KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Virágcseppek gyermekkorban

2018. november 08. - Kőszegi Zsuzsanna

Gyakran állunk bizonytalanul, összeszoruló szívvel gyermekünk ágya előtt, amikor kétségbeesetten sír, és nem tudjuk, hogy mi a baja. Mikor már jár, beszél és játszik, de még ekkor sem képes mindig elmondani, szavakba önteni, hogy mi bántja. Ilyenkor azt kívánjuk, bárcsak belebújhatnánk a bőrébe, beleláthatnánk a gondolataiba, hogy segíthessünk rajta.

Pedig amikor betegek, akkor betegségükhöz is félelem nélkül állnak hozzá, és talán ez lehet az oka, hogy sokkal könnyebben működnek együtt, illetve jobban viselik a megpróbáltatásokat, mint a családtagok vagy a barátok. A szülők a nagyobb tapasztalatuk révén képesek elsajátítani olyan technikákat, melyek révén a gyermeken is segíteni tudnak.

Egyik ilyen módszer lehet, ha már gyermekkorban megismertetjük őket virágeszenciák mágikus erejével, melyek segítségével szelíden tudjuk gyermekeink lelki egyensúlyát is megteremteni. Ezzel akár növelve önbizalmukat és hitüket saját magukban.

Vizsgáljunk meg néhány gyermeki félelmet és szorongást, melyekre bátran hívhatjuk segítségül a virágok gyógyító rezgéseit.

Folyamatos, gondolatok, és erős félelmek. Alvási problémák, rémálmok.
Fehér vadgeszeteny, kontrollálatlan vagy állandóan visszatérő nem kívánatos gondolatok okozta mentális feszültség vagy alvászavar kezelésére, kiváló gyógyír lehet.

Félelmek az iskolától és más helyektől.
Rezgőnyár, meghatározhatatlan, alaptalan dolgoktól való félelem, balsejtelem, rémálmok. Túlzott érzékenység bizonyos helyzetekre, nagyfokú intuitivitás nesetén használjuk bátran.

Erős gyomorfájdalmak és más pszichoszomatikus tünetek.
Olajfa, a fizikai betegségek vagy mentális túlterheltség miatt kialakult kimerültség vagy gyengeség idején. Az állandó fáradtság és túlzott alvásigény kezelésére.

Virágcseppek gyermekkorban

Erős aggodalmak a mindennapi teendők miatt.
Tárnics, sikertelenség esetén hamar feladja a dolgokat, akaraterő és kitartás hiánya vagy pesszimizmus esetén kiváló eszencia.

Túlzott óvatosság.
Bohócvirág, meghatározható dolgoktól való félelem, bátortalanság, túlzott érzékenység, szégyenlősség, valamint tétovaság esetén használjuk a cseppet. Félelem miatt ha gyermekünk távol tartaná magát bizonyos dolgoktól.

Pánik, hiszti.
Napvirág és a Cseresznyeszilva heves, hirtelen fellépő félelem, pánik, rettegés, ijedtség, aggodalom esetén. Blokkolt cselekvésnél vagy gondolkodásnál.

Félelmek az idegenekkel való kommunikáció miatt, szociális interakciók kerülése.
Békaliliom, zárkózottság, távolságtartás esetén, aki egyedül oldja meg feladatait, mert nehezen teremt kapcsolatokat másokkal.

Túlzott türelmetlenség esetén.
A Nebáncsvirág a türelmetlen, dolgokat hamar feladó, izgő-mozgó gyermek számára segít.

Az eszenciák használata mellett, kétségkívül szükség van Ránk is a kiegyensúlyozott lelkiállapothoz. A szülők problémamegoldása, viselkedése, anélkül hogy természetesen félrevezetnénk a gyermeket a mi esetünkben is korlátaink megugrását szolgálhatják.

A gyermekek számára borzasztó fontos, hogy félelmeiket, szorongásaikat kezeljük, de legfőképp, hogy megértsük. Ne nevessük ki, bagatelizáljuk el, szégyenítsük meg őket, gyermekeink nagyon érzékenyek környezetükre, így sok esetben gondolkozzunk el, hogy az eszenciák mellett, mi az, amire gyermekünk viselkedése rá akar mutatni.

Ingyenes Bach-virág teszt: Kitöltöm

süti beállítások módosítása