KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Miért félünk kapcsolódni?

2019. május 08. - Kőszegi Zsuzsanna

Manapság akár saját bőrömön tapasztalva és a környezetben is érzékelem, hogy félünk egymástól, magunktól, az érzéseinktől, a tapasztalástól és a kudarctól. Pedig a kapcsolatteremtés nagyon fontos több szempontból is.

Az együttműködés alapja, a  kapcsolatteremtési képesség, mely az ember egyik alapvető kompetenciája. A személyközi találkozások esetében alkalmanként érdekellentétek merülhetnek fel. A humor feszültséget old és nevetést okoz. Andrew Matthews (2004) megfogalmazása szerint a veszekedések sok időt elvesznek és a vélemények megváltoztatásában eredménytelenek. Mégis oly sok kapcsolat megy szét már az elején a megnemértettségen és az elvárások nyomásától.

Félelmeink felismerése segíthet ráébredni, hogy mik azok a mintázatok, amik visszatartanak minket egy boldog párkapcsolat lehetőségétől, melyek gátat szabnak cselekvéseinknek és gyakorlatilag minket és a kapcsolatot is roncsolja. Mivel mások vagyunk, így ez egyénenként változik. A leggyakoribb hátráltató tényezők alapjáraton a következőek:

  1. Örömtelenség
    Mikor félünk egy olyan szinten vagyunk, amikor nem tudunk azonosulni a szeretettel, a boldogság érzésével. Az az ember, aki fél, saját magát tolja háttérbe minden területen. Amikor szerelmesek vagyunk, mind érzelmileg, mind szellemileg tudatosul bennünk az az állapot, amely lelkünk sajátja: a határtalan öröm.
  1. Önszeretet
    Ahhoz, hogy megérkezzen életedbe a vágyott társ, fontos hogy megismerd valódi önmagadat: azt a részedet, amely csordultig van szeretettel és amely nem ismeri a félelmet és az elvárásokat. Mindenkinek joga van ennek az érzésnek a megtapasztalásához, de először meg kell tisztítanunk a gondolatainkat és az érzelmeinket azoktól a régi beidegződésektől, amelyek nem engedik valódi lényünket előragyogni.
  1. Őszinte kommunikáció
    A félelem és a bizonytalanság akkor múlik el, ha beszélünk róla. Amikor épp kicsinek és mindenre alkalmatlannak érzed magad, nyisd meg a szíved és beszélj róla kedvesednek. Így megteremted annak a lehetőségét, hogy az irányításoddal szembeni védekezés helyett, biztosítson a szeretetéről és megadja neked azt a támogató erőt, melyre ilyenkor szíved mélyéről vágysz. Így fogod megtapasztalni, hogy a saját erőd épp abban rejlik, hogy a félelmeidről is mersz beszélni.

Miért félünk kapcsolódni?

Engedd magad újjászületni valamiben, ami teljesen új és ne csússz bele a szükségtelen szenvedés csapdájába. Ehhez segítséget nyújt, ha felismered a kapcsolatok magasabb célját, ami mindig az öröm és a boldogság átélése. Ha pedig éppen nem örömöt élsz meg, az is egy kiváló iránytű, hogy felbukkant valami meggyógyítandó a lelkedben. Épp ezért fontos, hogy megértsd a lelked bölcsességét egy új kapcsolat megteremtésében, és engedd, hogy elvezessen ahhoz az emberhez, aki a most következő életszakaszodban ideális társad lesz.

A szeretet ezen páratlan, ragyogó, nagyszerű érzése az, amire a legmélyebbről vágyunk, amit a legszenvedélyesebben magunkhoz ölelünk, és amely a legteljesebben kitölt, amikor megérkezik az életünkbe. A szellemünk számára a szerelem egy csodálatos szentély; érzelmeink számára pedig megfürdőzés a teljes átélésben.

Az biztos, hogy nem a fejünkből gondolkodással, hanem a lelkünkön, a szívünkön, a szeretetünkön és az érzelmeinken keresztül tudjuk mindezt megtenni és átélni. Ha szeretnéd megismerni saját érzéseid döntéseidre gyakorolt hatását, szeretettel várlak.

Ha készen állsz találkozni önmagaddal várlak szerettel. Jelentkezem

süti beállítások módosítása