgatja a klinest. Megfelelő kérdésekkel viszi közelebb a klienst a megoldás felé.
7. Kineziológus nem gyógyít és nem diagnosztizál.
8. Nem tesztel eldöntendő kérdéseket, valamint különböző gyógyszereket, táplálékkiegészítőket stb. A stresszt teszteli egy-egy üggyel kapcsolatban és azt, hogy az illetőt mi blokkolja abban, hogy elérje a kívánt állapotot.
9. A jó kineziológus nem alakít ki függőséget önmaga és a kliens között. Abban támogatja, hogy ha szükségét érzi mindig nyitott ajtók várják.

13 tipp, amire figyelj, ha kineziológust keresel.

10. A kineziológus abban segíti a klienst, hogy önmaga képes legyen a számára stresszes helyzetet egyre jobban kezelni.
11. Együtt tud működni más szakemberekkel ( pszichológus, pszichiáter, természetgyógyász, mediátor, coach…)
12. A jó kineziológus folyamatosan képzi magát. Nézd meg, hogy az adott kineziológus hány szintet végzett el egy-egy kineziológiai ágból. (Amit jó, ha tudsz: pl. kineziológia One Brain ága 14 szintből áll, tehát ha valaki oktatja a módszert biztos lehetsz benne, hogy az összes szintet elvégezte, valamint update-ken vesz részt, tehát folyamatosan frissíti és szinten tartja a tudását.)
13. A hivatalosan dolgozó kineziológus honlapján megtalálhatóak a szükséges engedélyek, valamint a tanulmányai és esetleg az árak is.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

Vedd észre a változásban lévő erőt!

A modern társadalom élete felgyorsult, mi sem állandóbb benne a változásoknál. Változunk, mert erre szükség van ahhoz, hogy meg tudjunk felelni a környezet elvárásainak. Változunk, mert mi magunk is folyamatos fejlődésre vágyunk. Változunk, mert alkalmazkodunk a folyamatosan pulzáló környezetünkhöz. Változás és változtatás nélkül nem hogy sikeressé és elégedetté nem tudunk válni, de még a túlélés is kérdésessé válik. Mégis, a változás szó hallatán a legtöbb emberben kétségek és félelmek támadnak.

Az embert a saját gondolatai és a gondolataihoz kapcsolódó érzelmei teszik olyanná, amilyenné válik. Életünk legnagyobb és legnehezebben leküzdhető korlátai félelmeinkből épülnek fel saját magunk körül. Alapos munkával, azaz sok- sok gondolattal és gondolatokhoz kapcsolódó érzelmekkel ügyesen körbe tudjuk magunkat építeni falakkal, hogy azután már az sem látszik érdemesnek, hogy megpróbáljuk ezeket leküzdeni.

Van úgy, hogy érzed, merre kellene menned, mit kellene tenned, és annak ellenére, hogy logikával és józanésszel az út beláthatatlannak és kiszámíthatatlannak, sőt akár bizonytalannak és lehetetlennek tűnik, a szívedbe rendkívül kellemes boldogság, könnyedség, szeretet és sugárzó érzés van. Testünk ezen jelzéseire érdemes odafigyelni, hiszen ez lehet a legjobb legbiztosabb iránytű a változás útján.

Vedd észre a változásban lévő erőt!

Ha szenvedsz, akkor nehéz továbbra is mindent ugyanúgy csinálni, ugyanúgy gondolni és ugyanúgy tenni, mint azelőtt. Előbb utóbb változtatni fogsz. Amikor változtatsz lehet, hogy a helyzeted javul, de az is lehet, hogy romlik. Nehezebb az alkalmazkodás, amikor a változás-változtatás valamilyen külső nyomás hatására jön létre. Azonban nagyon sok olyan változást viszünk végbe, amelyek belső indíttatásból jönnek.

A változásokhoz való hozzáállásunkat meghatározza a személyiségünk: az extrovertált emberek hamarabb észreveszik a változások szükségességét, és könnyebben is alkalmazkodnak, mint introvertált társaik. Másik jelentős tényező az életkorunk, de ezt árnyalhatják az aktuális életszerepek is; időnként több időt fordítunk a családi szerepváltozásokra, míg máskor a karrierünk a fontosabb.

