KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

A kudarc erősebbé tesz

2018. július 12. - Kőszegi Zsuzsanna

Hétköznapjainkat a rutin teszi ki. Ami hosszútávon úgy vélem, nem kifizetődő, hisz bármennyire is kényelmesnek tűnik, de nem sok kihívás, fejlődési lehetőség van benne. A rutincselekvésekre szükségünk van, de ne hagyjuk, hogy azok domináljanak. Arra buzdítalak, hogy vedd át minél többször az irányítást! Sokkal többen kudarckerülők, mint siker centrikusak. Vagyis sokkal többen torpannak meg egy kihívás láttán attól félve, hogy kudarcot vallanak, mint inkább az motiválná őket, hogy sikert érnek el, hogy tanulhatnak, fejlődhetnek általa.

A kudarc a siker ellenpólusa. Ahhoz, hogy mérhetővé tegyük a teljesítményünket, mindkettőre szükség van. Nem létezhetnek egymás nélkül és mi sem élhetünk nélkülük. Az egyik bölcsebbé tesz, a másik elégedettebbé. Életünk elengedhetetlen építőköveiről van szó, fogadjuk el és használjuk őket.

Azok az emberek, akik a változtathatatlan képességekben hisznek, mindig kiteszik magukat a kudarc általi megmérettetésnek. Egy esetleges sikertelenség állandó jelleggel meghatározhatja én-képüket. Tudati beállítódásuk megfosztja őket annak lehetőségétől, hogy kezelni tudják az őket érő kihívásokat. Mikor valaki tisztában van saját tökéletlenségével, nincs veszteni valója, mikor próbálkozik.

Ha tartunk a kockázattól és mindig a járt utat választjuk, akkor is kockáztatunk valamint. Méghozzá azt, hogy fejlődési lehetőségeinknek tárházát leredukáljuk. Azok a tulajdonságok, amelyekre a hibáink felismerésén és javításán keresztül teszünk szert, hozzájárulnak, hogy minél teljesebb életet éljünk és tudatosabb emberek legyünk.

A kudarc erősebbé tesz

Mikor hisszük, hogy alapvető képességeinket is fejleszteni tudjuk, a kudarcok fájnak ugyan, de nem határoznak meg bennünket. Legyenek a kudarcaink a tanítóink. Természetesen senki nem szereti a kudarc élményét. Rontja az optimizmusunk, amikor a terveink nem működnek, de tudunk belőle tanulni. Akkor léphetünk egy következő belső fejlődési szintre, ha a korlátainkon túl tudunk lépni. Mindenképpen fogunk hibázni, érdemes inkább tanulni belőle, és máshogy csinálni legközelebb. A kudarc valójában a visszajelzés egyik formája és amennyiben képességeink határai kitolhatóak, számtalan siker várhat még ránk a jövőben.

A kudarc lehúzó befolyását legyőzhetjük, csak nem rágódni kell a történteken, hanem más irányba fordulni és feltöltekezni. Az egyik legfelemelőbb, ha rendelkezünk egy olyan környezettel, amelyben optimista emberekkel vehetjük körbe magunkat. Ebből rengeteg bátorítást meríthetünk.

Ha folyton felemlegetjük, felidézzük a negatív behatásokat, akkor megszilárdítjuk a bevésődésüket, és a hatásukat is. Hosszútávon elérjük, hogy gyengítsenek minket. Egyre kevésbé vállalkozunk majd feladatokra, nem merünk változtatni, kilépni a megszokott környezetünkből, mert belénk rögzült, hogy úgysem sikerül majd. Ne adjunk kulcsot a kudarcnak az elménk ajtajához, mert zárkózottá teszi gondolkodásmódunkat.

Próbáljunk ki új dolgokat, szélesítsük a látókörünket, éljük meg másként a hétköznapjainkat! Tehát, ha legközelebb elszúrsz valamit, gondolkodj el rajta, hogyan szolgálhatna téged ez a felismerés! Vajon miben kellene fejlődnöd?

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

Bach virágok - Magányosság

A Bach virágterápia hatékony természetes gyógymód, mely a fizikai betegségek lelki hátterének kezelésével segíti a kiegyensúlyozott és boldog élet helyreállítását. A Bach virágeszenciák 38 vadon élő növény virágának felhasználásával készülnek, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható.
A megfelelő esszencia kiválasztásához kizárólag az aktuális negatív érzelmi állapot felismerése szükséges. A Bach virágterápia keretében alkalmazott Bach virágeszenciák segítenek, hogy félelmeinknek a szemébe nézzünk, és igazi bátorság fejlődjön ki. Ennek lényege: Ha nem félünk, megtapasztalhatjuk, hogy bármilyen helyzeten képesek vagyunk úrrá lenni. A félelemkeltő helyzetek mindaddig ismétlődnek, amíg az ember lehetőséget nem teremt arra, hogy szembenézzen a félelmével, és ésszerű megoldást találjon ki.

Az emberek többsége a magányosság állapotát akkor éli át, amikor érzésük szerint környezetük nem érti meg őket, nehézségei támadhatnak a kapcsolatok létesítéseivel, a megfelelő kommunikáció kialakításával. A helyzetekre adott válaszreakcióink és viselkedésünk eltaszíthat másokat, hisz senki nem szeret olyan társaságba lenni, akivel nem érzi jól magát. Elkezdi kerülni azt az embert, mindent megtesz azért, hogy minél kevesebbet kelljen vele érintkezni. És ha a viselkedésünk nem csak egy emberrel szemben ilyen, hanem általánosan, akkor előbb utóbb mindenki elkerül minket és valóban beköszönt a magányosság. Ezekért a problémákért nem hibáztatható a környezet, csakis maga az ember, illetve az emberen eluralkodott egoizmus. A folyamat pozitív kimeneteléhez fontos a hozzáállásunk, gondolkodásunk. Ha el akarunk érni valamit, ami eddig még nem sikerült, változtatni kell hozzáállásunkon, gondolkodásmódunkon.

A magányosság csoportjába tartozó esszenciák is segíthetnek oldani jellemünk, viselkedésünk.

HANGAFŰ - Az identitás virága
Az eszenciára a legnagyobb szüksége annak van, aki sérelmeit, érzelmeit nehezen fejezi ki, akit túlságosan lefoglal az önmagával való törődés, a munkájába való menekülés, ahol tud bizonyítani és az újabb sikereiről és eredményeiről beszélni. Sokszor a környezetének ez azért sok, mert csak egyoldalú az ember gondolati iránya és tárgya, így lassan elszigeteli magát másoktól, amiből a magánya adódik.

„A SEGíTSÉGRE SZORULÓ KISGYERMEKTŐL… A MEGÉRTŐ FELNŐTTIG”

Hangafű az önteltség és az érvényesülési vágy ellenszere. Segíti a természetes önértékelés kialakulását és a kisebbrendűségi érzés lebontását. Erősíti a másokat érvényesülni hagyás és az elfogadás képességét. A hencegés és a szerénytelenség ellen hat. Különleges indikációja a hangoskodó szószátyárkodás. Megaláztatás következtében kialakuló betegségek esetén is érdemes használni.

