KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Év végi szeretetteljes hajrá

2018. december 06. - Kőszegi Zsuzsanna

Egy évben sok ünnep van, köztük talán a legszebb és legtöbb készülődést kíván a szeretet ünnepe, a karácsony, mely egy szeretetteljes ünnep. Szerencsére van még időnk és lehetőségünk, hogy olyan napokká varázsoljuk, melyekre életünk végéig szívesen emlékezünk. És nem csak mi, hanem a családunk, barátaink is. De azért ne legyünk nagy elvárásokkal, hisz ezzel ezekben a napokban is magunknak okozunk energiaveszteséget, stressz formájában. Épp ezért karácsonyig is minden nap szánj időt magadra. Íme néhány tipp, amivel megvalósítható a meghitt, feszültséget nélkülöző ünnep, hogy ne átvészeljük, hanem élvezzük a karácsonyi ráhangolódást. És mellé természetesen néhány Bach-virág, ami támogat benneteket a szeret ünnepéhez vezető úton.

HORNBEAM (Gyertyán) – Ha nehezen bírod elkezdeni a kigondolt feladatok megvalósítását. Csak tolod magad előtt, aztán a végén mindig kapkodás lesz, vagy megalkuvás. A szürke, hirtelen jött hideg esték közül válassz egyet és kuckózz be egy bögre forró kakaóval vagy teával, vagy akár egy finom pohár vörösborral és készíts menetrendet, listát. Ha készítesz egy kis menetrendet, hogy melyik nap, mit intézz el, akkor jó eséllyel elkerülöd az ünnepek előtti rohangálást. Ajándékok beszerzése, szaloncukor, díszek, fa, a menüt is érdemes előre tisztáznod a fejedben, hogy utána már csak a hozzávalókat kelljen beszerezned.

CENTAURY (Kisezerjőfű) – Ha mindenki kívánságának szeretnél eleget tenni. Nehéz meghúznod a határt, félsz, hogy azzal, hogy nemet mondasz, megbántasz másokat. Írd össze, hogy kiket szeretnél megajándékozni, és azt is, hogy saját készítésű vagy vásárolt ajándékkal szeretnéd-e meglepni őket! Látogass ki az adventi vásárba! Biztosan összetalálkozol ismerősökkel is, akikkel jó lesz egy pohár forró tea vagy forralt bor társaságában feleleveníteni a régi, vicces emlékeiteket! A jóleső nosztalgia feltölti az embert akár egyedül lődörögsz, akár társasággal.

HONEYSUCKLE (Jerikói lonc) – Ha a régi ünnepekhez vágyódsz vissza, úgy érzed, hogy ma már nem olyan a hangulat, mint amikor élt egy számodra fontos családtagod, vagy amikor máshol laktatok, vagy, amikor a gyerekek is veletek voltak, utazz el. Lépj ki a komfortzónádból és szakíts a hagyományokkal. Ha egyedül vagy, de akár pároddal is, ne ragaszkodjatok a tardíciókhoz, hisz a szokások megkötnek. Rengeteg jobbnál jobb wellness lehetőség kínálkozik hazánkban és le van tudva a gond mindenről.

Év végi szeretetteljes hajrá

VERVAIN (Vasfű) – Másnak is lehet jó ötlete, jó megoldása. Hallgasd meg őket is és, ha kell légy képes váltani. Engedd el az ideáidat. És engedd meg magadnak a kikapcsolódást is. Ne vállald túl magad, hiszen nem erről szólnak ezek a hetek. Nem várja el senki sem, hogy szétszakadj. Állj, ülj meg néha és inspirálódj baráti társaságban vagy hallgass karácsonyi hangulatot varázsoló zenéket és engedd, hogy átjárja a tested-lelked a családi találkozás örömeinek szóló jóleső melegség!

De úgy vélem a karácsonyra leginkább lélekben kell készülni. Fontos, hogy az adventi időszakban igyekezzünk több időt szánni akár a befelé, akár az egymásra figyelésre. Ha egymásra is figyelünk, elkerülhetjük a karácsony előtti stresszt. Gondolkodjunk el azon, hogyan szeretnénk lélekben készülni az ünnepre? Kapcsoljuk ki gyakrabban a telefonunkat. Érdemes azon is eltöprengeni, mitől lesz karácsonyi hangulatunk. Az emberi kapcsolatok kapcsán is érdemes összegezni, számba venni, hogy mi maradt el, mit lehetne pótolni egy gesztussal. Ha év közben megbántottunk valakit, vagy egyszerűen csak nem voltunk vele eleget együtt, karácsonykor elmondhatjuk neki, hogy milyen jó, hogy van nekem, nekünk. Az együttlét, az odafigyelés kell, hogy hangsúlyt kapjon – ez az ünnep lényege. Jó hangolódást, készülődést!

Ingyenes Bach-virág teszt: Kitöltöm

süti beállítások módosítása