A váltás nincs korhoz vagy időhöz kötve, sokkal inkább attól függ, meddig bírjuk azokat a körülményeket, amelyeket nem szeretünk, illetve attól, milyen új lehetőségeket találunk magunknak. A változás megélésénél az dominál, milyen az ember attitűdje, hozzáállása, mennyire érett az illető személyisége, megvan-e benne az a bizonyos "iránytű", hogy az energiát jó irányba használja fel. Csak a félelem dominál, vagy kíváncsiság, esetleg az egészséges kockázatvállalás is jelen van? Ezeknek a tényezőknek fontos a mértéke.

Programozzuk át tehát gondolatainkat, így leszünk képesek hozzáférni, és mozgósítani belső forrásainkat, kockázatot vállalni, a határainkat kitolni és előretörni. Az ismeretlen kihívásnak, izgalmas kalandnak is felfogható. A változás nem félelmet kell, hogy szüljön, hanem ösztönöznie kell az értékek megragadására, önbizalomra.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

 

Ki vagyok én?

Ki is az az én, aki valójában vagy? Ahhoz, hogy szembenézz önmagaddal és azzal, aki valójában vagy és ezáltal elérd mindazt, amit valóban szeretnél, bele kell nézned a tükörbe és fel kell tenned magadnak az alábbi kérdést: Valójában mit is szeretnék? Ehhez milyen változásokon kell kereszetül mennem? Ugyanis a hitrendszered nem szereti a változásokat, azonnal hadakozni fog minden változás ellen, legyen az, akár pozitív, akár negatív, mindent megtesz annak érdekében, hogy a régi megszokott mederben éld továbbra is az életed. Hitrendszered úgy tekint a változásra, mint a biztonságodra mért fenyegetésre. Fogadd el, hogy minden egyes lépésednél meg kell a hitrendszereddel küzdened, minden alkalommal emlékeztetni fog téged korábbi kudarcaidra. Ehhez képest a jobb agyfélteke azt súgja neked: Meg tudod csinálni! Ügyes vagy, csak így tovább! Lehet, hogy korábban elbuktál és akkor mi van csináld, tarts ki és meglátod sikerülni fog. Nézz a tükörbe és harcolj meg hitrendszereddel, menj előre abba az irányba, amit szeretnél. Tudd, ha a tükörbe nézel nem vagy egyedül, látod benne legnagyobb szövetségesed, aki te magad vagy. Igen, tudom most lehet felsóhajtasz és ezt mondod: Én, mint a legnagyobb szövetségesem? Ugyan már, én erre képtelen vagyok. Fogadd el hitrendszered, tudd, hogy ez is változik, hiszen nem ugyanaz a hitrendszered, mint pl. 20 évvel ezelőtt. Nézz a tükörbe és köszönd meg hitrendszerednek, hogy meg akar védeni, de te szabd meg a határt, hogy meddig tartson ez a védelem.

Ki vagyok én?

A tükörben 3 Én, az amit látsz:

Hitrendszeri én: Ez az az én, akinek hiszed magad. Ezt az Én-t a hitrendszereink alapján teremtettük, a félelemre, fájdalomra és a fájdalomtól való félelemre adott reakcióként. Ez egy önigazloló gépezet, amely igyekszik a lehető legjobb színben feltüntetni magunkat. Biztonsági játékos, nem szereti a változásokat, a komfortzónán belül, a határok átlépése nélkül marad.

Ösztönös individuális én: Az az én, aki valójában vagy. Ez a hitrendszertől függetlenül működik. Félelem és kétely helyett spontán módón mozdít bennünket a céljaink elérése felé. Ez az én az, ami mindent megtesz annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat, vágyainkat. Automatikus, pozitív, nem ítélkezik, pozitív, célirányos cselekvés jellemzi. Amiről a legjobban felismerhető az, amikor teljesen el vagy bűvölve az élettől, és teljesen megfeletkezel magadról.