Megerősítések
„BIZTONSÁGBAN ÉRZEM MAGAM”
„MINDENT MEGKAPOK, AMIRE SZÜKSÉGEM VAN”
„GONDOZOK ÉS ÁPOLOK”

Bach-virágok - Magányosság

NEBÁNCSVIRÁG – Az idő virága

Türelmetlenek önmagukkal és másokkal. Mindent siettetnek. Ingerlékenyek kis dolgok miatt. Az indulataikat nehéz kordában tartani. Betegség után ez jó jel, mert a felépülés folyamatát felgyorsítja. Az erős belső feszültség miatti fájdalmakat csillapítani szükséges. Azon türelmetlen emberek számára, akik nem szeretik a korlátozást, előnyben részesítik a magányos munkát, minden dologgal szeretnek sietni, nagyon kritikusak mások hibáival szemben, ingerlékenyek, impulzívak, indulatosak, aktívak és intelligensek, hajlamosak ideges feszültségekre, túlhajszoltságra, balesetekre. Az ilyen emberek meggondolatlanul gyorsak gondolataikban. Hajlamosak ingerlékenyen viselkedni a környezettel. A Nebáncsvirág az idegesség és nyugtalanság ellenszere. Türelmet, megfontoltságot, körültekintést, alaposságot ad. Segít a saját ritmus kialakításában és megtartásában időzavar esetén.

„A TÜRELMETLENSÉGTŐL… A TÜRELEMIG”

A nebáncsvirág virágeszencia természetesen nem változtat minket lassú emberré, de segít leépíteni a belső kapkodásunkat, nyugtalanságunkat és türelmesebbé válni más emberekkel – és önmagunkkal is. Próbáljuk ki egyszer, milyen szép lehet, ha gondolatokkal tartósan magunkra maradunk. Képesek leszünk sok mindent más szemmel figyelni, ha higgadtan hátradőlünk, és belsőleg megnyugszunk. Talán azt is észrevesszük, már itt és most megvan.

Megerősítések
„VAN RÁ IDŐM”
„TÜRELMES VAGYOK”
„LAZÍTOK”

BÉKALILIOM – A kommunikáció virága

Azok számára, akik szeretnek egyedül lenni, elzárkózóak, néha büszkék, csendesek és visszahúzódóak, kerülik a vitát, befelé fordulók, nagyon fogékonyak, békések és túl nyugodtak. Összefogott (selfcontained) emberek, akik ismerik saját szellemüket. Lehetnek lenézőek, és leereszkedőek, türelmesek, soha nem avatkoznak mások ügyeibe, mintha azok nem tolerálnák a beavatkozást. Fájdalmukat, szenvedéseiket csendben, magukban viselik. Szenvedhetnek fizikai merevségtől, feszültségektől, mert energiáik gyakran legátoltak.
Az emberek többsége hajlandó elfelejteni, hogy teljesítményei az örökölt adottság vagy szerencsének/adott szituációban lévő előnynek volt köszönhető, melyért hálásnak kell lenni. Természetesen örülhetünk, de ne legyünk arrogánsak, pimaszok másokkal szemben.

„AZ ELSZIGETELTSÉGTŐL… AZ EGYÜTTLÉTIG”

A békaliliom segíthet, hogy büszkeségünket megfelelő szintre állítsuk. Megtanulhatjuk kezelni a rejtett vagy titkos fölényérzetünket és jobban tudatosodhat, hogy sorsunkért, életünkért hálásnak kell lenni. Segít a kapcsolatteremtésben! A Békaliliom a kapcsolati problémák szere. Nyitottabbá, barátságosabbá tesz. Leépíti a beteges belső távolságtartást és ezzel aktívan hat a magány ellen. Különösen hasznos akkor, amikor valaki negatív körülmények vagy kezdődő betegség hatására barátságtalanná, emberkerülővé válik (gyermekeknél gyakori). Természetellenes arrogancia vagy túlzott távolságtartás esetén ajánlott, hiszen gyakran ezek is csupán neurotikus viselkedésformák.

Megerősítések
"ODATARTOZOM”
„RÉSZT VESZEK”
„MEGENGEDEM A KÖZELSÉGET”

Bach-virágterápia tanfolyam távoktatásban: Jelentkezem

Mit üzen a tested?

Rengetegen küzdenek valamilyen betegséggel. Nőgyógyászati problémákkal, gyomorégéssel esetleg veseproblémával fordulnak orvoshoz. Vajon milyen üzenetet szeretne közvetíteni a test a betegségeken keresztül? A betegség van, hogy valamiben akadályoz, de az is lehet, hogy épp hozzásegít valamihez.

A testünk egész életünk során velünk van, ha egészséges az természetes számunka, és lehet el is hanyagoljuk, amíg valamilyen betegség fel nem üti a fejét. Ilyenkor sokan keresnek valamilyen megoldást a “megjavítására” és amikor újra megfelelően funkcionál, megint háttérbe szorul. Nem gondoljuk végig, hogy mi is az, ami idáig vezetett. Mi az, amit másképp kellene csinálnunk az életükben. Nem hisszük, hogy van összefüggés a lelki dolgok és a testi tünetek között.

Amíg nem gondolkodunk el azon, hogy mi is zajlik az adott élethelyzetünkben, és nem vagyunk hajlandóak tenni a saját egészségi állapotunkért, addig nem tudunk gyökeres változást hozni az életünkben. Pedig az egyik legszorosabb kapcsolatunk életünk során a tetsünkkel van. Fontos lenne megtanulnunk odafigyelni a testünk üzeneteire. Hiszen a test jelez, ha valami nincs rendben, de ha nem figyelünk ezekre a jelekre sokszor ez nagy áldozattal is járhat.

Testünk hordozza egész élettörténetünket, sőt még a generációs elődök információit is. Még mielőtt az édesanyánk megszületett, a legkorábbi nyomaink az anyánkkal együtt a nagyanyánk testében voltak, tehát három generáció osztozott egyazon biológiai környezeten. A test soha nem hazudik és mindenre emlékszik. Korábbi cikkemben már írtam a test visszajelzéséről, melyhez a kineziógiai izomtesztet hívjuk segítségül.

Mit üzen a tested?

Amennyiben megtanulunk a test nyelvén beszélni, azaz felfedezzük, hogy melyik betegség mögött szimbolikusan milyen érzelmi, lelki okok állhatnak, ez nagy segítségünkre lehet a gyógyulásban. A különböző tünetekből vagy betegségekből következtetni lehet arra, hogy milyen lelki problémákkal, belső vívódásokkal, konfliktusokkal küzdünk.
Azonban nem feltétlenül lehet mindenkire egy adott betegség vagy tünet esetén pontosan ugyan azt a testszimbolikát ráhúzni, természetesen alap kiinduló helyzetnek jó, ha tudjuk általánosságban mit is szimbolizál egy-egy betegség vagy tünet. Tanuljunk meg kommunikálni a testünkkel.

Vedd végig az alábbiakat a betegségedet illetően:

 • Vedd észre és figyeld meg mit, mikor és hogyan jelez a tested.
 • Fogadd el a betegséged, hiszen az ellenállással, szembeszegüléssel nem segítjük a jelen helyzetünket.
 • Kérdezd meg magadtól miben akadályoz a betegségem? Miben segít a betegségem?
 • Miért éppen a testem ezen része betegedett meg?

Pár testi tünet és a lelki okok:
Hasmenés: Új dolgoktól, változástól való félelem. Nem képes valamit megtartani, mert saját magában kételkedik, hogy valóban menni fog-e. Folyamatos belső bizonytalanság, elutasítástól való félelem.

