KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Eldöntöttem kineziológushoz megyek!

2020. június 19. - Kőszegi Zsuzsanna

Úgy gondolom, hogy legalább egyszer mindenkinek érdemes lenne elmennie kineziológushoz. Ha más nem azért, hogy lenne egy-másfél óránk arra, hogy önmagunkra figyelhessünk, befelé fordulhassunk és ránézzünk, összegezzük mi is zajlik bennünk. Lehetőséget adva ezzel magunknak arra, hogy jobban megismerjük önmagunkat és a viselkedési mintáinkat. Ebben egy kineziológus, az értő figyelemmel és a megfelelő kérdések feltevésével nagyban segítségünkre lehet.

Persze ez nem azt jelenti, hogy egy alkalomtól minden gyökeresen megváltozik az életünkben, de mindeképp segít eloszlatni azokat a tévhiteket, hogy a kineziológia miben is segít és kinek is való. Ezáltal mi is rájöhetünk, hogy nem is olyan rossz dolog kineziológushoz járni, segítséget kérni, viselkedési /érzelmi mintáinkat megváltoztatni.

Fontosnak tartom, hogy eljusson az emberekhez az az üzenet, hogy mindenkinek tennie kellne a lelki egészségéért és a felnövekvő generáció lelki egészségéért. Gyermekeink esetében nagyon meghatározó és fontos kiindulópont a szülő lelki egészsége és azon mintázatok, akár generációs, öröklött mintázatok feltérképezése és megváltoztatása, melyek gyermekeinkben öröklődnek tovább.

Ahhoz, hogy elkezdjünk egyáltalán önismerettel foglalkozni meg kell tennünk az első és talán legnehezebb lépést, ami nem más, hogy beismerjünk önmagunknak, hogy porblémánk van, amivel egyedül nem tudunk mit kezdeni és ehhez segítséget merünk kérni.

Sok esetben már az is nehézséget jelent, hogy belássuk, felismerjük, hogy elakadásban vagyunk, nehéz azzal is szembenéznünk, hogy ez egy olyan probléma, ami miatt kevesebbnek, gyengébbnek érezzük magunkat, az nincs rendjén, hogy segítséget kérjünk, hiszen erősek és kitartóak vagyunk.
Mégha el is jutunk addig a felismerésig, hogy egyedül már nem bírjuk megoldani a helyzetet, keressük azon saját megoldási lehetőségeinket, melyek bizonyos szintig segítenek is, van kire támaszkodnunk, vannak bizonyos eszközeink, de vannak olyan helyzetek, amikor ezek az eszközök már kevésnek bizonyulnak és ilyenkor jól jönne egy kineziológus segítsége.

Eldöntöttem kineziológushoz megyek!

Honnan tudhatom, hogy kineziológus szükséges?

Ha olyan változás következett be az életben, kapcsolataidban, szexuális életedben vagy munkahelyi teljesítményedben, amelyet már se te se a környezeted nem tud elviselni, akkor mindenképp érdemes megfontolnod egy kineziológus keresését.

Ha a problémáid elhatalmasodnak rajtad, az eddigi megküzdési módjaid nem bizonyulnak elegendőnek és újra meg újra hasonló szituációkba találod magad és azt érzed nem kapod meg a kérdéseidre a válaszokat. Nem találod a helyed a világban és önmagadon belül, elveszettnek érzed magad akkor egy hozzáértő, objektív személy segíthet abban, hogy tisztábban láss.

Miben segít a kineziológia az alábbi cikkben olvasható.

Gyakran azzal a mondattal kezdik a beszélgetést a klienseim, hogy “Már egy ideje fontolgatja, hogy bejelentkezik hozzám, de most tetőzött már annyira a probléma, hogy azt érezte nem halogathatja tovább a dolgot. “ Ha el is jutunk addig a felismerésig, hogy látjuk a problémát és azt is, hogy segítségre lenne szükségünk akkor is sokszor még nagyon hosszú ideig félretesszük ezeket és kompromisszumot kötünk magunkkal, hogy annyira nem is nagy probléma, nincs szükség az ezzel való foglalkozásra.

Mindenesetre ha végre eljött az idő, hogy szembenézzünk a problémáinkkal rálépünk az önismeret azon útjára, mely egy változást indít be az életünkben. Ha eldöntötted, hogy kineziológus segítségét kéred akkor azzal meghoztad az első döntést a segítségérés kapcsán, de ezzel nem csak ezt az egy döntést hoztad meg, hanem egy egész sor döntést az életeddel kapcsolatban. Eldöntötted ezzel, hogy szembenézz önmagaddal, a valódi problémáiddal, esélyt adsz magadnak és annak is, hogy egy olyan forgatókönyvet írj magadnak, amire valóban te vágysz.
Légy türelmes és megérő magaddal, minden egyes találkozó egy lépés önmagadhoz, ahhoz az önmagadhoz, aki valóban te vagy. Engedd meg magadnak, hogy megéld a változást.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

süti beállítások módosítása