KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Az egyetlen kiút befelé vezet

2017. október 19. - Kőszegi Zsuzsanna

Nem érzed magad jól, nem vagy a középpontban, teszed a dolgod, de csak az automatizmus vezérel. Amikor egy átélt trauma mélyen eltemetve nyugszik énünkben, gyakran nem is vagyunk tudatában annak, hogy ott rejtőzik. A mindennapi életünkben azonban ez mégis visszatükröződik, mely reakciók fájdalmasak, tudatos cselekvéseinkkel újrageneráljuk a helyzeteket, majd végül menekülünk, önmagunk elől, ahelyett hogy szembenéznénk valódi érzéseinkkel. Az egyetlen kiút befelé vezet.

Ha körülmények adottak, akkor egy az elménket, s két agyféltekünket összekapcsoló, kineziológiából jól ismert homlok/tarkó tatással, ezt az állapotot fokozhatjuk. Elősegítve ezzel a mozdulattal a két agyféltek integritását és ezzel a konkrét megértést. Hisz jelenbeli problémáink a múltban átélt krízisek által formált önképünkből és felállított hitrendszereinkből fakadnak, de ezek megértését és felülírását bármikor megtehetjük. Miért kéne mindig ugyanúgy cselekednünk, elvégre egy zoknit sem húzol fel nap mint nap. Pont ez lenne a fejlődés kulcsa, hogy merünk vállalni, kockáztatni, újítani, melyet érdemes magunkon elkezdeni. Miért ne lehetnél önmagad legjobb társasága? Kezd el szeretni magad, leld meg értékeid, hisz érzelmeink oldása megváltoztatja a jelenünk, mely alakítja jövőnket is. A meg nem értett érzelmeinket, ha tisztázzuk, feloldjuk, ezzel feloldva a korlátainkat.

A befelé utazás hidd el az egyik legizgalmasabb kaland. Mikor megérkezel saját menedékedbe és ráeszmélsz a megértésre, elfogadásra, önmagaddal és a külvilággal szemben felszabadulsz és nem kell tovább harcolnod, hanem csak megélned a jelent nap mint nap. Merjük elengedni az elmét, a gondolatokat. Miért kell ehhez merészség? Mert eddig azzal azonosítottuk magunkat. És legbelül félünk, hogy akkor elveszünk. Pedig épp ekkor tapasztalható meg az, aki vagy ami valójában vagy. Ha ez bekövetkezik attól kezdve egyre bátrabban tesszük ezt meg. Ehhez előtte egy mély bizalom kell. Egy benső hajlandóság, egy elhatározás. De nem a felszínen, az elme szintjén, hanem belül mélyebben.

Az egyetlen kiút befelé vezet

Hozz létre egy belső menedéket az elmédben, amelyet teljesen irányításod alatt tudsz és bármikor meglátogathatsz. Ez az alapja a teljessé válás folyamatának. Például képzeld el, hogy egy alagúton mész át, hogy eljuss a Menedékedbe. Ez egy hiteles mentális határvonalat húz az emlékek és a menedék között. A lényeg, hogy a menedék bejárata, egy számodra teljesen biztonságos, megnyugtató kép legyen. De képzelhetsz gyógyító kutat vagy forrást is, minden Rád van bízva, ami Neked jó. A légzéssel és a már több ízben ajánlott homlok/tarkó tartással még könnyedebben, szelíden rá tudsz hangolódni önmagadra, belső lényedre. Engedd meg magadnak, hogy bár a gondolatok jönnek- mennek, de nem mélázol el egyen sem, csak engedd, hogy átfolyjanak rajtad és ezáltal kiürítsenek, megszabadulva a félelmektől és aggodalmaktól. Ne valami csodára számíts, hanem a magad ritmusában, a magad életében, a saját lényednek megfelelően változtathatsz azon, hogy HOGYAN éled meg a napjaidat.

Az utazást és a hétköznapokat akár Bach-virág eszenciákkal is egyensúlyozhatod, harmonizálhatod, lelked kedvére. A virágok közül nem is egy lehet szolgálatodra, hogy önazonosságodra lelj és kibontakoztasd saját, igazi valód.

Érdekel a kineziológia tanfolyam: Jelentkezem

Tanulj meg bízni magadban!

Ne feledd, tudásunk korlátozott az emlékek világáról. Ugyan erősen támaszkodunk életünk vizuális részére és el is felejtjük, hogy sokféle különböző emlék létezik. A testünk viszont képes emlékezni érzetekre, illatokra, hangokra vagy érzésekre. Így hát csak azért mert nem látsz valamit nem biztos, hogy nem fogod tudni előhívni az emléket. Sőt gyermeki énünk, legelső emlékeink kizárólag érzelmi és érzeti elemekből állnak, hisz először érző lények voltunk utána váltunk gondolkodó lényekké.