Székrekedés: Túlzott ragasztkodás olyan személyekhez, tárgyakhoz, szokásokhoz, melyek már nem szolgálják. Inkább a biztos rossz, mint a bizonytalan új. Nem megy az elengedés, a változás.

Veseproblémák: Érzelmek elfojtása, félelmek, túl nagy stressz, nyomás. Túlzott reakció bosszantó helyzetekre, dolgokra tehetetlenség érzése miatt.

Női szervek megbetegedései: Nőiséggel, nőiesség megélésével való problémák, anyaság, anyává válás, női szerepek megélésének a problémái húzodnak a hátterében.
Gyomorproblémák: Hogyan és mennyire tudom megemészetni az új helyzeteket, új dolgokat. A hétköznapi valóság és a vágyak konfliktusa is gyomorproblémákban mutatkozhat meg.

Ha készen állsz találkozni önmagaddal várlak szerettel. Jelentkezem

A tudat három szintjének vizsgálata

Ha tudatosak vagyunk magunkkal szemben, akkor nap mint nap figyeljük működésünk. Amint egyre inkább tudatába kerülsz saját hiedelmeidnek, annál hatásosabban tudod őket kezelni. Valójában ez is a kulcsszó: tudatosság. Ezért kicsit időpocsékolás is negatív hiedelmeid ellen harcolni, épp annyira, mint megijedni tőlük. Legtöbbjük ugyanis pozitív célt szolgált azokban az időkben, amikor létrehoztad őket.

Az érzelmeink és élményeink ugyanis csak akkor negatívak, ha negatívnak fogjuk fel őket. Nem észlelnénk negatívnak őket, ha nem gátolnának meg bennünket abban, hogy azt tegyük, amit igazán akarunk. A kineziológia célja is pont ezért a test, lélek és elme közötti egyensúly felállításán túl a pozitív és negatív ballanszírozása, illetve a múlt és jelen közötti aranyközépút helyreállításán alapszik. Blokkjaink legtöbbje ugyanis visszavezethető korai gyermekkori hiedelmeinkre, melyek java része pedig a szülői féltésre vezethető vissza.

A terápiás találkozások során, mi kineziológusok a pontos és hihetetlenül precíz viselkedési barométert vesszük alapul. A barométer a legjobb és legpontosabb út a gátolt érzelmek azonosítására. Az érzelemnek, okának, idejének pontos meghatározásával lehetővé válik a pontos oldás is.

A barométer három szintből áll:

 • Tudatos – tudatában vagyunk annak, mi történik a Jelenben, MOST
 • Tudatalatti – azaz a múlt élményei, melyek magyarázatul szolgálhatnak, hogy miért cselekszünk a jelenben, úgy - ahogy épp cselekszünk
 • Testi - a teljes élettapasztalatra utal, egészen a fogantatástól. Ez a megélés annyira közeli, hogy a legbensőbb lényünkhöz a lehető legközelebb kerülünk.

Ahogy a jelenben reagálunk – tudatos – közvetlen kapcsolatban van azokkal a választásokkal, amelyeket a Múltban tettünk – tudatalatti -, amikor hasonló események fordultak elő, arra alapozva, hogy a fogantatásunk idején – testi – pillanatától fogva milyen teljes tapasztalataink voltak.

A problémák beazonosítására izomtesztelést használunk és a képzett kineziológus a tesztek során leszűrt jelzéseket hozza összhangba a barométer mágikus kulcsszavaival, melyek háromdimenziós válasszal szolgálnak mindenféle problémánkról.

A tudat három szintjének vizsgálata

Ha, ELFOGADOD a változást, HAJLANDÓ vagy tenni magadért (tudatosságod, rezgésszinted... emeléséért, azaz EGÉSZségedért), fenntartod az ÉRDEKLŐDÉST magadban külső és belső világod megismerésével, támogatásával kapcsolatban. Amikor pedig kevesebb energiád van minderre, akkor LELKESÍTED magad a tovább haladásra, akkor egyre nagyobb ÖNBIZALOMRA és BIZALOMRA fogsz szert tenni, nyilvánvalóvá válik számodra is, hogy minden helyzetben EGYENRANGÚ fél lehetsz és vagy is; észreveszed, hogy egyre könnyebb RÁHANGOLÓDNOD magadra és a valós folyamatokra és egyre többször, ill. hosszabb időre tapasztalod meg az EGYSÉG érzését és azt, hogy VAN VÁLASZTÁSOD! – MINDIG!

Ezzel szemben ha, SZEMBESZÁLLSZ, ellenszegülsz a helyzetnek HARAG gerjed bensődben, mely akaratlanul is SÉRTŐDÖTTSÉGhez vezet, és ezen mérges érzések visszahúzódóvá és csendesebbé nyomják bensőnk és ezáltal minket. Ezen negatív minták hatására jellemünk ELLENSÉGESSÉ tesz a környezettel szemben, mely FÉLELMEKET generál bennünk a veszteségekkel kapcsolatosan, melynek hatására BÁNAT és a BŰNTUDAT érzése felerősödik. Korábbi tapasztalataid NEGATÍV hatásaira alapozva pedig a hiedelmeid végett ez REMÉNYTELEN és ELKÜLÖNÜLÉSI érzésekkel teli viselkedést váltathat ki belőled, azt érezve, hogy NINCS VÁLASZTÁSOD! A Múltnak ezek a negatív élményei alakítják ki a jelen idejű felfogásunk alapjait.

Agyunk ugyanis asszociatív módon működik - jelen reakciónk kiválasztásakor az összes eddigi, hasonló szituációt, élményt, azaz emléket és a 'belénk programozott' mintákat is megvizsgálja és figyelembe veszi! Ha azt érzed, hogy bizonyos konfliktus helyzetekben fogalmad sincs miért reagálsz úgy, ahogy, akkor téged is egy régi 'minta' kerített hatalmába. Azaz az agyad (ált. Bal agyféltekéd!) eldönti, hogy az összes eddigi hasonló helyzet, ill. séma alapján mi lenne a legjobb megoldás. Akkor is ezt javasolja számodra, ha a jelen helyzetben se a védelmedet se az épülésedet nem szolgálja már a régi minta alapján 'kikalkulált' viselkedés, azaz csak REAGÁLSZ.

Viszont ma már tudományos tény, hogy agyunk nem tesz különbséget a valóban átélt vagy az elképzelt, ill. a múltbeli és jelenbeli élmények között. A stresszt okozó helyzeteket bármikor megvizsgálhatjuk és megkereshetjük a kiváltó okot! Ezáltal leszünk képesek tudatosan a saját valóságunkat formálni, ami meg tud szabadítani bennünket a korlátozó elképzelésektől, melyek a múltban visszatartottak bennünket.

Itt az ideje tehát, hogy megbízz önmagadban, különben mindig másokat fogsz megkérdezni, mit tegyél, ugyanakkor ellenállva azoknak, akiktől a tanácsot várod.

