KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Bőségvonzó és teremtést akadályozó blokkok oldása

2019. május 22. - Kőszegi Zsuzsanna

Ahhoz, hogy a szó minden értelmében jólétet vonzzunk be életünkbe, helyet kell teremtenünk számára. Mindenki máshonnan indul, más eszközöket kap az élethez, így a verseny két ember között értelmetlen. A mások életével való foglalkozás elveszi az energiát a saját életed építésétől, ezért ahelyett, hogy mások javait mérlegeled, és másokhoz hasonlítod önmagad, találd meg az értéket a saját életedben.

Hiába élünk önálló felnőtt életet, ha a szülőktől hozott minták sok esetben befolyásolják hétköznapjainkat. Szinte mindenkinél szerepet játszanak ezek az otthonról hozott sémák, melyeket a kineziológia segítségével nagyon jól fel tudunk térképezni azáltal, hogy feltárjuk, milyen érzelmi, mentális esetleg karmikus töltések nehezítik a bőség, az anyagi biztonság, a jól-lét teremtését az életünkben. A bőséggel kapcsolatos problémák sokszor a felmenőinktől átörökített hitrendszeren alapulnak, hiszen a családunktól kaptuk a pénzzel kapcsolatos pozitív, támogató vagy éppen negatív, destruktív attitűdöt is. Előfordulhat, hogy ettől való félelmünk választ el bennünket a bőség megélésétől.

A hozott mintákkal, rögzült gondolatainkkal, cselekedetekkel olyannyira azonosulunk, hogy olykor azok irányítanak minket ahelyett, hogy mi irányítanánk őket. A felismerés, hogy gondolatainkat mennyire valóságnak hisszük, szinte rémisztő. Fontos, hogy gondolataid nagy részét megtanuld irányítani, hiszen ezzel azt vonzhatod be életedbe, amire szükséged van. Vagyis a beláthatatlan adatmennyiségből pont azt fogod kiszűrni, ami kihúz a csávából, vagy vágyaid és a bőség irányába terel. Ezért is fontos, hogy a pozitív értékekre, tulajdonságokra, cselekedetekre fókuszálva tereled elméd.

Az evolúció során kialakult egy tudattalan rendszer agyunkban, a RAS, amely aszerint szelektálja a befogadott információkat, hogy melyek a legszükségesebbek az életben maradásunkhoz. Korábban a kutatók úgy hitték, hogy gyermekkorunkban javarészt kialakulnak azok az idegi kötések, amelyek tetteinket, jellemünket, gondolatainkat formálják. Napjainkban azonban bebizonyosodott, hogy ezek az idegi pályák időskorban épp úgy kialakíthatóak, mint gyermekkorban, csupán nyitottnak kell lennünk az újdonságokra, és tisztában lenni a sémával, amitől meg akarunk szabadulni.

Bőségvonzó és teremtést akadályozó blokkok oldása

Ha úgy érzed elakadtál, személyiségfejlesztő csoportfoglalkozásokon is foglalkozom azzal, hogy megtaláljuk azon mintákat, ellenállásokat melyekhez leragadva akadályoznak abban, hogy megteremtsd és megéld az anyagi biztonságod szempontjából fontos ügyeket.

De íme néhány apró trükk, mellyel akár magad is el tudod kezdeni a teremtést:

1. Ábrándozz! Képzeld el, amit szeretnél. Éld át a vele járó érzelmeket, hiszen agyunk azokra dolgokra jobban emlékszik, amelyekhez érzelmek is társulnak.
2. Mondj ki a vágyaddal kapcsolatos mondatokat, méghozzá jelen időben.
3. Hogy érzelmi kapcsolatod agyadban tudatosuljon, vágyaid tárgyához készíts valamilyen kézzel fogható dolgot. Vezess róla egy füzetet, írj fogalmazást, rajzolj!
4. Ébredéskor, délben és lefekvéskor meditálj! Lazulj el, figyelj légzésedre, és amikor úgy érzed, üres a fejed, tudatosítsd magadban, min szeretnél változtatni!
5. Tudatalattidat napközben is folyamatosan bombázhatod azzal, amit szeretnél. Nem kell mást tenned, mint kocogás, zenehallgatás vagy főzés közben elképzelned egy pillanatra, amire vágysz. Ez úgy rendezi ideghálózatodat, hogy magadhoz vonzd azt, amit szeretnél.

Valamint amit legtöbbször észre sem veszel, említésre sem méltatsz, mert általában természetesnek tartod. Például, hogy tested sejtjei sok-sok éve szolgálnak téged, és (ha te nem teszel ellene), fenntartják az egészségedet. Hogy van fedél a fejed fölött, hogy van mit enned, hogy van mibe felöltöznöd, hogy vannak családtagjaid, és van jó pár barátod, kollégád is, vagy épp egy kedves szomszédod, aki figyel rád, törődik veled... S ezt a sort még hosszan lehet folytatni.

Próbáld ki azt, hogy mostantól mindenért elkezdesz köszönetet mondani. Onnantól kezdve, amikor kinyitod a szemed reggel, adj hálát mindazért, amid van, ami működik. Észre fogod venni, hogy innentől kezdve, sokkal nagyobb energiával és örömmel látod el a napi feladataidat. Amint ugyanis köszönetet mondasz valamiért, a szívedet jó érzések töltik el, ezáltal pozitív rezgések generálódnak és indulnak el benned. Minél több dologért vagy hálás a nap folyamán, annál erősebbé válnak ezek a rezgések.

A belőled kiáradó pozitív energiák pedig egyrészt boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tesznek, ráadásul magukhoz hívnak még több jót, és másokból is a pozitív érzelmeket, viselkedést fogják kihozni, kiváltani.