Példának okáért egy nem kívánt terhesség gyümölcsének, érthetően lehetnek olyan emlékei vakfoltként, mely „a nem kellek senkinek”, „beragadtam/elakadtam” érzést okoz bizonyos szituációkban élete során. Amikor meg akarjuk érteni, hogy miért érezzük úgy magunkat ahogy, mindenki siettetni próbálja a megértést, de ez csak terelés. Inkább azt javaslom, add át az irányítást, „ülj le egy mozivászon elé egy nagy popcornal” és csak várj és figyelj arra, ami magától felbukkan (íz, érzet, illat…) Dolgozz azzal, amit találsz még akkor is, ha nem arra számítottál. Légy nyitott a meglepetésekre. Ezen a ponton nem az a lényeg, mennyire igaz vagy nem igaz, valós vagy valótlan az emlék, hanem hogy lényed megpróbálja újra egyesíteni önmagát úgy, ahogyan szükségesnek érzi.

Néhányunknál az emlékek mélyebben vannak elásva, mint másoknál. Fontos, hogy tudatosítsd, hogy ha egy emlék sem merül fel az is rendben van. Már azzal is eleget teszünk, hogy jelen vagyunk magunkkal és felkínáljuk lényünknek a lehetőséget, hogy újra egyé váljon, bármilyen módon, ahogy az sikerül.

Gyermeki énünknek olyan felnőttre van szüksége, aki eléggé törődik vele ahhoz, hogy feltétel nélkül jelen legyen mellette, kielégítse az igényeit és megváltoztassa a körülményeket, hogy a gyermek jobb élményként élhesse meg a helyzetét. Előfordulhat, hogy újra be kell mutatkozz gyermeki/belső énednek, amennyiben az nem ismer meg azonnal. Meglehet, hogy a gyermekkori éned nem fog azonnal megbízni benned, így bizonyítanod kell feltétel nélküli törődésed, hogy újra bízni tudj önmagadban. Amikor bizonyítod feltétel nélküli figyelmedet, valóban önmagadért teszed azt, s így felnőttként is megtanulsz újra bízni önmagadban.
Tanulj meg bízni magadban!
Segíthet, ha elmeséled a belső gyermekednek, milyen évet írunk és mi történik éppen, vagy miért döntöttél úgy, hogy visszamész az időben és beszélgetést kezdeményezel vele. Validáld gyermeki érzéseid.

Ez a validálás vagyis az érzelmek létjogosultságának teljes elfogadása az a lépés, melyet sok terápia átugrik, pedig fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk belső gyermekünk szükségleteire. Hisz éppen a gyermeki érzelmeink érvénytelenítése, figyelmen kívül hagyása, helytelenítése az, ami a széttöredezést okozza, és amitől képtelen túljutni az élményen vagy beolvasztani önmagába az érzést vagy élményt, amikor valami traumatikus történik. Hagyd hát gyermeki énednek a választás lehetőségét, amire igazán vágyik az emlékein belül és amikor így teszel, valójában megjavítod, újraindítod az ugráló CD-t. Engedd meg neki, hogy végigjárja az eredeti élményt, integrálhassa azt és továbbléphessen. Ezáltal képes leszel széttöredezett tudatod és berögzült aspektusod felülírni, hogy az képes legyen integrálódni és kitejesedhess.

Mint egy folyó mely szerteágazik, tereled egy mederbe a mellékfolyamokat, tanuld meg uralni belsőd! Ha úgy érzed egyedül nem megy, akkor akár már egy kineziológiai kezelés alkalmával lehetőséged nyílhat visszamenni egy blokkolt szakaszhoz az életedbe, gyógyítani az ott ért, lehet rosszul hegesedett sebeket/blokkokat, melyek újbóli felszakítása, lehet fájdalmas, de ne feledd már érettebb fejjel, távolból visszatekintve az adott probléma gyökerére, gyorsabban jön a tiszta megértés, főként egy gyakorlott kineziológus vezetésével. A terápiák során, a felmerülő blokkok múltbéli megoldása a jelened és a jövőd segíti, könnyíti meg.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