Ha készen állsz találkozni önmagaddal várlak szerettel. Jelentkezem

Egy szakítás margójára

Életünk során rengetegszer kezdünk új lapot, pontosabban minden egyes nap, de az élesebb váltások, melyek végigkísérik utunk, melyek felforgatnak, átalakítanak helyzeteket a legmegterhelőbbek lelkileg. Az elválás mindig érzelmi zavart okoz, legyen ez tudatos vagy törvényszerű. (iskola, munkahely, lakóközösség…)

Korábbi postjaimban foglalkoztam a döntés, elhatározás és változás témaköreivel, érdemes átolvasni. A szakítás okozta szörnyű érzelmi hullámvasút ugyanis „gyorsabban” is lezárulhat, ha a kilépni szándékozó fél képessé válik egyértelműen, igazi belső eltökéltséggel viselkedni. Vagyis ha nem tesz mást, mint amit mond: a szavaival is ugyanazt fejezi ki, mint a cselekedeteivel. Ha a másiktól nem fogadja el a vádat, hogy egyedül ő a hibás, a kapcsolatuk tönkremenetele miatt. 

.

 • Ha a másiktól nem fogadja el a vádat, hogy egyedül ő a hibás, a kapcsolatuk tönkremenetele miatt.
 • Ha a saját felelősségét fölvállalja, de a másikét nem.
 • Ha meg tudja fogalmazni, hogy neki mi a fontos és mi nem.
 • Ha tudomásul meri venni a saját törekvései létjogosultságát is.

Az elhagyott fél általában nem képes felismerni, hogy mivel járult hozzá, hogy a kapcsolat zsákutcába jutott. Többnyire még sebezhetőbbé válik, de néha az is előfordul, hogy a másik egyértelművé vált viselkedése igazi, mély önismereti változást indít el benne.

Minden ember, minden veszteség egyedi, így a szakítás folyamatát is mind másképp éljük meg, dolgozzuk fel. Egy a közös; senkinek, egyik félnek sem egyszerű. Egy csalódás, mint egy elbukott vizsga az élet iskolájában, javításra az adott személlyel nincs lehetőség, ha nem kommunikáljuk ki időben, az adott helyzetben, őszintén belső igényeinket. A sok apró és mély tüske, mellyel sebeket ejtettünk egymáson, idővel gyógyulnak. Nem zárnám ki azt sem, hogy közös erővel is működik, de sajnos ugyanazok a problémák, melyek miatt korábban beütött a krach, ugyanúgy elő fognak jönni.

Az elengedés során mérlegelnünk kell, hogy minden értünk történik és tán bölcsebb belátnunk, hogy fölösleges bántanunk egymást, ha szerethetjük is, még ha ezt nem is olyan formában tudjuk megvalósítani a realitásban, mint ahogy azt elképzeltük. (közös ház, család, élmények…) Ennek elfogadása és belátása egy kemény folyamat és a feldolgozásban sokat segíthet egy kineziológus, aki fogja közben a kezünk és „mellettünk” áll, megerősít abban, hogy igenis többre, jobbra vagyunk hivatottak és ne érjük be kevesebbel, ne kényelemből és ragaszkodásból adjuk fel kiteljesedésünk lehetőségét és boldogságunkat, hisz belső igényeinket kötelesek vagyunk önmagunk támogatni és nem elnyomni.

Egy szakítás margójára

Ha túl vagyunk a felismerésen és elfogadáson (hosszabb folyamat, mint ahogy azt képzeljük és nem egyik napról a másikra fog megtörténni), akkor tán még dühösek is lehetünk, akár a másik félre vagy netán magunkra, hogy elvesztegettünk ennyi időt. Ebben a depresszívnek titulált állapotban sem érdemes hosszan lubickolni, mert egy hasonló ego által irányított önmarcangolás veszi csupán kezdetét, csak egy más formában, ami a továbblépést, építkezést szintén nem hajtja előre. Nevezhetjük depresszív állapotnak, de egyszerűen csupán arról van szó, hogy megint nem a hétköznapokban építjük magunk és környezetünk, mostani kifejezéssel élve, nem vagyunk jelen, nem a most-ban vagyunk és áramlunk a flow-al, hanem gondolatok formájában még a régi életet temetjük, kvázi önmagunkat. De kérdem én miért is?

Ha annyira szeretett a másik fél, miért nem szánt több időt arra, hogy megjavítsuk a kapcsolatot, a jó munkához ugyanis idő kell, tartja a mondás is. Egy kapcsolat esetében közös, minőségi idő. Vagy miért nem volt kedvesebb, viselkedett így vagy úgy és sorolhatnám még az elvárásokat, melyek ezekben a kijelentésekben felmerülhetnek, szituációtól függően természetesen, de rég megette a fene, ha a be nem teljesült elvárásaim miatt kesergek, melyeket egy olyan embertől vártam el ráadásul, aki erre önhibáján kívül, de képtelen és el is jutottunk a megoldásig, hogy akkor meg miért is raboljuk egymás idejét?!

Jogosak az elvárásaid? Persze, hogy azok. A Te világképed szerint biztosan és könnyen lehet, hogy a kulturális norma szerint is azok. Na és? Komolyan kérdezem: és akkor mi van? Igazságot keresel a világban? A Te igazságodat? Vagy az abszolút igazságot? Ami mindenkire, mindenhol és mindenkor igaz? Azért, mert ezt Te így gondolod? Ez nem így működik. Különbözőek vagyunk, különböző értékrenddel, különböző tapasztalatokkal, különböző készségekkel és képességekkel, és még egyetlen szót is képesek vagyunk egymástól teljesen különbözően értelmezni, nemhogy egy egész életet. Kapcsolataink minősége alapvetően meghatározza, hogy mennyire érezzük szépnek, teljesnek és szerethetőnek a saját életünket. Ehhez érdemes megtalálnunk azt a társat, akivel a lehető legkompaktabbul, a lehető legkevesebb kompromisszummal tudjuk ezt kivitelezni.

A megoldást egyetlen szóban össze tudom foglalni: elfogadás. Az elvárásaidon keresztül önmagadra rakott lelki terhektől az elfogadás gyakorlásával tudsz megszabadulni. Elfogadod, hogy nem vagyunk egyformák. Elfogadod, hogy mindenki hibázhat (még Te is). Elfogadod, hogy ami más, az nem feltétlenül rossz, csak ha annak fogod fel. És elfogadod azt is, hogy nem muszáj elfogadnod, nem is kell mindenkit megőrizni az életed részeként. Ha eljutsz eddig, úgy gondolom, egy teljesen más aspektusból leszel képes megélni napjaid és kapcsolataid minősége is megváltozik, környezeteddel együtt.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

Bach virágok - érdektelenség a jelen eseményei iránt

A Bach virágterápiát, ezt a szelíd terápiát Edward Bach tanulmányozta és alkalmazta először. Belső vezettetése által, érzékenységének és magas szellemi fejlettségének köszönhetően megtalálta azt a 38- féle speciális növényfajtát, egyedeket, melyek az emberi természet és lelkivilág negatív, alacsony energiájú lenyomatait, berögződéseit, blokkjait képes finoman feloldani, áttranszformálni, mint pl.: a türelmetlenség, a kishitűség, a bizonytalanság, a túlteljesítési vágy a szorongás, az önbüntetés, a félelmek, a pánik, a fóbiák, a szétszórtság, a harag, az agresszió, az önbizalomhiány...

Nem kell azonban betegnek lenni ahhoz, hogy valaki eszenciákkal kezelje magát. Mindannyian átélünk olyan nehéz, fárasztó időszakokat, amikor negatív kedélyállapotba kerülünk. Ilyenkor az eszenciák segítsége roppant értékes lehet, mert segítenek helyreállítani a megbomlott egyensúlyt még a testi tünetek megjelenése előtt.

