KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

5 lépés az önbizalom növeléséhez

2022. szeptember 10. - Kőszegi Zsuzsanna

Úgy vélem az önbizalom építése vagy növelése mindig jól jön. Amennyiben úgy érzed neked is szükésged van az önbizalmad növelésére akkor ez a cikk neked szól.

Az alábbi 5 lépésből álló útmutató segíthet az önbizalom növelésében, amikor szükségét érzed.

1. lépés:
Végy elő egy füzetet, tollat. Szánj időt az alábbi feladatra. Minimum 15 percet szánj rá, de akár 30-40 percig is csinálhatod. Készíts listát azokról a készségekről, pozitív tulajdonságokról, eredményekről amelyeket már elértél életed során. Írj le mindent, ami a legkorábbi emlékedig visszahaladva eszedbe jut. Ne gondolkozz, csak írj le mindent a papírra. Ne kezdj olyanokon gondolkodni, hogy “ez nem is olyan nagy dolog” vagy “ ezt bárki elérheti”. Mindent írj le a listára. Később bármikor előveheted ezt a papírt és kiegészítheted a listát.

2. lépés:
Kérj meg 5 vagy 10 olyan személyt, akiben megbízol. Mondd el nekik, hogy egy gyakorlatot végzel, és érdekelne a gondolatai rólad.
Tedd fel nekik a következő kérdéseket:
Mik az erősségeim?
Hogyan jellemeznél engem 3 szóban?

3. lépés: 
Szerezz támogató barátokat, közösséget. Keress olyan magabiztos, önbizalommal teli barátot, akit meg tudsz kérni arra, hogy motiváljon téged. Tűzz ki saját célokat és kérd meg ezt a barátod, hogy amennyiben a célod felé vezető úton elakadnál támogasson, motiváljon téged. Ha nincs ilyen barát a környezetedben nagy segítégedre lehet egy kineziológus, aki segít a motiváció és célok mögött lévő elakadások feltárásában és feloldásában.

5 lépés az önbizalom növeléséhez

4. lépés:
Egy napig hagyd figyelmen kívül belső kritikusodat. Tudom ez nem könnyű feladat. Ugyanakkor, ha tudatosan elkezdünk figyelni mik is azok a gondolatok, mondatok, amiket naponta mondunk önmagunknak, meg fogunk lepődni mennyire nem vagyunk támogatóak. Belső kritikus önmagunk azon része, amely ítélkező, állandóan kritizál bennünket, és megakadályozza, hogy a lehető legjobbak legyünk. Tehát ez a lépés arról szól, hogy egy napig figyelmen kívül hagyd a belső kritikusodat. Tekintsd kísérletnek. 24 óra alatt figyelj belső kritikusod üzeneteire. Fogadd el, hogy ott vannak. Vizualizáld, ahogy elteszed egy zsákba vagy bezárod ezeket a szekrénybe. 24 órán keresztül tegyél meg mindent, hogy ne legyenek hatással rád.

5. lépés:
Gyakorold a hálát minden reggel. Kezd akár csak 2 perccel reggelente. Állítsd be az időzítőt 2 percre. Csukd be a szemed és mondj köszönetet mindazért, amiért hálás vagy. Légy hálás azért, hogy egészséges vagy. Légy hálás azért, mert van hol laknod. Légy hálás azért, mert van mit enned. Lágy hálás a barátaidért. Csak koncentrálj a hála érzésére.

Az alábbi gyakorlatok nagy segítségünkre lehetnek az önbizalmunk növelésében. Csinálhatod akár minden nap, de ha akár havonta egyszer megcsinálod azzal is sokat tudsz segíteni önbizalmad növelésében.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

süti beállítások módosítása