Az Én, akivé válhatsz: Az előző kettő közötti egyensúly. Ezt az Én-t az általunk elfogadott választásokkal teremtjük meg, a Hitrendszeri én és az Ösztönös individuális én elfogadásával és a kettő közötti egyensúly megteremtésével. Fogadd el a hitrendszereidet, hiszen ezek azok, melyek megvédenek, de ugyanakkor hallgass a ösztönös individuális énedre is, hiszen ez a te belső iránytűd, amely megmutatja mi is az, amire valójában vágysz, ez hajt előre a céljaid felé. Így a kiteljesedés elkerülhetetlen.

Ha készen állsz találkozni önmagaddal várlak szerettel. JELENTKEZEM

Dönts, s félj bátran!

Életünk folyamatos döntések sorozata, hogy megszülettünk is nemcsak a mi, de szüleink döntése volt. Időnként vannak ugyan csendesebb pillanatok, de az érzelmek hullámzásától elég nehéz elvonatkoztatni, márpedig azok határozzák meg döntéseinket.

A döntés alternatívák közötti választás, melynek felelősége a saját kezünkben van. Ha én nem vagyok önmagamért, ha én nem állok ki azért, amit legbelül tudok, hogyha nem képviselem a saját érdekeimet, ha a saját vágyaimat nem mondom el, akkor soha nem tudom meg, hogy ki a barátom és ki az ellenségem. Ez tán ijesztően hangzik, de mindannyian tökéletesen egyedül vagyunk.

Életünk során egyetlen ember van, akinek tökéletesen ismerhetem, megismerhetem az élményeit és az saját magam. Ha megszületik a felismerés, hogy én vagyok magam számára az egyetlen az egész életemben, akit kívülről- belülről ismerhetek, akkor a feladatom, hogy magamat komolyan vegyem. Senki nem tudhatja, mikor fáj a fogam, az valójában nekem milyen érzésekkel, fájdalmakkal is jár.

Nagy bátorságot és fegyelmezettséget igényel viszont, hogy az ember megmutassa, amit csak ő tud. Ha ezt meglépjük, akkor ösztönösen tudatosan sokáig lehet csak cselekszünk és mire feleszmélünk és körül tekintünk, környezetünk lehet totálisan megváltozott. Irtózatos bátorság kell ahhoz tehát, hogy az ember magát választva megmutassa, hogy mi van belül.

Általában azt mutatjuk ugyanis másoknak, amit mi gondolunk, hogy mások látni akarnak. A döntésed viszont megegyezik az életeddel. Minden döntésedben ott van a lehetőség arra, hogy megváltoztass bármit az életben! Csak rajtad múlik, hogy sikerül-e. Te irányítod a sorsodat. Olyan nincs, hogy nem megy, csak az, hogy problémák adódtak. Tegyél az álmaidért. Ne próbáld meg, mert akkor elfogadod, hogy nem sikerülhet. Tedd, vagy ne tedd! De ne próbáld! Ne fogd, másokra azt ahol tartasz, mert a döntés a tiéd volt! Te döntötted el, hogy hiszel azoknak, akik azt mondták nem érsz annyit. És te voltál az, aki eldöntötte, hogy éppen ezért nem is tesz érte. Te voltál az, aki elfogadta, hogy ez így jó, ahogy van. Lehet, hogy jó de az is biztos, hogy nem eléggé.

Dönts, s félj bátran!

Ne féljünk tehát dönteni, mert a céljainkhoz vezetnek. Így vagy úgy de el kell döntened, hogy merre mész tovább. Lebegjenek előtted a céljaid!  Talán azt hiszed, hogy amit most érzel félelmet egy döntés előtt az rossz! Tudod mit? Nem rossz! A félelem jó dolog. Hiszen az jelzi, hogy tudatában vagy annak, hogy változás jön. Ne menekülj el a döntésedtől, azért mert félelmet érzel annak következményétől. Ha már eldöntötted, hogy változtatni akarsz, akkor azzal természetesen együtt jár a félelem is. Minden, ami ismeretlen az félelmetes. És te azért nem tudsz most dönteni, mert félsz is, de ugyanakkor kíváncsi is vagy. Elárulom neked, hogy ha úgy döntesz, nem vágsz, bele akkor a kíváncsiságod ugyanúgy megmarad és csak a félelem tűnik el egy darabig. Egy darabig, mert egy napon a kíváncsiságodtól vezérelve újra elgondolkozol, rajta és újra félni fogsz. A félelem jó dolog. Ne félj tőle. Hiszen tudod? A bátor döntések visznek, téged oda ahol lenned kell!