Ahhoz, hogy jó érezzük magunkat meg kell tanulnunk a jelen pillanat megélését, jelen lenni saját életünkben, és nem pedig a múlt rabságában, vagy éppen az álmaink világában élni. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkozni a múlttal és a jövővel! Sőt! A múlt tapasztalatainak levonásából értékes tudást halmozhatunk fel, amit a jelenben alkalmazva segítik a boldogulásunkat. A jövő tudatos tervezése, a célok kitűzése, és azok megvalósításának tervezése pedig elengedhetetlen, ahhoz, hogy egyről a kettőre jussunk. A pillanatainkra való koncentrálás, és azok megélése, az apró örömök tudatosítása hatással van a hangulatunkra, és a közérzetünkre egyaránt.

Az érdektelenség csoportba tartozó Bach-virágeszenciák nagy segítségünkre lehetnek.

Fehér Vadgesztenye – White Chestnut – A gondolatok virága

Az állandóan ismétlődő, visszatérő gondolatokra, melyek örökösen nyugtalanítják az elmét; folyamatos belső viták, aggodalmak és szóváltások, szellemi torlaszok esetén. A gondolatok megfejtés nélkül keringenek, újból és újból ugyanazokat a konfliktusokat bejárva, megszállottság, mely meggátolja a tisztánlátást; dráma, mely örökre befészkelte magát az agyba és nem hagy nyugtot.

„A SZELLEMI KÖRHINTÁTÓL... A BELSŐ NYUGALOMIG”

A fehér vadgesztenye Bach-virágeszencia segítségével megállíthatjuk gondolatok körforgását. Megkönnyebbülve vesszük észre, hogy lassan-lassan megnyugszanak a gondolatok, és beköszönt a világosság. Újra fogadóképesé válunk a kívülről jövő információkra, tudunk koncentrálni jelenben zajló folyamatokra, és éjjel megint jobban alszunk. Általában ésszerű, ha a fehér vadgesztenyét kombinálva vesszük be olyan érzésekre ható virágeszenciákkal, melyek a gondolatok körforgását kiváltották.

Megerősítések
„ÉRZEM A CSENDET”
„MINDEN TISZTA ÉS VILÁGOS”
„ÉN IRÁNYÍTOM A GONDOLATAIMAT”

Vadrepce – Mustard – A fény virága

Depresszióra, mely teljesen ok nélkül jelentkezik, mély szomorúság, bánat, mélabú esetén. Gyakran komoly emberek, akik úgy érzik, hogy egy rosszindulatú csillag ismétlődő hatásától szenvednek. A depresszió intenzív és nem lehet enyhíteni rajta, amíg el nem tűnik magától, váratlanul, mint ahogy felbukkant, szinte lehetetlen boldognak és elégedettnek lenni.
A Vadrepce a depresszió ellenszere. Belső megtisztulást okoz, leépíti a depressziós hangulatot, a kedvetlenséget, mogorvaságot, lehangoltságot, a bátortalanságot és a pesszimizmust. Általában élénkítően hat és nyitott, kommunikatív viselkedésre ösztönöz. Ha gyakrabban szenvedünk depresszióban, akkor valószínűleg azokhoz az emberekhez tartozunk, akiknek nehezére esik kifejezni a dühüket és a mérgüket, és szükség esetén akár felemelni a hangjukat. Ahelyett, hogy megmondanánk a másiknak, mi bosszant, inkább lenyeljük, aztán meg saját magunkon mérgelődünk. Vagyis az agresszió, ami tulajdonképpen kikívánkozik, végül magunk ellen fordítjuk. A tudatalatti idővel depresszív viselkedéssé változtatja a „lenyelt” agressziót. A depressziók másik kiváltói lehetnek az agy anyagcseréjének a változásai, és ezeket megfelelő gyógyszerekkel kell kezelni.

„A LELKI FÁJDALMAKTÓL… A LELKIERŐIG”

A vadrepce virágeszencia minden enyhébb esetben színt és fényt visz a hétköznapjainkba. Érezzük, ahogy az életöröm és az életenergia visszatér. Azoknál a depressziós hangulatoknál, melyek hosszabb testi betegség következtében jelentkeznek, a vadrepce szedésével az életerő jelentős aktiválódását figyeljük meg. A súlyos depressziókat, melyek egy részét öngyilkossági gondolatok kísérik, gyógyszeres, illetve pszichoterápiásan kell kezelni. A vadrepce nagyon is támogatja ezeket a kezeléseket, sőt talán – de mindig csak a kezelőorvos beleegyezésével! – a szükségessé vált gyógyszerek óvatos csökkentéséhez vezethet.

Megerősítések
„KÖNNYŰ VAGYOK”
„VIDÁM VAGYOK”
„A FÉNY FELÉ TARTOK”

Iszalag – Clematis – A realitás virága

Bizonytalan emberek. Álmodozó, szórakozott, gyenge koncentrációjú és vitalitású emberek, csendesek, szelídek, a jelennel kapcsolatos megfelelő érdeklődés nélkül, gondolatokba és fantáziába merülnek. Sűrű ködfátyolon keresztül hallják, élik az életüket. Álmos és nem jó megfigyelő; romantikus, képzelődő, realitásoktól távol álló személyek. Ők álmaikban boldogok. Minden mindegy. Az ember álmos és dekoncentrált. Elégedetlen a helyzettel. Kevés érdeklődést mutat az iránt, ami körülötte történik.
Ábrándoznak és légvárakat építenek maguk köré és nem tudnak a jelen eseményeire odafigyelni. Gyakran szétszórtak és figyelmetlenek. Elkalandoznak a gondolataik nem képesek odafigyelni. Nem motiválható semmivel, közönyös is lehet élet dolgai iránt.  Művészi képességekkel rendelkezik, de nem mindig képes fizikai szinten megvalósítani. Romantikus beállítottságúak, színes belső világuk van. Bizonyos estekben előfordulhat, hogy drogokhoz vagy alkoholhoz nyúlnak vagy számítógépes játékok világába merülnek..

„A REALITÁSTÓL MENEKÜLÉS HELYETT A REALITÁS ALAKíTÁSÁIG”

Segít megérkezni a jelenbe, növeli a figyelmet és a koncentráció képességet. Fokozza a művészi önkifejező képességet. Képessé teszi az álmok megvalósítására, elég erőt és kitartást kölcsönöz hozzá. Az Iszalag a valósággal való egészséges viszony szere. Mindazon tendenciák esetén hatásos, amelyek eltávolítják az embert az élettől, ezért nemcsak ábrándozás, illúzórikus gondolatok vagy drogfüggőség ellen hat, hanem általánosan figyelmetlenség vagy álmosság esetén is hasznos lehet. Emellett iskolai problémákkal küzdő gyermekeknél, ha boldogtalan körülmények között élnek és hajlamosak a befelé menekülésre emiatt.

Megerősítések
„ÉBER VAGYOK”
„VILÁGOSAN LÁTOK”
„ALKOTOK”

Bach virágok - érdektelenség a jelen eseményei iránt

Vadrózsa – Wild rose – Az életkedv virága

Lemondásra, apátiára, bezártságra, kudarc az erőfeszítésekben; fatalizmus, sodródás, tompaság, érdeklődéshiány, a vitalitásnak semmi jele (élettelenség), monotónia érzete, kifejezéstelen, monoton beszéd, kimerült, érzéketlen társ.
A Vadrózsa a vállalkozókedv és az élet iránti érdeklődés szere. Segít kifelé fordulni, érdeklődőbbé, nyitottabbá, vállalkozókedvűvé tesz. Legyőzi az egykedvűséget, a szellemi tompaságot és a lemondást. Egyébként általában lábadozás idején ajánlott.