Teremtsd meg saját értékeid

Minden emberben ott rejtőzik a vágy, hogy életét kiteljesítse, megélje, értelemmel és céllal kösse össze. Ha ez nem sikerül, akkor frusztrált lesz, gyakran szenvedélybeteggé válik, ami a sikertelen keresés biztos jeleként tekinthető. Mindannyian mélyen vágyunk arra, hogy létünknek – amelyet napról napra megélünk – olyan értelmet adjunk, amely valamilyen célt szolgál. De csak viszonylag keveseknek sikerül a napi munkát egy magasabb értelemmel és céllal összekapcsolni. Az ilyen érzéki örömökre korlátozott megélések, melyeket általában mindannyian hajszolunk, csaknem mindig csupán valamilyen felszínes kielégülésről szólnak. Ennek ellenére az értelem és érzelem közötti szemantikai kapcsolat tagadhatatlan. A Káma szútra a szerelem indiai tankönyve is felfedi, hogy érzékszerveinket nem arra használjuk, hogy valamilyen csábítás „érzékétől függő” fogyasztóivá fokozzuk le magunkat, hanem látásunkat, tapintásunkat, érzékelésünket, ízlelésünket, szaglásunkat egy magasabb rendű folyamat részeként fogjuk fel. Érzékszervi reakcióink belső minőségről tudósítanak bennünket.Minden emberben ott rejtőzik a vágy, hogy életét kiteljesítse, megélje, értelemmel és céllal kösse össze. Ha ez nem sikerül, akkor frusztrált lesz, gyakran szenvedélybeteggé válik, ami a sikertelen keresés biztos jeleként tekinthető. Mindannyian mélyen vágyunk arra, hogy létünknek – amelyet napról napra megélünk – olyan értelmet adjunk, amely valamilyen célt szolgál. De csak viszonylag keveseknek sikerül a napi munkát egy magasabb értelemmel és céllal összekapcsolni. Az ilyen érzéki örömökre korlátozott megélések, melyeket általában mindannyian hajszolunk, csaknem mindig csupán valamilyen felszínes kielégülésről szólnak. Ennek ellenére az értelem és érzelem közötti szemantikai kapcsolat tagadhatatlan. A Káma szútra a szerelem indiai tankönyve is felfedi, hogy érzékszerveinket nem arra használjuk, hogy valamilyen csábítás „érzékétől függő” fogyasztóivá fokozzuk le magunkat, hanem látásunkat, tapintásunkat, érzékelésünket, ízlelésünket, szaglásunkat egy magasabb rendű folyamat részeként fogjuk fel. Érzékszervi reakcióink belső minőségről tudósítanak bennünket.


Amennyiben felismerjük, hogy az édességre vágyva megfelelő szellemi irányultság birtokában ráérezhetünk az élet édességére, hogy alkoholfogyasztással kapcsolatos szükségleteink szellemi szinten egy egészen másfajta szükségnek felelnek meg, akkor azt is átlátjuk, hogy gyengédség iránti igényünk a másokkal és önmagunkkal való gyengédebb és finomabb bánásmódra ösztönöz bennünket. Életünkben azért kevés az érzelem, mert hiányzik a külső történések és belső értékek közötti visszacsatolás.


Amennyiben külső és belső értékeink összefüggését sikerült megteremtenünk, akkor a külső világ a belső világunk projekciójává válik. A különbség tehát egy értelemmel teljes és egy értelmetlen élet között nem abban rejlik, amit megélünk. A különbség belső irányultságunkban van. Az, hogy érzéki vágyainktól és igényeink foglyaként hajszoljuk e keresztül magunkat az életen vagy pedig vesszük a fáradtságot, hogy a megfelelő irányultságunk révén finoman összehangoljuk bensőnkkel mindazt, ami odakint történik, s így nyugalmi állapotban és harmóniában élünk önmagunkkal, mindez rajtunk múlik.


A testünk is egyfajta navigációs eszköz. A helyes beállítás segítségével mindig fogjuk majd azokat a hullámokat, amelyek megfelelnek a mi belső beállítottságunknak. Amennyiben a szellemi beállítottságunkat összhangba tudjuk hozni életünk történéseivel, mindig el tudjuk kapni azokat az áramlatokat, amelyek mind belül, mind kívül megajándékoznak az értelem és a cél elérésével.

Teremtsd meg saját értékeid

Lelkünk nyugalma azt jelenti, életünk mentes lesz a szenvedélyektől és a mellőzés okozta szorongásoktól, s így megélhetjük azt, hogy folyamatosan lehetőségünk adódik a benső forrásunkhoz való visszatérésre.


Minden fixáció akadályoz az értelem megtalálásában. Ezek a gátoló tényezők lehetnek

 • konkrét tevékenységek vagy magatartásmódok
 • egyértelműen meghatározott időpontok az életünkben
 • konkrét lakóhelyek v helyszínek
 • konkrét dolgok, eszközök, segédeszközök

Ha nem tudjuk milyen akadályozó tényezőink vannak, kérdezzük meg magunktól bátran ki vagy mi vált ki létével vagy hiányával konkrét emóciókat bennünk? Képlékennyé kell tennünk az érzelmi kapcsolódásainkat.


Mivel a külvilág belső életünk tükre, a dogokat tartósan csak saját magunkban, belül tudjuk megváltoztatni. Ha arra használjuk az életünket, hogy értelmet adjunk ennek az összefüggésnek, életünk értelmesnek fog bizonyulni. Felismerjük létezésünk vezérfonalát és erre aztán a felismerések és bölcsességek gyöngysora sorra felfűzhető.


