KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Minden érted történik!

2018. november 01. - Kőszegi Zsuzsanna

Az elengedés egyszerűnek és könnyűnek tűnik, végső hatását tekintve mégis rendkívül mélyreható és erőteljes. A szeretet és az elvárások ugyanis nem férnek meg egymás mellett. Praktikákkal, taktikákkal és elvárásokkal nem lehet szeretni. Ha rendet, harmóniát, egyensúlyt szeretnénk az életünkbe akkor először belülről, magunkban kezdjük el a rendrakást. Az érzelmek ugyanis valójában mások kényszerítésére és akaratunk rájuk erőltetésére irányuló finom próbálkozások, amelyeknek ők tudattalanul ellenállnak.

Pont ezért úgy gondolom, hogy az elengedés legtöbbször nem is a másik fizikai elengedéséről szól, hanem a saját magunkban lévő „függőségek” elengedéséről. Annak a függésnek, hogy az én hangulatom, érzelmi állapotom a másiktól, a cselekedeteitől függ.

Téves az a meglátás, hogy a boldogságunk az események irányításán múlik, és hogy a tények dúlnak fel minket. Valójában a tények, történések kapcsán felmerülő érzéseink és gondolataink okozzák a zaklatottságunkat. A tények önmagukban semleges dolgok. Az általunk nekik tulajdonított hatalom pedig az elfogadó vagy nem elfogadó hozzáállásunk és az általános érzelmi állapotunk függvénye. Ha megrekedtünk egy érzésben, az azért van, mert titkon még mindig azt hisszük, hogy az majd megvalósít számunkra valamit. Pedig elvárásainkkal és nehezteléseinkkel gátoljuk azt, hogy megkapjuk másoktól, amit szeretnénk.

Az elengedés szinte mindig fájdalmas és szomorú aktus. Sok-sok beszélgetés, magányos elcsendesedés és számvetés segíthet benne. Idővel így találhatjuk meg újból az egyensúlyunkat, az erőnket, a döntéseinket és az önbizalmunkat.

Az elengedés képessége feltételezi a megbocsátás képességét is. Ez nagyon fontos: ha magunknak és másoknak képesek vagyunk megbocsátani, az annak a jele, hogy valóban el tudtuk engedni a kérdéses problémát. Aki mindig arra vár, hogy igazat adjanak neki, az saját egójának és akaratosságának foglya, és nem képes fejlődni.

A negatívumok nem Veled, hanem Érted történtek! Higgy ebben és halld meg azt az üzenetet, hogy szükséged van változásokra! Olyanokra, amelyeket zsigeri szinten is át kell, hogy élj!

Minden érted történik!

Találj vissza önmagadhoz!

5 + 1 Tipp az elengedéshez
Felejtsd el az elvárásaidat – mikor, kinek hogyan kellett volna viselkednie, már nincs jelentősége, így fölöslegesen emészted magad, érkezz meg!
Fogadd el - A harag, a neheztelés és a düh már csak benned létezik, muszáj elengedned ahhoz, hogy szabaddá válhass. A múlt eseményei mától nincsenek rád hatással, meditálj!
Értsd meg - A múlt és a minták megértése segít, hogy felismerd, hogy miért ragaszkodsz ehhez az emlékhez, és a tudatosság segít megszakítani a romboló mintát. Dolgozz azon, hogy el tudj szakadni a múltban megtörténtektől.
Higgy magadban - Hidd el, hogy bármire képes vagy, és a Sors a kezedre játssza majd a lehetőségeket, és amikor előtted a választás joga, élj a kínálkozó alkalommal. Az életedben jogod van ahhoz, hogy boldogan, kiegyensúlyozottan élhess.
Szeresd a változást - Az elengedés mindig változással jár. Szeresd az új élményeket és tapasztalásokat, légy nyitott, vidám, pozitív és játékos. Az élet ajándék, örülj minden nap, hogy a részese lehetsz.
Légy hálás - Légy hálás magadnak a kitartásodért, hogy képes vagy változni és változtatni. A hála az egyik legerősebb hatású emberi érzelem, amely bámulatos változásokat hozhat az életedben.

Ha készen állsz találkozni önmagaddal várlak szeretettel. Jelentkezem

süti beállítások módosítása