Ne féljünk tehát kilépni az eddigi komfortzónánkból. Az önbizalmunkat erősítsük. Minden egyes sikerélményünket használjuk téglaként, és erősítsük meg önmagunkat.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

Engedd el, ami már nem kell!

Engedj el minden rossz érzést, gondolatot, ami korlátoz abban, hogy kiteljesedj! Egy hosszú nap után vagy egy kellmetlen szituáció, veszekedés, megbántottság, csalódás stb. érzését sokszor még órákig vagy akár napokig is magunkban hordozzuk az ezzel kapcsolatos negatív érzéseket, gondolatokat, félelmeket, fájdalmakat. Az alábbi egyszerű, de annál hatásosabb technikával megtanulhatjuk elengedni ezen negatív érzéseket, hogy ne ragadjanak a testedben és később akár ne jelenjenek meg akár testi tünetként is.

Engedd el, ami már nem kell!

Negatív érzések elengedése technika:

Csukd be a szemed! Tedd egyik kezed a homlokodra, a másikat a tarkódra. Vegyél egy lassú, mély lélegzetet az orrodon keresztül és szép lassan a szádon át engedd ki. Ezt ismételd meg háromszor egymás után.
Most idézd fel a kellemetlen szituációt, eseményt és nézd meg milyen érzések jelennek meg benned, a tested melyik részén érzed? Miután sikerült beazonosítanod az érzéseket, és esetleg a testedben is meg tudtad testérzetként is jeleníteni, képzeld el, hogy a zsebedből előveszel egy lufit. Vedd a kezedbe és kezd el belefújni az összes negatív érzést, gondolatot, amit az előbb összegyűjtöttél. Ha a tested egyes pontjain is megjelentek rossz érzések, akkor lásd és érezd, hogy ezek is eltávoznak a testedben megjelenő helyről és a lufiba kerülnek. Miután az összes negatív érzés belekerült a lufiba, kösd össze jó erősen a lufi száját és engedd, hogy jó magasra szálljon, fel az ég fel. Látod a tőled távolodó lufit, amint egyre magasabban és magasabban száll. Egyre kissebb a lufi, ahogy távolodik tőled. Majd egyszer csak eléri a napot és nap erejétől a benne lévő összes rossz érzés átalakul és gyönyörű csillámló, éltető, pozitív energiával rendelkező apró pici porszemekként tér vissza a földre. Érezd, ahogy ez az éltető, nyugtató, pozitív porfelhő feltölt téged. Köszönd meg magadnak és a nap energiájának ezt, majd vegyél egy nagy levegőt az orrodon keresztül, majd a szádon fújd ki, lassan vedd le a kezeidet és nyisd ki a szemed.

Az alábbi gyakorlatot naponta többször is elvégezheted, akár reggel, délben és este is, de ha egy kellemetlen szituációba kerültél és van rá lehetőséged, akkor ezt követően is végezed el.

Még több stresszoldó technikát szeretnél elsajátítani: ÉRDEKEL

Egy apró trükk érzelmi stressz oldására

A kineziológia egy olyan rendszerspecifikus szakterület, amely saját fogalom és szabályrendszerre épül. Speciális módszereket és eljárásokat alkalmaz. Segít a betegségek mögött álló lelki, érzelmi problémák feltárásában és a rehabilitációban.

A kineziológia energetikai hátterét a hagyományos kínai orvoslás energiatana adja, mely szerint a a testünket meridiánok alkotják, melyekben kering az életenergia, azaz csi, mely ellátja a testünket, szerveinket, izmainkat, gyakorlatilag minden egyes sejtünket életerővel. Amennyiben a meridiánon az energiaáramlás kiegyensúlyozatlan (kevés, sok, elakadt) akkor az izomerősség megváltozik és az izom működése is kiegyensúlyozatlanná válik. Az akupresszúrás pontok kezelésével az energia áramlása kiegyensúlyozható és az izom megfelelő működése helyreáll.