Mindenkinek joga van olyannak lenni, amilyen, kedvelni vagy elutasítani minket, vagy bármi mást, amit akar, csak ha már nem hozunk létre többé ellenséges töltéseket és blokádokat, akkor tud mindez szabadon és célra orientált értelemmel telve átfolyni rajtunk. A kellemetlenség nem tép szét a kellemes dolog nem alakul át függőséggé és válunk ezáltal szabadabbá, önmaguk börtönéből. Egy ilyen állapotban aztán fel tudjuk ismerni, hogy mindenek, ami az életünkben történik, értelme van.

Érdekel a kineziológia tanfolyam: Jelentkezem

Békülj ki Magaddal!

Ha valami bánt, hajlamosak vagyunk a világot feketének látni és vagy elmerülünk mélységébe, hogy az még ébenibb legyen, vagy igyekszünk pótcselekvésekkel gyorsan kiszínezni, felületesen kezelni a problémát, ahelyett hogy itt is törekednénk az arany középútra és a megoldásra. Meglátva a problémában a megoldandó blokk oldásának lehetőségét.

Amikor intenzív, kellemetlen érzelem vagy érzés fog el a jelenben, hunyd le a szemed és merülj el az érzésben. Fedezd fel magadban, mit vált ki belőled és próbáld megnevezni az érzést, mely egy buborék formájában bukkan elő belőled. Az érzelmeink olyanok akár a hírnökök, légy hálás értük, hisz hírt hoznak a bensődből, fogadjuk az üzenetet, amelyet az érzelmi fájdalom közöl velünk. Ne ártó hatásként értelmezd, igyekezz úgy felfogni, mint egy segélykiáltás. Fogadnunk kell és meg kell értenünk, mit akar közölni velünk.

Könnyebben megértheted, hogy mi zajlik benned, ha elképzeled, hogy egy házban állsz, s gyermeki éned odakint áll és sír, hogy engedd be. Figyelmen kívül hagyhatod a gyermeki könyörgést, aki veled akar lenni a házikóban vagy kinyithatod az ajtót és beeresztheted.

Amikor az érzelmeid felé mozdulsz el és magadat megnyitva megtapasztalod őket, akkor lényegében kitárod az ajtót a gyermekkori énednek és magadhoz engeded, ezáltal tudsz teljesen integrálódni és nem pedig menekülsz a téged üldöző fájdalmak elöl. Ez egy igaz és tartós béke kezdete, többé nem érzed szükségét, hogy csillapítsd, irányítsd, elkerüld negatív érzelmeidet, miért is tennéd, hisz ezek éned legigazibb kifejeződései. Ismerd fel, a heves érzelmi reakcióidnak oka van. A mai rohanó világban bőven találunk menekülő útvonalakat, de ha csak futsz és futsz, ráeszmélsz, hogy a futás sohasem ér véget, s hogy valójában a meneküléstől szenvedsz.

joy-2483926_1920.jpg

Ha egy félelemmel, kellemetlen érzéssel szemben feltétel nélküli figyelemmel és szeretettel fordulsz belső, gyermeki éned felé és jelenlétet tanúsítasz önmagaddal szemben, nem pedig menekülsz, olyan gyermeki szeretet adsz önmagadnak, melyből gyermekként nem kaptál eleget. Légy jelen azzal ami felmerül, akármi is legyen az. Ez az, ami a valódi gyógyulást elhozza, semmi sem bír nagyobb erővel, mint a feltétel nélküli szeretet valódi jelenléte. Ha a folyamat bármikor is nehéznek vagy elviselhetetlennek bizonyul, összpontosítsd és tudatosítsd légzésedet. A lélegzet teret nyit benned az érzelemnek, hogy meg tudd őrizni azt. Az érzés érzetein van a hangsúly, nem pedig a róluk szóló mentális történeten.

Ahhoz, hogy igazán kitörhess a mentális történetből és átléphess az érzésbe, próbálj meg leírni, felismerni bármit, ami az érzelem vagy érzés érzetének különleges minőségére utal, néha elég ha csak hagyod. Ismerd meg, nevezd meg az érzést, arra bíztatlak, hogy hagyd, hogy áramolhasson, ez kivételes gyógyító hatással bír. Ha zokogás vagy reszketés tör rád, ne ijedj meg, hisz gyógyulsz. Tudatára kell ébrednünk az emléknek, mert az segít a jelenlegi fejlődésünkben. Gyakran az elmének és az érzelemnek egyaránt gyógyulásra és egyesülésre van szüksége.

Az érzelmeid kibogozásához és a kapcsolatfelvételhez, egy kineziológiai kezelés is sokban hozzá tud járulni. Egy külső szem mindent jobban lát, főként ha az szakavatott és az összefüggéseidre rá tud könnyedén vezetni, így saját sikeredként megélve a probléma megoldását. A stabilizációhoz, lelki egyensúlyod optimializáláshoz pedig esetleg még Bach-virágokat is alkalmaz, melyek szelíd módon a hétköznapokban is segítik a harmonizálásodat belső gyermeki éneddel.

