KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

A gyémántmező elmélet...

2016. március 03. - Kőszegi Zsuzsanna

“A gyémántmező elmélet egy öreg farmerről szóló történetből ered. Elment gyémántot kutatni Afrikába. Eladta a farmját, vette a cókmókját, elment gyémántot kutatni. Elfogyott a pénze, és végül meghalt szegényen és magányosan. Ezalatt otthon, a régi farmján az új tulajdonos rátalált a világ legnagyobb gyémántjaira. A gyémántmező elmélet arra tanít bennünket, hogy a lábunk alatt, pont most, szinte mindenesetben megtaláljuk, amit keresünk. Pont most.

Elrejtve a saját adottságainkban, képességeinkben, tapasztalásainkban, bölcsességünkben, tudásunkban, szorgalmunkban, családunkban, kapcsolatainkban, valahol itt és most a saját lábunk alatt. Itt van a lehetőség, amit keresünk. Nem kell elmennünk a világ végére, nem kell másik városba költöznünk, nem kell megváltoznunk, csak fel kell tárnunk a saját gyémántmezőnket. De az az érdekes, hogy a gyémántok nem látszanak gyémántoknak nyers állapotukban. A gyémántok vagy a lehetőségek mindig a kemény munka álruhájában kerülnek elénk. Annak, hogy az emberek mindig másutt keresik őket, az az oka, hogy mindig a kemény munka álruhájában kerülnek elénk. És sok munka és erőfeszítés kell ahhoz, hogy napvilágra kerüljenek. Tehát nézzünk a lábunk alá, hogy megtaláljuk a gyémántmezőt! Keressük meg, hogy milyen területen vannak kiemelkedő adottságaink! Ez nagyon fontos a célok kitűzése terén.

4740156-7084775.jpgA kiemelkedő adottságok elve egyszerű dolgot takar. Arról van itt szó, hogy minden ember rendelkezik adottságokkal, amelyek eltérnek az átlagostól. Ezek az átlagos adottságok. Jobbak vagyunk a főzésben, rosszabbak a matematikában. Jobbak a kommunikálásban, rosszabbak az eladásban. Jobbak a beszédben, rosszabbak a történelemben és a többi. Mindannyiunknak vannak adottságai, de az is kiderül, hogy vannak bizonyos adottságaink, amelyek messze kiemelkednek az átlagostól. Minden egyes emberben megvan a kiemelkedő adottságok területe. És ezen a területen kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani, ha rátalál. Minden egyes ember – mint már említettem – zseniális egy bizonyos területen. És a felnőttkorban ez az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk ezt a területet. És szívünkkel-lelkünkkel arra törekedjünk, hogy tényleg tökéletessé váljunk ezen a területen, ahol különleges adottságokkal rendelkezünk. “ 

Forrás: Brian Tracy Phoenix - A teljesítmény lélektana

 

Ha úgy érzed egyedül nem megy a legfontosabb feladatod megtalálása, akkor válak nagy szeretettel a tanfolyamaimon vagy egyéni oldáson, mely segítségével megtapasztalhatod személyes életedben a kineziológia támogató erejét, annak érdekében, hogy egy harmónikusabb és boldogabb életet élj.

süti beállítások módosítása