KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Gyengéd stresszoldás a kineziológia segítségével

2018. július 19. - Kőszegi Zsuzsanna

A szem a lélek tükre, mely mondás így igaz, hiszen tekintetünk árulkodó. Öröm, boldogság, szomorúság, bánat bármely érzelmünk könnyedén ki/leolvasható tekintetünkből. A szemek mindent elmondanak, vagy legalábbis eleget ahhoz, hogy tisztán kimutassuk, ha valakinek a fizikai, szellemi, vagy érzelmi szintje rosszul ellátott.

Stresszhelyzetbe akkor kerülünk, ha nem tudjuk kezelni azt, ami körülöttünk történik. Legtöbben legalább naponta átéljük ezt, hisz minden nap összekerülünk kellemetlen, váratlan és/vagy nem kívánt élményekkel és helyzetekkel. Valójában a stressz elkerülése az élet elkerülését jelenti. A tagadásával nem sokra megyünk, hiszen egy csökkent tudatossággal járó állapotot hoz létre, sőt megfosztjuk magunkat attól a képességtől, hogy bármint tegyünk a stressz oldása érdekében.

Amikor a stressz szint megnő, érzelmileg „nyomasztott” állapotba kerülünk. Ebben az állapotban nem működünk hatékonyan, úgy érezzük, nem vagyunk urai a helyzetnek, elveszítjük a céljaink felé vezető utat. A stresszokozók egyenrangúak az elnyomott érzelemmel. Amikor letagadod a stressz létezését megsokszorozod erejét.

Senki sem kap díjat a szenvedésért és senki nem kap díjat azért, hogy még valami szenvedést hozzátesz másokéhoz. A felfogás megváltoztatása a célunk és a felfogás megváltoztatása egyszerű, könnyű és fájdalommentes „operáció”.

A stressz megmutatja magát a testben és a szemünk tükrében. A kineziológia segítségével viszont újra tudjuk formálni a múltat és meg tudod változtatni a jelenben történő észleléseket. Hiszen miért is kéne kiszolgáltatni magunkat a múlt hiedelmeinek. Jelen választásaink a múltban átélt traumáink és örömeink befolyásolják. A ma hozott döntéseink alapozzák meg jövőnket, tehát ha fel tudjuk oldani a múlt traumáit és erősíteni az örömöket, választásainkkal azt a jövőt kezdjük el építeni, amelyet valójában akarunk.

A változástól való félelem késztet bennünket csupán arra, hogy ugyanazt az öreg szellemi mozit nézzük újra. Ezért munkánk nagyobb tudatosság elérését célozza meg. A nagyobb tudatosság hatására, pedig kisebb félelmet eredményez, a kisebb félelem nagyobb kreativitást ad, és a nagyobb kreativitás pedig megváltozott felfogást. A megváltozott felfogás, pedig megváltoztatja a választásokat, amiket saját magunknak megengedünk.

Gyengéd stresszoldás a kineziológia segítségével

Minél előbb hozzákezdesz cselekedni az újak alapján, annál jobb!

Ennek a negatív érzelmi töltésnek a memóriából való oldására kifejlesztettünk egy stresszoldó gyakorlatot, mely akár otthon is végezhető. Korábban már tettem róla említést, ez a homlok tarkó tartás. A csináld azt, ami természetes kitűnő példája, ez az oldási gyakorlat. Amikor ugyanis a homlokon és a koponyád hátsó részén tartod a kezed, a vérkeringést azokra a területekre viszed, amelyek érzelmek nélkül dolgozzák fel a gondolatot és a vizuális memóriát.
A Homlok/Tarkótartás lehetővé teszi számodra, hogy újra áttekintsd a stresszokozókat olyan tudatos, gondolatteli alternatívák „fényében”, amelyek érzelemmentes és objektív „víziói” mind a jelen, mind a múlt tapasztalatainak.

A Homlok/Tarkótartás megnyugtató, központosító gyakorlat – hatalmas ereje van.

Gyakorlat:

  • Egyik kezed tedd a homlokodra, másikat pedig a koponyád hátsó közepére
  • Lélegezz közben mélyen
  • Tartsd, lélegezz és tekintsd újra át az incidenst, mind addig, amíg nyugodtnak nem érzed magad – ami azt jelenti, hogy a probléma oldódott.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

süti beállítások módosítása