10+1 dolog, amit nekem jelent a kineziológia

Pár nappal ezelőtt feltettem azt a kérdést az egyik közösségi oldalon, hogy: "Neked mit jelent ez a szó: kineziológia?"
Az alábbi cikkben szeretném összegezni azt, hogy nekem mit is jelent a kineziológia. Az ehhez tartozó videót is meg tudod nézni ebben a cikkben.

Na akkor nézzük...

A kineziológia számomra nem más, mint, egy olyan módszer, ami által: (a teljesség igénye nélkül)

1. közelebb kerülhetek az igazi önvalómhoz
2. közelebb kerülhetek, ahhoz az egyedi egyéniséghez, aki valójában vagyok
3. megváltoztathatom a szemléletmódomat, rögzült szemléletem fejlődő szemléletre cserélhetem
4. megláthatom az összefüggéseket a jelen és múlt szituációi között, amik által megérthetem az okokat és elindulhat egy változás
5. oldhatom a stresszt, ezáltal meg tudom hozni a megfelelő döntéseket
6. kellő bátorságra és erőre tehetek szert, ami segít elmozdítani a merev mozdulatlanságból
7. kiléphetek a múlt árnyékából és új választásokat, lehetőségek hozhatok létre
8. feloldhatom a múlt traumáit, fájdalmait, régóta dédelgetett félelmeket, gátlásokat
9. elengedhetem a régi, berögzült hitrendszereket, melyek már nem szolgálják a javamat
10. megtanulhatom, hogy mindig minden helyzetben van választásom
+1. kellő távolságból rá tudok nézni a problémámra, ezáltal meglátom az életemben megjelenő hasonló szituációkat, ismétlődő mintákat és ezek összefüggéseit. Ezen ismétlődő negatív minták rávilágítanak arra, hogy amit eddig csináltam nem hozták meg a kívánt eredményt, ezért hajlandó vagyok változtani ezeken.

"A változás, amely után sóvárogsz, nincs messze tőled! Mert nincs rajtad kívül. Benned van!” Szepes Mária

Nézd meg a videót, hogy megtudd nekem mit is jelent a kineziológia.

Mi történik a kineziológiai kezelésen?

Először meghatározzuk a problémát, amire a kezelés alkalmával dolgozni fogunk. Mindeközben a kineziológus enyhe nyomást gyakorol a kliens kinyújtott karjaira és teszteli az izomválaszokat. A kar izmai közvetítik az agy, illetve a test által tárolt információkat, egy a kineziológus által feltett kérdésekre a kliens izmai erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal „válaszolnak”. Az izomtesztelés segítségével meghatározzuk az adott problémához kapcsoldó érzelmeket, valamint a probléma valódi okát, mely a múltban található. A kezelés során a legmegfelelőbb – érzelmi és/vagy energetikai- korrekciós technikákat alkalmazva semlegesítjük a a negatív múltbéli eseményekhez fűződő érzelmeket és pozitív érzelmekkel töltjük fel az adott eseményt.

Felmerül benned a kérdés azzal kapcsolatban, hogy elmenj-e kineziológushoz vagy sem? Erről egy korábbi cikkemben olvashatsz.

Amennyiben jelentkezni szeretnél a tanfolyamra, itt megteheted: Jelentkezem

 

Önbizalom teszt. Avagy hogyan értékeljük önmagunkat?

Mi az önbizalom?
“Hit saját magunkban; személyes meggyőződés a saját képességeinkről, erőnkről, céljaink elérhetőségéről, amit nem feltétlenül tudunk igazolni, mégis bizonyosnak tartunk. Ez fellépésünkben és cselekedeteinkben tükröződik.” forrás: wikiszotar

Végezd el az alábbi tesztet és tudd meg te hol állsz önbizalom terén.
Pontozd magad kérdésenként 1-10-ig.
Az értékelés két végpontja: 1= egyáltalán nem - 2- 3- 4- 5- 6- 7- 8- 9- 10 = teljes mértékben

1. Megfelelő önbizalommal rendelkezem.
2. Szembe tudok nézni a hibáimmal, kudarcaimmal.
3. Lelkesedéssel tölt el, ha a jövőmre gondolok.
4. Pozitívan gondolok önmagamra.
5. Tisztelem magam. Tisztelettel beszélek magamról másoknak.
6. Tehetségesnek, sokoldalúnak tartom magam.
7. Nyitott és kíváncsi vagyok.
8. Egyedül is jól érzem magam. Önálló vagyok.
9. Büszke vagyok magamra.
10. Eredményesnek, értékesnek tartom magam.

