KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Bach virágok - Magányosság

2018. július 05. - Kőszegi Zsuzsanna

A Bach virágterápia hatékony természetes gyógymód, mely a fizikai betegségek lelki hátterének kezelésével segíti a kiegyensúlyozott és boldog élet helyreállítását. A Bach virágeszenciák 38 vadon élő növény virágának felhasználásával készülnek, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható.
A megfelelő esszencia kiválasztásához kizárólag az aktuális negatív érzelmi állapot felismerése szükséges. A Bach virágterápia keretében alkalmazott Bach virágeszenciák segítenek, hogy félelmeinknek a szemébe nézzünk, és igazi bátorság fejlődjön ki. Ennek lényege: Ha nem félünk, megtapasztalhatjuk, hogy bármilyen helyzeten képesek vagyunk úrrá lenni. A félelemkeltő helyzetek mindaddig ismétlődnek, amíg az ember lehetőséget nem teremt arra, hogy szembenézzen a félelmével, és ésszerű megoldást találjon ki.

Az emberek többsége a magányosság állapotát akkor éli át, amikor érzésük szerint környezetük nem érti meg őket, nehézségei támadhatnak a kapcsolatok létesítéseivel, a megfelelő kommunikáció kialakításával. A helyzetekre adott válaszreakcióink és viselkedésünk eltaszíthat másokat, hisz senki nem szeret olyan társaságba lenni, akivel nem érzi jól magát. Elkezdi kerülni azt az embert, mindent megtesz azért, hogy minél kevesebbet kelljen vele érintkezni. És ha a viselkedésünk nem csak egy emberrel szemben ilyen, hanem általánosan, akkor előbb utóbb mindenki elkerül minket és valóban beköszönt a magányosság. Ezekért a problémákért nem hibáztatható a környezet, csakis maga az ember, illetve az emberen eluralkodott egoizmus. A folyamat pozitív kimeneteléhez fontos a hozzáállásunk, gondolkodásunk. Ha el akarunk érni valamit, ami eddig még nem sikerült, változtatni kell hozzáállásunkon, gondolkodásmódunkon.

A magányosság csoportjába tartozó esszenciák is segíthetnek oldani jellemünk, viselkedésünk.

HANGAFŰ - Az identitás virága
Az eszenciára a legnagyobb szüksége annak van, aki sérelmeit, érzelmeit nehezen fejezi ki, akit túlságosan lefoglal az önmagával való törődés, a munkájába való menekülés, ahol tud bizonyítani és az újabb sikereiről és eredményeiről beszélni. Sokszor a környezetének ez azért sok, mert csak egyoldalú az ember gondolati iránya és tárgya, így lassan elszigeteli magát másoktól, amiből a magánya adódik.

„A SEGíTSÉGRE SZORULÓ KISGYERMEKTŐL… A MEGÉRTŐ FELNŐTTIG”

Hangafű az önteltség és az érvényesülési vágy ellenszere. Segíti a természetes önértékelés kialakulását és a kisebbrendűségi érzés lebontását. Erősíti a másokat érvényesülni hagyás és az elfogadás képességét. A hencegés és a szerénytelenség ellen hat. Különleges indikációja a hangoskodó szószátyárkodás. Megaláztatás következtében kialakuló betegségek esetén is érdemes használni.

Megerősítések
„BIZTONSÁGBAN ÉRZEM MAGAM”
„MINDENT MEGKAPOK, AMIRE SZÜKSÉGEM VAN”
„GONDOZOK ÉS ÁPOLOK”

Bach-virágok - Magányosság

NEBÁNCSVIRÁG – Az idő virága

Türelmetlenek önmagukkal és másokkal. Mindent siettetnek. Ingerlékenyek kis dolgok miatt. Az indulataikat nehéz kordában tartani. Betegség után ez jó jel, mert a felépülés folyamatát felgyorsítja. Az erős belső feszültség miatti fájdalmakat csillapítani szükséges. Azon türelmetlen emberek számára, akik nem szeretik a korlátozást, előnyben részesítik a magányos munkát, minden dologgal szeretnek sietni, nagyon kritikusak mások hibáival szemben, ingerlékenyek, impulzívak, indulatosak, aktívak és intelligensek, hajlamosak ideges feszültségekre, túlhajszoltságra, balesetekre. Az ilyen emberek meggondolatlanul gyorsak gondolataikban. Hajlamosak ingerlékenyen viselkedni a környezettel. A Nebáncsvirág az idegesség és nyugtalanság ellenszere. Türelmet, megfontoltságot, körültekintést, alaposságot ad. Segít a saját ritmus kialakításában és megtartásában időzavar esetén.

„A TÜRELMETLENSÉGTŐL… A TÜRELEMIG”

A nebáncsvirág virágeszencia természetesen nem változtat minket lassú emberré, de segít leépíteni a belső kapkodásunkat, nyugtalanságunkat és türelmesebbé válni más emberekkel – és önmagunkkal is. Próbáljuk ki egyszer, milyen szép lehet, ha gondolatokkal tartósan magunkra maradunk. Képesek leszünk sok mindent más szemmel figyelni, ha higgadtan hátradőlünk, és belsőleg megnyugszunk. Talán azt is észrevesszük, már itt és most megvan.

Megerősítések
„VAN RÁ IDŐM”
„TÜRELMES VAGYOK”
„LAZÍTOK”

BÉKALILIOM – A kommunikáció virága

Azok számára, akik szeretnek egyedül lenni, elzárkózóak, néha büszkék, csendesek és visszahúzódóak, kerülik a vitát, befelé fordulók, nagyon fogékonyak, békések és túl nyugodtak. Összefogott (selfcontained) emberek, akik ismerik saját szellemüket. Lehetnek lenézőek, és leereszkedőek, türelmesek, soha nem avatkoznak mások ügyeibe, mintha azok nem tolerálnák a beavatkozást. Fájdalmukat, szenvedéseiket csendben, magukban viselik. Szenvedhetnek fizikai merevségtől, feszültségektől, mert energiáik gyakran legátoltak.
Az emberek többsége hajlandó elfelejteni, hogy teljesítményei az örökölt adottság vagy szerencsének/adott szituációban lévő előnynek volt köszönhető, melyért hálásnak kell lenni. Természetesen örülhetünk, de ne legyünk arrogánsak, pimaszok másokkal szemben.

„AZ ELSZIGETELTSÉGTŐL… AZ EGYÜTTLÉTIG”

A békaliliom segíthet, hogy büszkeségünket megfelelő szintre állítsuk. Megtanulhatjuk kezelni a rejtett vagy titkos fölényérzetünket és jobban tudatosodhat, hogy sorsunkért, életünkért hálásnak kell lenni. Segít a kapcsolatteremtésben! A Békaliliom a kapcsolati problémák szere. Nyitottabbá, barátságosabbá tesz. Leépíti a beteges belső távolságtartást és ezzel aktívan hat a magány ellen. Különösen hasznos akkor, amikor valaki negatív körülmények vagy kezdődő betegség hatására barátságtalanná, emberkerülővé válik (gyermekeknél gyakori). Természetellenes arrogancia vagy túlzott távolságtartás esetén ajánlott, hiszen gyakran ezek is csupán neurotikus viselkedésformák.

Megerősítések
"ODATARTOZOM”
„RÉSZT VESZEK”
„MEGENGEDEM A KÖZELSÉGET”

Bach-virágterápia tanfolyam távoktatásban: Jelentkezem

süti beállítások módosítása