KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Káros hatások a várandósság alatt

2015. február 03. - Kőszegi Zsuzsanna

Egyetlen fiatal sem tudja mit jelent Anyának és Apának lenni, míg meg nem tapasztalja. A tudományos kutatások kimutatták, hogy az első 4-8 hét, azaz a menses utáni harmadik hónap meghatározó fontosságú a magzat egészsége szempontjából. Tudjuk, hogy a mai rohanó világban nehezen lehet elkerülni a negatív behatásokat, de ez a módszer óriási segítség lehet a nap, mint nap rögzült stresszek oldására.

A mai rohanó világban a kismama pánikol:

  •     Mi lesz, ha megtudják a munkahelyén, hogy várandós?
  •     Nehogy kirúgják a férjemet, mert miből tartom el a gyerekem?
  •     Lesz-e lakásunk és biztos megélhetésünk?

Ezeket az érzelmeket adja át a születendő gyermeknek, aki ha olyan helyzetbe kerül, ami számára gondot jelenthet pánikolni kezd, és pánikbeteg lehet.

Művi megtermékenyítés előtt és közben fokozódik a lelki terhelés és stressz. Minden esetben pszichés problémákkal kell a szülőknek szembenézni. A fogantatásnak szerelemben, szeretetben kell megtörténnie, ami ebben az esetben hiányzik. Sőt! A stressz 9 hónapig elhúzódik.

Tudja-e?

A depresszió, a pánikbetegség, a fóbiák, a hiperaktivítás, a bulémia, az anorexia mind-mind a terhesség alatt megélt negatív érzések következményei:

Pánikbetegség: pánikol az anya mi lesz, ha kiderül, hogy terhes, miből tartja el a gyermekét, fél, hogy elveszíti a munkahelyét, férj nem akarja a gyermeket ő, pedig igen, mi lesz, ha elhagyja a férje…

Félelem: brutális férj, félelem a magzat elvesztésétől, szüléstől, akció filmek, horror filmek…A félelem gyengíti a vesét.  Következmény: vesekő, kéz-lábizzadás, állandó félelem.

Stressz-keringési problémák. Nincsen kitartása, mert gyenge az életeszencia. Minden embernél a probléma másként jelentkezik, mert minden ember egyéni genetikai kóddal rendelkezik. Ezért fontos, hogy olyan segítőhöz forduljanak, aki tud olvasni az idősínen.

Menedzser betegség: ez bizony egyre sűrűbben előforduló tünet, ami időben megszüntethető.

Bulémia: terhesség alatt túl sok evés-elhízás lelkiismeret-furdalás, majd hányás és a lelke az anyának megnyugszik, amit a magzat rögzít és adott helyzetben felszínre, hozza az információt és leutánozza.

Anorexia: az anya karcsú akar maradni fél az elhízástól folyton kövérnek, látja magát, ezért diétázik, vagy nem eszik… Eredmény gyermeke anorexiás lehet.

Hiperaktivítás: Ha áldott állapotban reggeltől estig az elmulasztott, elhanyagolt dolgokat akarjuk pótolni, szinte megállás nélkül, túlzottan felpörögve, ne csodálkozzunk, ha születendő gyerekünk hiperaktív, túlmozgékony lesz.

Stresszben fogant gyerekek: általában felső légúti problémákban szenvednek, továbbá szemüvegesek, és általában migrénhez hasonló fejfájással küszködnek, agresszívek. Abban az esetben, amikor az anya úgy él házaséletet, hogy közben retteg a teherbeeséstől, és mégis megfogan, a születendő gyermek tele lesz félelemmel, gátlásokkal.

Szülési traumák:

Ha születéskor köldökzsinór van a nyakon, kezelés során fulladásos reakciókat produkálnak a páciensek. A mindennapokban ezek az emberek nem bírják a garbót, begombolt ingnyakat, nyakkendőt, sálat.

Aki magzatvizet nyelt annál gombóc-érzet van a torokban, ami orvosilag nem diagnosztizálható, de zavarólag hat.

Farfekvés

Medencébe történő fej beszorulása

Az utolsó pillanatban történő császármetszés, ami esetleg harc a gyermek és az anya életéért

Gyorsított szülés idő előtti szülés megindítás.

terhesseg_650x433_1_.jpg

www.naturterapia.hu

süti beállítások módosítása