Add össze a pontokat. Hány pontot kaptál a megszerezhető 100-ból?
Önbizalom teszt. Avagy hogyan értékeljük önmagunkat?
Minél magasabb pontszám jött ki, annál inkább eléri az önbizalmad, önértékelésed az „egészséges” szintet. Tisztában lehetsz a hibáiddal, elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, a körülötted lévők pedig szeretnek a társaságodban lenni. Megfelelően viszonyulsz magadhoz és másokhoz. Hiszel és bízol magadban. Látod a hibáidat és teszel ezek megváltoztatásáért.

Minél alacsonyabb pontszám jött ki annál alacsonyabb az önbizalmad, önétrékelésed. Nem éled meg és nem élvezed az életet teljességében. Minél alacsonyabb a pontszám, annál inkább érzékeny vagy a kritikára és a negatív ítéletekre. Sokszor nincs elegendő hit benned a változásra. Ebben az esetben érdemes lenne foglalkozni azzal, hogy fejleszd az önbizalmadat, növeld az önértékelésed. Az önbizalom nem más, mint hit önmagunkba. Hit abba, hogy elérjük céljainkat, hogy folyamatosan fejlődünk.

A magabiztosság elengedhetetlen része a sikernek és a valódi boldogságnak. Az önértékelés nem más, mint saját értékességünkbe vetet hit, önmagunk tisztelete, önmagunkhoz való pozitív viszonyulás. Ha úgy érzed rendben van az önbizalmad, megfelelő önértékeléssel rendelkezel akkor bármi lehetséges az életben. Azonban ne feledd az önbizalom bármikor csökkenhet vagy növekedhet, ezért fontos, hogy fejleszd az önbizalmad. Óvni és erősíteni kell. Az is fontos, hogy az önbizalom nem tud erősödni önismeret nélkül. Önismeret és személyiségfejlesztés miatt kérj időpontot itt.

Önbizalom-fejlesztő gyakorlatok:

 • Készíts listát, írd fel minden jó értékedet, képességedet. Olyat is beleírhatsz, amit mások mondtak neked.
 • Készíts önbecsülés mappát. Ebbe gyűjtsd össze az összes olyan pozitív visszajelzést, amit másoktól kaptál. Ezt folyamatosan bővítheted.
 • Ne találkozz azokkal az emberekkel, akik folyamatosan csak lehúznak, negatívan hatnak rád.
 • Keress olyan társaságot, ahol az emberek nyugodtak, magabiztosak. Tanulj tőlük.
 • Válaszolj az alábbi kérdésre: “ Mi akadályoz abban, hogy még ma megváltoztassam az életem?” A válaszokat vedd sorra és nézd meg melyiket hogyan tudod megváltoztatni.

Önbizalmat támogató Bach-virágok: 

 • Larch/Vörösfenyő:  Önbizalomhiány, kisebbrendűségi érzés, alkalmatlanság érzése, másokhoz hasonlítod magad, ha nem bízol önmagadban, ha kritikus vagy önmagaddal.
 • Mimulus/Bohócvirág: Ha félsz, hogy kevesebbre képes, mint mások.
 • Pine/Erdeifenyő: Ha önmagaddal szemben túl magas mércéket támasztasz.
 • Elm/Szilfa: Kudarctól való félelem esetén.
 • Cerato/Kékgyökér: Bizonytalan vagy a döntéseiddel kapcsolatban.
 • Gorse/Sülzanót: Negatív hozzáállás miatt képtelen vagy a helyzeten változtatni.

Ha úgy érzed segítségre van szükséged, akkor töltsd ki az ingyenes Bach-virág tesztet!

Ingyenes Bach-virágterápia teszt: Kitöltöm

Önbizalom-erősítő kineziológiai gyakorlat:  
Ezzel a gyakorlattal ezen segíthetsz:  Felszabadítani az enegriaáramlásodat gátló blokkokat.  Az alacsony önbizalom is oka lehet, hogy a testünkben található energiapályák nem működnek megfelelően.

 • Hajolj le, és 4-5-ször csipkedd meg a kezeiddel az Achilles-ínaidat
 • Majd finom mozdulatokkal először az egyik, majd a másik lábaidon a térdhajlatnál és még kb. 8 cm magasságban simítsd kifelé ujjaiddal a térdinakat.
 • A jobb tenyeredet helyezd a bal lapozkád feletti izomra, a bal kezedet pedig hajlítsd be derékszögben, bal tenyeredet tartsd kényelmesen. Végezz 10-12 alkalommal előre és hátra vállkörzést.
 • Végezd el a gyakorlatot a másik oldalon is.

Bach-virág és kineziológia

Legtöbben a kineziológusnál hallottak először a Bach-virágeszenciákról, és ezért sokan azt gondolják tévesen, hogy a Bach-virágterápiában az eszenciák kiválasztásának egyik módja az izomtesztelés. De ez tévedés!
A Bach-virágterápia alapja a beszélgetés, és nem használunk semmilyen eszközt vagy egyéb módszert ahhoz, hogy kiválasszuk a szükséges gyógyíreket.
Ennek a félreértésnek eloszlatásához kért meg engem (Kőszegi Zsuzsanna kineziológust, kineziológia One Brain haladó oktatót és Bach-virágtanácsadót) az Originál Bach-virágeszenciák és a Rescue termékek magyarországi forgalmazója, hogy mondjam el, hogy hogyan is használja a kineziológia a Bach-virágeszenciákat.