„AZ ÖNFELADÁSTÓL…AZ ODAADÁSIG”

A vadrózsa virágeszencia természetesen nem képes az ilyen megrögzött hozzáállást egyik napról a másikra megszüntetni. Gyakran még pszichoterápiás kezelésre is szükség van. A rózsa azonban támogathat abban, hogy fokról fokra ismét megnyíljunk. Ehhez arra van szükség, hogy az állapotunkat tudatosan érzékeljük, és megtanuljuk felismerni, hogy egykori vészhelyzetünk, mely a bezárkózáshoz vezetett, ma már valószínűleg nem áll fenn. Olyan helyzetekben, amikor a rezignáció érzése keletkezett – például betegség vagy más sorscsapás miatt – a vadrózsa felráz, és segít felismerni, hogy képesek vagyunk aktívan változtatni a helyzetünkön ahelyett, hogy kiszolgáltatottan tűrjük. Így azután újra kialakulhat az életöröm is.
A Vadrózsa a vállalkozókedv és az élet iránti érdeklődés szere. Segít kifelé fordulni, érdeklődőbbé, nyitottabbá, vállalkozókedvűvé tesz. Legyőzi az egykedvűséget, a szellemi tompaságot és a lemondást. Egyébként általában lábadozás idején ajánlott.

Megerősítések
„ÉLNI AKAROK”
„KIKÖVETELEM AZ ÉLETET”
„MEGRAGADOK MINDEN ESÉLYT"

Olajfa – Olive – A megújulás virága

Azok számára, akik teljes testi/lelki kimerülésben szenvednek, akiknek minden csepp tartalék energiájuk kiszáradt és így nincs többé erejük. Javasolt elhúzódó betegségek után, hosszú betegágyi gondozás után, személyes csapások idején (háború, válás, krízis, stb.). Túlfeszített munka, túlzott aggódás után, amikor emberfeletti erőfeszítések történnek.
Akik kimerültek, mind testileg, mind lelkileg elfáradtak. Nincs energiájuk minden erejüket elvesztették. Állandóan aludni szeretnének mivel úgy érzik teljesen kimerültek a tartalékaik. Minden tevékenység kifárasztja őket és nyomasztónak érzik, ha valamit tenniük kell. Kimerültséggel együtt lehangolttá és szomorúvá is válhatnak. Nem képesek örülni semminek és céltalanság érzete lesz rajtuk úrrá. Ebben az időszakban nem tudnak neki kezdeni új feladatoknak, mivel nem éreznek magukban elég motivációt ehhez.

"A KIMERÜLTSÉGTŐL A VISSZANYERT ERŐKIG"

Az ember gondosan ápolja saját életenergiáját. Megáll a saját lábán. Erősödés, felüdülés, lelki nyugalom jellemzi. Megtapasztalja, hogy jó erőnlétben és pozitív érzésekkel még a legnagyobb stresszt is át lehet vészelni. Kimeríthetetlen erőtartalékokkal rendelkezik, és rugalmasan alkalmazkodik a mindenkori energetikai viszonyokhoz és követelményekhez. Teljesen átengedi magát belső irányításának, abban a tudatban, hogy a kellő időpontban a szükséges erők a kozmoszból hozzá áramlanak.
Nagyon fontos a testre odafigyelni, gyakran a csökkent testi működések jelzik, hogy a szervezetben nem áramlik megfelelően az energia. A sok erőt felemésztő testi megbetegedéseknél az olajfa mindig segít, erősíti a testet és a lelket. Az olajfa után az első reakció az erős alvásigény, melynek okvetlenül eleget kell tenni. Érzelmi síkon a fizikai pihenés után is megmarad az átélt kimerültség emléke még jó ideig. Ezt a lelki kimerültség érzését oldja az olajfa.

Megerősítések
„NYUGALOMBAN VAGYOK”
„KIPIHENTEM MAGAM”
„ÚJRA ERŐRE KAPOK”

Jerikói Lonc - Honeysuckle – A múlt virága

Nosztalgiára, honvágyra, azok számára, akik a múltban élnek: elmúlt szerelmek, boldogságok, boldogtalanságok, sajnálkozás, siker vagy kudarc tartja kötve őket; azoknak, akik az emlékeikben élnek. A jelen elől a romantikusnak látszó múltba menekülőknek.
A Jerikói lonc a kóros nosztalgia elleni szer. Felébreszti a jelen és a valóság iránti érdeklődést, elhalványítja a feltörő emlékeket. Segítséget nyújthat honvágy, nosztalgikus ábrándozás és különösen szomorúság esetén ( ami alapvetően annak a jele, hogy az ember nem képes elfogadni egy új élethelyzetet, mivel az előzőt szebbnek tartja). Javítja az új, barátságtalannak tűnő életkörülményekhez való alkalmazkodás képességét. Leépíti a valóság tagadásában gyökerező hajlamot a különböző szenvedélybetegségek kialakulására.

„A BELSŐ ZILÁLTSÁGTÓL… A BELSŐ EGYENSÚLYIG”

Romantikus, érzelmekkel teli személyiség, aki képes mindennek a jó oldalát meglátni. Alapvető zárkózottsága megmarad, de nem csapja be magát, nem veszíti el kapcsolatát a valósággal. A múlt kellemes emlékeiből képes sok erőt nyerni. Felismeri az idejét múlt értékeket, a jelen felé fordul. Elősegíti, hogy a jelenben éljen.
Élő kapcsolatba kerül a múltjával. Tanul belőle, de nem kapaszkodik bele feleslegesen. Amit érdemes megőrizni, magával hozza a jelenbe. Átengedi magát felsőbb énje irányításának – aki lelke törvényei szerint vezeti –, még akkor is, ha az számára pillanatnyilag nem érthető. Segít megválni kedves, de felesleges dolgainktól, enyhíti a honvágyat. Segít azoknak, akik egyáltalán nem emlékeznek a múltjukra és jelen nehézségeinek megoldására.
„Eltávolítja a tudatból a múlt minden búját-baját. Semlegesíti a múlt befolyását, a múltbeli kívánságokat, vágyakat, és visszahoz bennünket a jelenbe." Bach

Megerősítések
„SZILÁRDAN ÁLLOK”
„TUDOM, MIT AKAROK”
„DÖNTÖK”

Vadgesztenyerügy – Chesnut Bud – A tanulás virága

Akik gyakran ugyanabba a hibába esnek, és nem képesek tanulni saját tapasztalataikból. Mindig hasonló helyzetekbe és hasonló problémával találják magukat szembe. Tanulási vagy koncentrációs nehézségekkel küzdők számára, akiknek a gondolataik jóval előrébb járnak, mint ahogy azt megtudnák oldani. Általában kapkodnak és emiatt nincs idejük megfelelően megoldani egy-egy feladatot vagy levonni a következtetést az adott helyzetből. Szétszórtsága miatt nem tud odafigyelni a jelen eseményeire. Gondolatai folyton elkalandoznak, mindig máshol jár. Olyan gyerekek szere akiknek nem azért vannak tanulási gondjai, mert rossz a memóriájuk, hanem mert képtelenek a megfelelő időben odafigyelni. Emiatt nem tudják befogadni a tananyagot, és csökken az iskolai teljesítményük.