A folyamat kétirányú, ha az izomhoz tartozó meridiánon egyensúlyozzuk ki az energiaáramlást, szerveinkben is helyreáll az energetikai egyensúly és az öngyógyító reflexek működésbe lépnek. A kineziológia gyakran használja az egészég háromszög jelképét, mely egy egyenlő oldalú háromszög, strukturális, kémiai és érzelmi területet szimbolizálva oldalanként.

Az érzelmi terület fedi le a hétköznapokban keletkezett stresszt. Az agykéreghez talamuszon keresztül jut el az információ az izmokba és a bőrben található receptorokba. A talamusz az agy közepén helyezkedik el és minden érzékszervből érkező inger áthalad rajta. Sok feladata között magába foglalja az összes érzékszervi észlelést, a múltbéli érzelmi hitrendszereket és tapasztalatokat, a tudatosakat és ugyanúgy a tudatalattiakat. Így a „túlélés” érdekében folyamatosan aszerint cselekedhetünk, amit igaznak hiszünk.

Pillanatnyi önképünk és pillanatnyi önértékelésünk központja. Leképződik benne a valóságról „szerkesztett” képünk, ami igazolja amit teszünk vagy amit nem teszünk meg.

Egy apró trükk érzelmi stressz oldására

Az érzelmi stressz kezelésére kiváló alternatíva lehet, ha felkeresünk egy szakképzett kineziológust, aki segíthet megkeresni a testünkben lévő elakadásokat, blokkokat és erre különböző korrekciós gyakorlatokat tud javasolni, hogy újra egyensúlyba hozzuk belső hármasságunkat. (strukturálisan, kémiailag és érzelmileg)

A kineziológiai rendszerekben leggyakrabban használt stresszoldó technika a homlok dudorok tartása. Ezek a pontok a szemöldök és a hajas fejbőr közötti területen találhatóak. Homlokunkon két kidomborodást érezhetünk ezen a területen. Ezeknek a pontoknak a tartása megnyitja a véráramlást, bekapcsolva ezzel a homloklebenyt, és ezáltal újra átgondolhatóvá válnak a különböző traumatikus szituációk. Tudatosan irányíthatóvá válnak számunkra a megélt helyzetek és képesek leszünk reagálás helyett új döntéseket hozni. Új viselkedést kialakítani, ami már megfelelő a jelenbéli helyzeteknek.

Ezt a technikát sokszor önkéntelenül is használjuk életünk során, mikor megfogjuk homlokunkat, mostmár talán értjük miért cselekszünk így tudat alatt. Ha a két homlokdudor alatti lüktetés szinkronba kerül, akkor a stresszoldás megtörtént és a stresszel együtt járó fizikai feszültség megszűnik.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

Mindenki nyugodjon le - vizsgadrukk leküzdése

Végre tavasz van, azonban ilyenkor májusban és júniusban sok diák izgul. Vannak, akik értettségiznek, másokra akár általános iskolában, középiskolában vagy felsőoktatásban témazárók sorozata vár, év végi felmérőkre, vizsgákra készülnek. A gyerekek kimerültek, de még most jön az utolsó hajrá az értettségi, a vizsga vagy a a témazárók miatt, akár a jobb év végi jegyért. Sok diák számára rémálom a vizsgaidőszak, és a tanév vége, nem csak a rengeteg tananyag miatt, hanem azért, mert leblokkol, amikor számot kell adni tudásáról, hiába tanulnak napokat, heteket a vizsga előtt eluralkorik rajtuk a stressz. Mindannyian átélük már a vizsgadrukkot. A vizsgadrukk hasonló stresszreakciókat vált ki, mint amelyek más stresszhelyzetben jelentkeznek, megfeszülnek az izmaink, izzad a tenyerünk, szaporábban vesszük a levegőt, erősebben dobog a szívünk, kiszárad a torkunk.

Hogyan hat ránk a stressz?
Vannak, akik az izgalomtól jobban teljesítenek, növekszik koncentrációjuk, optimális szorongás serkentheti is a teljesítményt, mozgósítja a tartalékokat és segít a koncentrálásban. A túlzott feszültség éppen ellenkezőleg hat, teljesítményük csökken vagy teljesen leblokkol. A szorongás ebben az esetben gátolja az agyi tevékenységeket, így negatív hatása van az emlékezetre és reakciókra. Ebben az időszakban nagyon fontos, hogy csökkentsd a stresszt, segíts magadon!