Three in One Concepts – One Brain kineziológia

A kineziológia egyik ága a Three In One Concepts – One Brain – módszerén belül többféle eszenciát alkalmazunk, ezek közül az egyik a Bach-virágeszencia.

A Bach-virágterápiás tanácsadás során alkalmazott beszélgetéssel ellentétben a kineziológia kezelés alkalmával, az izomteszt segítségével találjuk meg a kliens számára szükséges eszenciákat, melyek az ún. oldás során az ügyével kapcsolatban, mint esszenciális energia korrekció szükségessé válnak. Ezekhez az eszenciákhoz a Three In One Concepts – One Brain – módszer létrehozói – Gordon Stokes, Daniel Whiteside, Candace Callaway – írtak egy -egy olyan leírást, melynek felolvasása a korrekció során önmagában is oldó hatású. Homlok/Tarkó tartásban felolvassa a kliens az adott leírást, mely segít az ügy feltárásában. A Bach-virág meghatározásokat hozzáigazították a One Brain módszer gerincét alkotó Viselkedési Barométer sajátosságaihoz.
Bach-virág és kineziológia
A Bach-virágeszenciák felszabadítják a megtagadott érzelmeket. Ezáltal újra szabaddá válik az áramlás. Esszenciáról van szó, azaz valaminek a lényegéről. Az esszenciális energiát szabadítjuk fel, ami által a kliens megtalálja a lényegi énjét. Pontosan ahhoz segítjük a Bach-virágeszenciákkal, hogy az legyen, aki ő valójában. A Bach-virágeszenciák a múlt – az önromboló minták, attitűdök és hitrendszerek oldására szolgálnak. Mindig valamilyen múltbéli érzésről beszélünk, ha a Bach-virágokkal foglalkozunk az oldáson belül.

4. dimenziót átlépése
Az eszenciák, melyeket az One Brain módszer használ az 4. dimenziót „átlépve” fejtik ki hatásukat, azaz az energia dimenzióját. Az energia nem más, mint, hogy a jelenből elindulva képes legyek megteremteni azt a pozitív jövőt, amit szeretnék. Itt már nincs idő, mert nem az a kérdés, hogy mennyi idő alatt érem el, hanem hogy legyen energiám, hogy olyan jövőt alakítsak, amilyet szeretnék.
Az eszenciák gondolatai azonnali hatással vannak az érzelmi és fizikai állapotra. A Bach-virágeszenciák megerősítik az új tudatos döntésünket, melyet az oldás folyamán megfogalmaztunk.

Forrás: http://bachvirageszencia.hu/bach-virag-es-kineziologia/

Bach-virágterápia tanfolyam távoktatásban: Jelentkezem

Húsvét misztériuma...

A tavasz a megújulás, a változás, az újjászületés energiáját hordozza, de ahhoz, hogy idáig eljusson a természetnek át kell mennie az ősz és a tél, az elmúlás időszakán. Az élet is csak akkor tud új dolgokat hozni az életünkbe, ha elengedjük azokat a dolgokat, személyeket, amelyeknek már nincs helye az életünkben. A lelki megtisztulás elengedhetetlen az új energiák befogadásához. Húsvét a megtisztulás ünnepe az energiát a magad javára fordíthatod.

fullhd-hatterkep-806732129-husvet.jpg

Ebben az időszakban az alábbi belső lelki folyamatokra figyeljünk:

Mit jelent számomra az élet? Mivel töltöm ki az életidőmet?

Mennyire fejlődök spirituálisan, közeledek a lelkemhez?

Hogyan szabadulhatnék meg a haláltól, halálfélelemtől?

Gondolkodj el ezeken a kérdéseken, ha teheted úgy, hogy elvonulsz és csendben magadba mélyülsz. Meditálj vagy egyszerűen csak csendesedj el. Gyújts egy szál gyertyát és engedd meg magadnak, hogy megkapd a kérdéseidre a választ, melyek a lelked legmélyéről érkezik.

Áldott Húsvétot Kívánok!

Ki haragszik?

Mi a harag?

A harag egy nagyon erős érzelem, ami általában csalódásból, frusztrációból, fájdalomból vagy bosszúságból ered.

A haragot különböző módon érzehetjük az erős dühtől az enyhe irritációig, ami egy természetes emberi érzelem, mely lehet pozitív ha megtanuljuk kontrollálni és hasznosítani az energiát, ehhez mutatok néhány Bach-virág esszenciát, melyek talán neked is segítsédre lehetnek.

shutterstock_angry.jpg

“Bárki haragra lobbanhat – mert ez nem nehéz. De hogy a megfelelő időben, a megfelelő mértékig, a megfelelő cél érdekében, a megfelelő módon és a megfelelő személy jelenlétében tegye ezt, arra nem mindenki képes, mert ez nem könnyű.” Arisztotelész

A Bach-virágok segítenek felnőtteknek, tinédzsereknek és gyerekeknek is.

