KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Kineziológia és az érzelmi test

2020. augusztus 18. - Kőszegi Zsuzsanna

Az alábbi cikkben az érzelmi kérdések tisztázásáról lesz szó a kiegyensúlyozott egészség érdekében.

Munkám során gyakran figyelem meg azt, hogy milyen sokan háttérbe szorítják vagy nem tulajdonítanak kellő jelentőséget az érzelmeknek, azaz nem vesznek tudomást az érzelmi testük létezéséről.

Azonban, amikor valami történik velünk nem értjük miért pont most és miért pont velünk történik. Pedig valójában már jóval korábban jelen volt az érzelmi elakadás, csak nem vettünk róla tudomást. A fizikai testünk jelez, ha valami nincs rendben velünk. Sokszor csak annyit látunk az egészből, hogy az a fránya betegség az, ami megakadályoz bennünket abban, hogy elérjük a céljainkat, ez az, ami korlátot állít elénk.

A testünk jelzi, hogy nem a megfelő úton vagyunk.

Az érzelmi kérdések esetében nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az érzelmeink olyan lenyomatokat, mintázatokat képesek létrehozni, melyek a test sejt szintjén tárolódnak és ezek később akár a test elakadásaiban is (lásd egyes betegségek szintjén) jelentkezhetnek.

A kineziológián belül azon érzelmeken dolgozunk, amelyek az adott elakadás szempontjából jelentőséggel bírnak. Azonban ha fejben félretettük az adott problémát és nem kapcsoljuk hozzá az adott érzelmet, akkor sokkal nehezebb ezt felfedezni. Nehezebb összekötni a jelenbeli problémát a múltbéli eseménnyel.

Kineziológia és az érzelmi test

Évekbe telhet, amíg testünk felfedi a stresszt. Testünknek sok időbe telik, hogy felzárkózhassanak és felfedjék a fizikai oldalunkon felmerülő stresszterheket. Sokan csak akkor állnak meg, ha valamiért jelez a szervezetük és szükség van az egyensúly helyreállítására. Azonban az érzelmi elekadás már jóval korábban jelen van, de annyira szétkapcsoljuk a test-lélek-szellem hármasságát, hogy csak megyünk előre és nem figyelünk a test jelzéseire valamint az érzelmi testünkre. Nem vesszük észre mi is zajlik le bennünk érzelmileg, nem figyeljük a testünk jeleit sem.

A testünk nem egy gép.

Ahhoz hogy fenntartsuk az egészséges egyensúlyt, nem csak a fizikai testünkkel, hanem az érzelmi testünkkel is törődnünk kell. Érzelmi állapotunk létfontosságú szerepet játszik abban, hogy testünk képes-e fenntartani az egyensúlyt.

A kineziológiát felhasználva felszabadíthatjuk a testünkben tárolt érzelmeket, stresszeket és traumákat a test újraegyensúlyozására. Ha feltárjuk, hogy mi a testünk segélykiálltásának az oka, mi az ami ellen lázad akkor nem csak a lelkünk, hanem rajta keresztük a testünk is egyensúlybea tud kerülni. A testünk a lelkünk/érzelmeink üzeneteinek a közvetítője.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

 

süti beállítások módosítása