„A KÖNNYELMŰSÉGTŐL… A TAPASZTALATIG”

A tapasztalat azt mutatja, hogy a helyzetek addig ismétlődnek, míg meg nem tanuljuk a leckét. Állandóan ugyanazon probléma elé kerülünk, míg készek nem vagyunk a viselkedésünk, illetve a fejlődésünk számára fontos következtetéseket levonni belőle. A fehér vadgesztenye rügye virágesszencia, melyet tanulóvirágnak is neveznek, segíthet felismerni a viselkedésmintákat, tanulni a hibáinkból, és azokat pozitívan kihasználni.

Megerősítések
„ODANÉZEK”
„ODAFIGYELEK”
„TANULOK”

Bach-virágterápia tanfolyam távoktatásban: Jelentkezem

A féltékenység a lélek betegsége

A féltékenység vírusa a személyiségben és a neveltetésben rejtőzik. Aki egykeként mindig mindent megkapott, vagy nagyobb családban nevelkedett ugyan, de mindig ki tudta magának harcolni, amit akart, vagy aki naponta látott féltékenységi jeleneteket, szinte természetes, hogy saját párkapcsolatába is átcsempészi a tapasztalatokat.

Persze ez nem minden esetben helytálló: egy szeretetteli kapcsolatban természetes emberi reakció a szerelemféltés, a félelem attól, hogy az ember, aki legnagyobb bizalmunkat élvezi, visszaél helyzetével. S habár normális adott körülmények között, csupán jelzi, hogy a kapcsolatra nagyobb figyelmet kell fordítani, nagyobb energiát belefektetni. Azonban az irracionális formája megmérgezi a szerelmet, és hatására nem javul, sokkal inkább romokba dőlhet egy párkapcsolat.

Először csak gyanakszunk, kérdőre vonjuk a másikat, egy idő után már rögeszmésekké válhatunk. Meggyanúsítjuk, hogy minden gondolata egy harmadik személy körül forog, hogy miatta csinosítja ki magát. Ekkor már beteges alakot ölthet a féltékenység, és innen már egyenes út vezethet a gyűlölethez, a szakításhoz.

A féltékenységet sokszor azonosítják az irigységgel, azonban különbség van közöttük. A féltékenység az attól való rettegés, hogy valamit vagy valakit, mások elvesznek tőlünk. Ellenben az irigység akkor lép fel, amikor nagyon megkívánunk valamit, ami más birtokában van. A féltés és aggódás - ami tényleg természetes - nem lehet azonos a féltékenységgel és az uralkodással, a számonkéréssel. A féltékenység valójában nem más, mint birtoklásvágy és még mélyebben önbizalomhiány, az önmagunkról alkotott képpel van kapcsolatban. Alacsony önértékelést, kis önbizalmat takar, valamint a magunkba vetett hit hiányát, hogy képes vagyok-e dolgokat létrehozni, értékes vagyok, értékes gondolatokkal.

A féltékenység a lélek betegsége

Bár nem könnyű, de létezik kiút az érzelmek viharából. Érdemes felkeresni akár egy kineziológust, aki rávilágíthat esetleges rossz, tudatalatti berögzüléseinkre. De a legegyszerűbb és tán legtisztább út, ha érzéseinket őszinte, játszmamentes kommunikációval társunk tudtára hozzuk. Veszíteni valónk semmiképp nincs, hisz legalább mindenki tisztán lát és lehet orvosolni a problémát.

A féltékenység a párkapcsolat komoly és veszélyes „betegsége", könnyen beleeshetünk saját fantáziánk csapdájába. Érdemes tehát folyamatosan gondozni és ápolni a kapcsolatunkat, hogy azt ne rombolhassa szét egy kitalált valóság.

Az egészséges kapcsolatban a felek nem ismerik a féltékenységet. Feltétlen bizalom él mindkettőjükben a másik iránt. Mikor az ember képes lesz elfogadni önmagát és megtanul nem harcolni már mindenáron az emberek változékony tiszteletéért és szeretetéért. Az elfogadástól megszűnik a versengés torz ösztöne, végre nem kell többé legyőznie a másikat, folyton bizonyítania valamit. Elfogadható lesz számára az élethelyzet, amiben élnie kell. Házastársát és embertársait nem akarja többé birtokolni, kisajátítani, elnyomni. Sőt, el tudja fogadni a másikat, mindenestől.

A bizalom csakis a szeretet biztonságot adó érzése védelmében növekedhet. A szeretet alkalomszerű kifejezése kevés. Következetesen, naponként kell gyakorolni a figyelmességet, a kedvességet, a jó lelkületet, megtalálva a szeretet kifejezésének azon módjait, amitől a társunk valóban szeretve érzi magát. Eleinte még bizalmatlanabb, esetleg elutasító lesz az, akinek a sérülése mély, de a kedvesség és figyelmesség következetes gyakorlásával azonban idővel bárki képes lesz elhinni a gesztusok őszinteségét, és újra érzelmi biztonságban érezni magát.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

13 tipp, amire figyelj, ha kineziológust keresel

1. A kineziológus izomtesztelést alkalmazva határozza meg a problémát és az ehhez kapcsolódó információkat.
2. A jó kineziológusban megvan a ráhangolódás, hajlandóság, magabiztosság és figyelem a kliense és a kezelés iránt.
3. Megteremti a kezelésekhez szükséges nyugodt és biztonságos környezetet.
4. Nem viszi bele a saját nézőpontját, tapasztalatait egy-egy kezelésbe. Tiszteletben tartani a kliens hitrendszerét.
5. Nem ad tanácsot a kliensnek.
6. Segíti, hogy a klines maga jöjjön rá a megoldásra, nem ő adja a kliens kezébe a választ. Értő figyelemmel hallgatja a klinest. Megfelelő kérdésekkel viszi közelebb a klienst a megoldás felé.
7. Kineziológus nem gyógyít és nem diagnosztizál.
8. Nem tesztel eldöntendő kérdéseket, valamint különböző gyógyszereket, táplálékkiegészítőket stb. A stresszt teszteli egy-egy üggyel kapcsolatban és azt, hogy az illetőt mi blokkolja abban, hogy elérje a kívánt állapotot.
9. A jó kineziológus nem alakít ki függőséget önmaga és a kliens között. Abban támogatja, hogy ha szükségét érzi mindig nyitott ajtók várják.

13 tipp, amire figyelj, ha kineziológust keresel.

10. A kineziológus abban segíti a klienst, hogy önmaga képes legyen a számára stresszes helyzetet egyre jobban kezelni.
11. Együtt tud működni más szakemberekkel ( pszichológus, pszichiáter, természetgyógyász, mediátor, coach…)
12. A jó kineziológus folyamatosan képzi magát. Nézd meg, hogy az adott kineziológus hány szintet végzett el egy-egy kineziológiai ágból. (Amit jó, ha tudsz: pl. kineziológia One Brain ága 14 szintből áll, tehát ha valaki oktatja a módszert biztos lehetsz benne, hogy az összes szintet elvégezte, valamint update-ken vesz részt, tehát folyamatosan frissíti és szinten tartja a tudását.)
13. A hivatalosan dolgozó kineziológus honlapján megtalálhatóak a szükséges engedélyek, valamint a tanulmányai és esetleg az árak is.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

Vedd észre a változásban lévő erőt!