 • Agrimony: belső kín és belső konfliktus, amikor el akarod a haragod mások elől rejteni
 • Beech: mások butaságai miatti harag
 • Cherry Plum: konrtollálatlan dühkitörések
 • Centaury: ha nem tudsz nemet mondani és ezáltal haragot érzel
 • Holly: gyűlölet, utálat, féltékenység vagy irigység esetén
 • Impatiens: ingerlékeny vagy türelmetlen vagy mások lassúság miatt
 • Rock Water: ha kudarcod miatt másokra haragszol
 • Scleranthus: határozatlanság vagy tétovázás miatti harag
 • Vervain: igazságtalanság érzése esetén
 • White Chestnut: nem kívánítos gondolatok esetén
 • Vine: ha mérges vagy, mert mások nem tartják be az utasításokat
 • Willow: sértettség és keserűség esetén

A megfelelő Bach-virágok kiválasztásához használhatod az online Bach-virág tesztet is, melyet itt találsz meg: Online Bach-virágteszt

Ha úgy érzed egyedül nem megy a haragod csillapítása, akkor válak nagy szeretettel a tanfolyamaimon vagy egyéni oldáson vagy Bach-virágterápia tanácsadáson, mely segítségével megtapasztalhatod személyes életedben a kineziológia és Bach-virágterápia támogató erejét, annak érdekében, hogy egy harmónikusabb és boldogabb életet élj.

A gyémántmező elmélet...

“A gyémántmező elmélet egy öreg farmerről szóló történetből ered. Elment gyémántot kutatni Afrikába. Eladta a farmját, vette a cókmókját, elment gyémántot kutatni. Elfogyott a pénze, és végül meghalt szegényen és magányosan. Ezalatt otthon, a régi farmján az új tulajdonos rátalált a világ legnagyobb gyémántjaira. A gyémántmező elmélet arra tanít bennünket, hogy a lábunk alatt, pont most, szinte mindenesetben megtaláljuk, amit keresünk. Pont most.

Elrejtve a saját adottságainkban, képességeinkben, tapasztalásainkban, bölcsességünkben, tudásunkban, szorgalmunkban, családunkban, kapcsolatainkban, valahol itt és most a saját lábunk alatt. Itt van a lehetőség, amit keresünk. Nem kell elmennünk a világ végére, nem kell másik városba költöznünk, nem kell megváltoznunk, csak fel kell tárnunk a saját gyémántmezőnket. De az az érdekes, hogy a gyémántok nem látszanak gyémántoknak nyers állapotukban. A gyémántok vagy a lehetőségek mindig a kemény munka álruhájában kerülnek elénk. Annak, hogy az emberek mindig másutt keresik őket, az az oka, hogy mindig a kemény munka álruhájában kerülnek elénk. És sok munka és erőfeszítés kell ahhoz, hogy napvilágra kerüljenek. Tehát nézzünk a lábunk alá, hogy megtaláljuk a gyémántmezőt! Keressük meg, hogy milyen területen vannak kiemelkedő adottságaink! Ez nagyon fontos a célok kitűzése terén.

4740156-7084775.jpgA kiemelkedő adottságok elve egyszerű dolgot takar. Arról van itt szó, hogy minden ember rendelkezik adottságokkal, amelyek eltérnek az átlagostól. Ezek az átlagos adottságok. Jobbak vagyunk a főzésben, rosszabbak a matematikában. Jobbak a kommunikálásban, rosszabbak az eladásban. Jobbak a beszédben, rosszabbak a történelemben és a többi. Mindannyiunknak vannak adottságai, de az is kiderül, hogy vannak bizonyos adottságaink, amelyek messze kiemelkednek az átlagostól. Minden egyes emberben megvan a kiemelkedő adottságok területe. És ezen a területen kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani, ha rátalál. Minden egyes ember – mint már említettem – zseniális egy bizonyos területen. És a felnőttkorban ez az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk ezt a területet. És szívünkkel-lelkünkkel arra törekedjünk, hogy tényleg tökéletessé váljunk ezen a területen, ahol különleges adottságokkal rendelkezünk. “ 

Forrás: Brian Tracy Phoenix - A teljesítmény lélektana

 

Ha úgy érzed egyedül nem megy a legfontosabb feladatod megtalálása, akkor válak nagy szeretettel a tanfolyamaimon vagy egyéni oldáson, mely segítségével megtapasztalhatod személyes életedben a kineziológia támogató erejét, annak érdekében, hogy egy harmónikusabb és boldogabb életet élj.