A Bach-virágokesszenciák nagy segítséget tudnak nyújtani ebben az időszakban:

Folyamatosan visszatérő gondolataid miatt képtelen vagy figyelni, éjszaka a tételsoron jár az agyad, fejben lejátszod a vizsgát, nem tudsz aludni: Fehérvadgeszrenye rügy/White Chestnut

Kimerült, fáradt vagy, mert túlterhelted magad, nem bírod a rád nehezedő feladatot és a felelősség súlyát: Szilfa/Elm

Ha attól félsz, hogy az erős nyomás hatására elveszíted az önuralmat: Cseresznyeszilva/Cherry Plum

Annyira kimerült vagy, hogy minden apró ingerre ugrasz, türelmetlen vagy és nyugtalan, úgy érzed állandóan kiesel a ritmusból, kapkodsz: Nebáncsvirág/Impatiens

Folyton ugyanazokat a hibákat követed el: Vagdgesztenyerügy/Chestnut Bud

Fizikailag és szellemileg elfáradtál, gyengének érzed magad: Olajfa/Olive

Ha a fáradtság mellé rossz hangulat, levertség társul: Vadrepce/Mustard, Tárnics/Gentain

Félelemmel vagy teli a vizsga miatt: Bohócvirág/Mimulus

Nagyon erős félelem esetén, ha szinte pánik, rémület lesz urrá rajtad: Napvirág/Rock Rose

Ha nem bízol magadban, a tudásodban: Vörösfenyő/Larch

Ha belső nyugtalanságodat humoros álarc mögé rejted: Apróbojtorján/Agrimony

Korábbi rossz jegy, bukás kudarca miatt: Tárnics/Gentain, Sülzalnót/Gorse, Ernyős madártej/Star of Bethlehem

Mindenki nyugodjon le - vizsgadrukk leküzdése

Stresszoldó kineziológiai gyakorlat:

Vízivás: A szervezet valamennyi elektromos és kémiai folyamata vizet igényel, szervezetünk kb. 70%-a víz. Testsúly 10kg-ként 2dl vízre van szüksége egy egészséges, stresszmentes testnek, ellenkező esetben a duplájára.

Hatása: Segíti az elektromos és kémiai reakciók lefolyását az agyban és az idegrendszerben. Az információkat hatékonyabban tudjuk tárolni és lehívni. Javul a koncentráció, magasabb lesz az energiaszintünk, enyhülnek a neurológikus lekapcsolás tünetei, lazább lesz a kommunikáció, szociális képességeink javulnak, nő a figyelem, a koncentráció.

Keresztirányú és homolaterális mozgás végzése felváltva: 6 pár keresztbelendítés, majd 6 pár azonos oldali lendítést végez, majd újra 6 pár keresztbelendítés.

Hatása: Mindkét agyfélteke jobban, ill. összehangoltabban dolgozik, jobban megy az írás, az olvasás, és a mozgás is összerendezettebb. Újra a kiegyensúlyozottak, egységben lévőnek érezzük magunkat. A testi feszültségeket oldhatjuk fel ezzel a gyakorlattal, a két agyfélteke integrálásával megnövelhetjük szellemi teljesítőképességünket.

Bekapcsológyakorlat:
• köldök + vese 27 masszírozása 1 percig, majd kézcserével is végezd el
• köldök + farkcsont, majd kézcserével is végezd el
• köldök + orr alatt és száj alattmasszírozzuk 1 percig, majd kézcserével is végezd el.

vese 27: kulcscsontpont, azon a helyen, ahol a mellcsont, a kulcscsont és az első borda összeér található egy kis bemélyedés, mindkét oldalon.

Hatása: az információ az agyban a megfelelő helyre kerül (jobb testfélből bal agyféltekébe és fordítva). Segít az összpontosításban, világosabban menjen a gondolkodás, valamint segít abban, hogy frissebben vágjon bele a következő feladatba.

Itt találsz még több stresszoldó technikált.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem