KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Az életed ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér

2015. március 27. - Kőszegi Zsuzsanna

"Egyetlen kaland többet ér, mint ezer egyforma nap, amit kényelemben és jólétben töltök." (Paulo Coelho)

A komfortzóna az a terület, amelyben jól érezzük magunkat. Az izgalom, a félelem, a stressz ennek a kényelmi állapotnak a határait súrolja. A komfortzóna által képviselt biztonságos területbe tartoznak szokásaink, saját korlátozó hiedelmeink, mintáink. Ha igazán őszinték vagyunk magunkkal, akkor komfortzónánk, megszokásaink gyakran nem adnak valódi komfortot, csak a megszokottság, a biztonság illúzióját keltik. Ha szeretnéd, hogy kicsit fejlődjön, változzon az életed, akkor kénytelen vagy engedni a helyzetnek, a változásnak.

"Az élet vagy egy merész vállalkozás, vagy egy nagy semmi." Helen Keller

Az emberek többsége nem megy a perem közelébe, nem meri a saját határait feszegetni. Az adja a biztonságot számukra, ha ugyanazon a kereten belül élnek és mozognak. Azonban, ha sikeres és boldog életet szeretnél élni, akkor meg kell alkotnod a saját álmaidat, melyben te vagy a főszereplő. Ezeknek az álmoknak a megalkotásához szükséges, hogy megismerd önmagad és képességeid. A képességeid megismeréséhez szükséges előrelépés titka a biztonságos helyzetből való kilépés. Ez a kulcsa a fejlődésünknek. Minél inkább tágítjuk ezt a teret, annál inkább látjuk az új lehetőségeket megnyitó kapukat, amelyek közelebb visznek valódi önmagunkhoz. Saját határaink átlépése egy önismereti folyamat. 

b2b7d707e3c4385c99a9cf89e405d1823e57abb0.jpg

A sarki felfedezők szerint, ha nem te vagy a falkavezér, mindig ugyanaz a látvány tárul a szemed elé. Ha viszont te tűzöd ki a célokat, akkor minden új lesz, mert változásokat idézel elő, ezért az eléd táruló látkép is állandóan változni fog. Légy falkavezér és nézz körül a biztonságot adó korlátozó hitrendszerek és berögzült szokások által adott élettereden kívül. Mindig akkora lépést tegyél, amennyi neked megfelelő. A lényeg, hogy mozdulj, adj energiát saját határaid tágítására, önmagad megismerésére.

A biztonságos komfortzóna elhagyása mögött álló akadályokat segítő Bach-virág esszenciák:

  • Nehezen tudsz új élethelyzetekhez alkalmazkodni: Diófa/Walnut
  • A kudarcok hatására egyre kétkedőbb leszel: Tárnics/Gentain
  • Meghatározott félelem miatt kerülöd a helyezet: Bohócvirág/Mimulus
  • Nem bízol saját képességeidben: Vörösfenyő/Larch
  • Ha csak sodródsz az eseményekkel, nem látod az élet értelmét: Vadrózs/Wild Rose
  • Bizonytalan vagy, hogy mit kezdj az életeddel: Rozsnok/Wild Oat

Még ma tedd meg az első lépést az önmagadhoz vezető úton! 

www.naturterapia.hu

süti beállítások módosítása