A modern társadalom élete felgyorsult, mi sem állandóbb benne a változásoknál. Változunk, mert erre szükség van ahhoz, hogy meg tudjunk felelni a környezet elvárásainak. Változunk, mert mi magunk is folyamatos fejlődésre vágyunk. Változunk, mert alkalmazkodunk a folyamatosan pulzáló környezetünkhöz. Változás és változtatás nélkül nem hogy sikeressé és elégedetté nem tudunk válni, de még a túlélés is kérdésessé válik. Mégis, a változás szó hallatán a legtöbb emberben kétségek és félelmek támadnak.

Az embert a saját gondolatai és a gondolataihoz kapcsolódó érzelmei teszik olyanná, amilyenné válik. Életünk legnagyobb és legnehezebben leküzdhető korlátai félelmeinkből épülnek fel saját magunk körül. Alapos munkával, azaz sok- sok gondolattal és gondolatokhoz kapcsolódó érzelmekkel ügyesen körbe tudjuk magunkat építeni falakkal, hogy azután már az sem látszik érdemesnek, hogy megpróbáljuk ezeket leküzdeni.

Van úgy, hogy érzed, merre kellene menned, mit kellene tenned, és annak ellenére, hogy logikával és józanésszel az út beláthatatlannak és kiszámíthatatlannak, sőt akár bizonytalannak és lehetetlennek tűnik, a szívedbe rendkívül kellemes boldogság, könnyedség, szeretet és sugárzó érzés van. Testünk ezen jelzéseire érdemes odafigyelni, hiszen ez lehet a legjobb legbiztosabb iránytű a változás útján.

Vedd észre a változásban lévő erőt!

Ha szenvedsz, akkor nehéz továbbra is mindent ugyanúgy csinálni, ugyanúgy gondolni és ugyanúgy tenni, mint azelőtt. Előbb utóbb változtatni fogsz. Amikor változtatsz lehet, hogy a helyzeted javul, de az is lehet, hogy romlik. Nehezebb az alkalmazkodás, amikor a változás-változtatás valamilyen külső nyomás hatására jön létre. Azonban nagyon sok olyan változást viszünk végbe, amelyek belső indíttatásból jönnek.

A változásokhoz való hozzáállásunkat meghatározza a személyiségünk: az extrovertált emberek hamarabb észreveszik a változások szükségességét, és könnyebben is alkalmazkodnak, mint introvertált társaik. Másik jelentős tényező az életkorunk, de ezt árnyalhatják az aktuális életszerepek is; időnként több időt fordítunk a családi szerepváltozásokra, míg máskor a karrierünk a fontosabb.

A váltás nincs korhoz vagy időhöz kötve, sokkal inkább attól függ, meddig bírjuk azokat a körülményeket, amelyeket nem szeretünk, illetve attól, milyen új lehetőségeket találunk magunknak. A változás megélésénél az dominál, milyen az ember attitűdje, hozzáállása, mennyire érett az illető személyisége, megvan-e benne az a bizonyos "iránytű", hogy az energiát jó irányba használja fel. Csak a félelem dominál, vagy kíváncsiság, esetleg az egészséges kockázatvállalás is jelen van? Ezeknek a tényezőknek fontos a mértéke.

Programozzuk át tehát gondolatainkat, így leszünk képesek hozzáférni, és mozgósítani belső forrásainkat, kockázatot vállalni, a határainkat kitolni és előretörni. Az ismeretlen kihívásnak, izgalmas kalandnak is felfogható. A változás nem félelmet kell, hogy szüljön, hanem ösztönöznie kell az értékek megragadására, önbizalomra.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

 

Ki vagyok én?

Ki is az az én, aki valójában vagy? Ahhoz, hogy szembenézz önmagaddal és azzal, aki valójában vagy és ezáltal elérd mindazt, amit valóban szeretnél, bele kell nézned a tükörbe és fel kell tenned magadnak az alábbi kérdést: Valójában mit is szeretnék? Ehhez milyen változásokon kell kereszetül mennem? Ugyanis a hitrendszered nem szereti a változásokat, azonnal hadakozni fog minden változás ellen, legyen az, akár pozitív, akár negatív, mindent megtesz annak érdekében, hogy a régi megszokott mederben éld továbbra is az életed. Hitrendszered úgy tekint a változásra, mint a biztonságodra mért fenyegetésre. Fogadd el, hogy minden egyes lépésednél meg kell a hitrendszereddel küzdened, minden alkalommal emlékeztetni fog téged korábbi kudarcaidra. Ehhez képest a jobb agyfélteke azt súgja neked: Meg tudod csinálni! Ügyes vagy, csak így tovább! Lehet, hogy korábban elbuktál és akkor mi van csináld, tarts ki és meglátod sikerülni fog. Nézz a tükörbe és harcolj meg hitrendszereddel, menj előre abba az irányba, amit szeretnél. Tudd, ha a tükörbe nézel nem vagy egyedül, látod benne legnagyobb szövetségesed, aki te magad vagy. Igen, tudom most lehet felsóhajtasz és ezt mondod: Én, mint a legnagyobb szövetségesem? Ugyan már, én erre képtelen vagyok. Fogadd el hitrendszered, tudd, hogy ez is változik, hiszen nem ugyanaz a hitrendszered, mint pl. 20 évvel ezelőtt. Nézz a tükörbe és köszönd meg hitrendszerednek, hogy meg akar védeni, de te szabd meg a határt, hogy meddig tartson ez a védelem.

Ki vagyok én?

A tükörben 3 Én, az amit látsz:

Hitrendszeri én: Ez az az én, akinek hiszed magad. Ezt az Én-t a hitrendszereink alapján teremtettük, a félelemre, fájdalomra és a fájdalomtól való félelemre adott reakcióként. Ez egy önigazloló gépezet, amely igyekszik a lehető legjobb színben feltüntetni magunkat. Biztonsági játékos, nem szereti a változásokat, a komfortzónán belül, a határok átlépése nélkül marad.

Ösztönös individuális én: Az az én, aki valójában vagy. Ez a hitrendszertől függetlenül működik. Félelem és kétely helyett spontán módón mozdít bennünket a céljaink elérése felé. Ez az én az, ami mindent megtesz annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat, vágyainkat. Automatikus, pozitív, nem ítélkezik, pozitív, célirányos cselekvés jellemzi. Amiről a legjobban felismerhető az, amikor teljesen el vagy bűvölve az élettől, és teljesen megfeletkezel magadról.

Az Én, akivé válhatsz: Az előző kettő közötti egyensúly. Ezt az Én-t az általunk elfogadott választásokkal teremtjük meg, a Hitrendszeri én és az Ösztönös individuális én elfogadásával és a kettő közötti egyensúly megteremtésével. Fogadd el a hitrendszereidet, hiszen ezek azok, melyek megvédenek, de ugyanakkor hallgass a ösztönös individuális énedre is, hiszen ez a te belső iránytűd, amely megmutatja mi is az, amire valójában vágysz, ez hajt előre a céljaid felé. Így a kiteljesedés elkerülhetetlen.

Ha készen állsz találkozni önmagaddal várlak szerettel. JELENTKEZEM