KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Mire jó a kineziológiai izomteszt?

2015. augusztus 02. - Kőszegi Zsuzsanna

A kineziológia alapja az a tény, hogy a testnyelv sosem hazudik. Néha ugyan nem értjük, mit próbál a test értésünkre adni, de ez nem változtat azon, hogy kifelé mindig kifejezi azt, ami bent történik.

Balanced Health, dr. Sheldon Deal előszava

A test elraktározza életünk traumáit, minden egyes izomban megjelenik egy-egy történet. Az izmok a test kommunikációs rendszerének részei, az üzenet innen a gerinccsatornába, majd az agyba fut. Az agy ezeket az impulzusokat értelmezi, feldolgozza és választ küld, melyek alapján az izmok  rövid időn belül cselekednek. Testünkben ez a kölcsönös kommunikáció folyamatosan jelen van és a kineziológiai izomteszt során ezekre figyelünk és ezen neurológiai rendszerre kapcsolódunk rá a kineziológiai izomtesztelés során.

Képzeld el a tested egy nagy telefonhálózatnak, amelyben az agy a fő központ, és az üzenetek az izmokból (telefonkészülékek) az idegrendszerben (telefonvonalak) a gerinccsigolyákon (alközpontokon) keresztül a fő csatornába, a gerincvezetékbe (telefonkábel) futnak. Tudjuk időnként mi történik: összekeveredett és foglalt vonalak, téves hívások, üzemhiba, interferencia. 

Ezen a példán keresztül talán érthetőbb miért válnak zavarossá olykor belső üzeneteink is. Az izomteszteléssel rákapcsolódunk a test kommunikációs rendszerére, ha kell kibogozzuk az összegubancolódott vonalakat, megnyomjuk a megfelelő gombokat, és segítünk abban, hogy a test visszanyerje egyensúlyát.

rockb.jpg

Az izomtesztelés a kineziológia által használt általános eszközök egyike, amelynek segítségével a kineziológus rá tud csatlakozni a test kommunikációs rendszerére, ezáltal információkat tud gyűjteni róla. Az izomteszt olyan információkat ad, melyeket nem a tudatos gondolkodás írányít. Abban segít, hogy felszínre hozzuk és ezáltal oldani tudjuk azon blokkokat, melyek akadályozzák azon dolgok megvalósítását, melyekre vágyunk. A kezelés helyreállítja a szervezet energiaáramlását, ezzel idéz elő változást.

forrás: Ann Holdway: A kineziológia alapjai c. könyv 

Amennyiben kedvet kaptál arra, hogy kipróbáld a kineziológiát keress meg bátran: 

Kőszegi Zsuzsanna  web: www.naturterapia.huemail: info@naturterapia.humobil: 06706071715

süti beállítások módosítása