KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Életünk lelki vetülete

2018. augusztus 02. - Kőszegi Zsuzsanna

A lelki élet problémái által okozott gyötrelmek is éppoly valóságosak, sőt gyakran még több megpróbáltatást okoznak, mint a fizikai fájdalmak. Jóllehet a lelki betegségek okozta panaszok is kezelhetők, sokan mégis csendesen tűrnek.

Pedig minden betegségünk és annak fizikai megnyilvánulása a Te akaratod. Valamit nem tartasz rendben, valamivel nem törődsz. Minden betegségnek lelki háttere van, a betegség ugyanis nem más, mint egy probléma megnyilvánulása, kifejezési formája. Azon lehetőségek egyike, melyet az élet vesz igénybe, hogy jelezze nekünk, valami nincs rendben, nem olyanok vagyunk, mint amilyenek igazából vagyunk.

Ha nem jól kódoljuk ezeket az üzeneteket, azaz a test nyelvét, akkor az élet a problémák más kifejezési módjához fog folyamodni, melyeket a mi érdekünkben hív létre, hogy végre felébredjünk és kutatni kezdjünk, s megtaláljuk az önmagunkhoz vezető utat.

A nyugati orvostudomány, ugyan sokat tud az emberi test működéséről és képes megtalálni a hibát és megjavítani azt. Ezzel csak egy probléma van, hogy nem az okot, hanem a tünetet kezeli. Napjainkban azonban egyre többen ébrednek rá, hogy a lelki tényezőknek is döntő szerepe van az egyén sorsának, egészségének alakításában. Amikor ugyanis a lélek beteg, de nem akarjuk tudomásul venni, az egészség megromlik: a mentális problémák testi tünetekben jelentkeznek.

A testen uralkodó gondolatok és érzelmek törvényeinek nem megfelelő ismerete az, ami betegségbe vagy bajba sodor bennünket. Tudatára kell hát ébrednünk saját utunknak, vagy a szó tágabb értelmében: saját lelki fejlődésünknek. Ugyanis sajnos igencsak hajlamosak vagyunk arra, hogy elfedjünk dolgokat, és memóriánkból kitöröljük mindazt, ami zavar bennünket. Pedig nagyon fontos lenne, hogy integráltan, tudatosan tekintsünk testünk üzeneteire. Ezalatt értem azt, hogy egy adott problémát, élethelyzetet tegyünk magunkévá, oldjuk meg, vagy érezzünk át, értsünk meg egy gondolatot. Amikor ezt a kifejezést egy érzelmi sérülés kapcsán használjuk, és azt mondjuk, integráltuk az adott helyzetet, akkor ez azt jelenti, hogy begyógyítottuk azt a belső sebet, amely ehhez a helyzethez kapcsolódott, és megértettük, tudatosítottuk a probléma üzenetét. Ez a folyamat bizonyos mértékben gyógyulást is jelent, hiszen a betegség egy üzenet, melyet testünk küld szellemünknek azért, hogy felismerjük, mi az, amit éppen megélünk.

Életünk lelki vetülete

Minden betegség vagy egészségügyi probléma a szeretet hiányának és a más emberekkel kapcsolatos negatív eseményeknek a megnyilvánulása. Tehát, mondhatjuk úgy is, hogy egy fizikai vagy lelki sérülés/üzenet a szeretet szintjén rögzül, vagyis a szív energiaközpontjában. A szeretethiányhoz kapcsolódó sérülések az elutasítottság, elhagyatottság, düh, meg nem értettség, szomorúság, csalódottság érzéseként jelennek meg szívünkben.

A megjelenő tünetek csak a probléma felszínét jelzik, így azok "gyógyítása", kezelése nem megoldás! Ha életünkben olyan helyzetbe kerülünk, amikor szenvedés, fájdalom, kétségbeesés, reménytelenség, depresszió, szorongás, zűrzavar, kilátástalanság érzése lesz úrrá lelkünkön, felmerülhet az igényünk arra, hogy külső segítséget kérjünk. Valódi eredményt csak akkor érhetünk el, ha feltárjuk a betegség kialakulásában szerepet játszó lelki okokat és azokat megoldva jutunk el a teljes gyógyuláshoz, ebben nagy segítségünkre lehet egy szakképzett kineziológus, aki rávezethet minket magára a probléma felismerésére, ami már fél siker. A felismerés után rohamosan javulni fog az állapotunk is.

A tünetek okainak feltárása, meghaladása, új alternatívák találása lehetővé teheti, hogy újra örömmel és bizakodva nézz a jövőbe. Amennyiben úgy érzed, segítségre van szükséged keress bizalommal!

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

süti beállítások módosítása