KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Tedd le terheid

2019. február 13. - Kőszegi Zsuzsanna

Életünk során rengeteg olyan kellemetlenség ér bennünket, amelyek a tudat legmélyén raktározódnak el: traumák, sokkok, fájdalmak, megaláztatások, lelkiismereti problémák, amelyek - bár tudatosan már rég elfeledkeztünk róluk - még évek múlva is mérgezik a testünket és a lelkünket. Az ilyen blokkok akadályozzák a test és a lélek szabad energiaáramlását, ez pedig érzelmi gátlásokat, frusztrációkat, önértékelési zavarokat válthat ki, de akár testi tüneteket is okozhat. Gyakran nem is tudjuk, hogy mi áll mindennapi panaszaink hátterében.

A lelki blokkok háromféle múltból származhatnak. Egyes keleti felfogások szerint megjelenhetnek az előző életek meg nem oldott konfliktusai, de a magzati traumák is, illetve a születésünk óta eltelt időben történt események.

Amik ma vagyunk, az egyben a múltunk, a jelenünk és a jövőnk is. Ha figyeled Magad, és a külvilágra adott reakcióid, hogy mik azok a témák, jelenségek, vitás helyzetek, amelyek leginkább testi tünetet váltanak ki belőled, akkor tudatosan el tudsz kezdeni dolgozni magadon. Ezt semmiképp sem érdemes görcsösen tenni, anélkül is minden zajlik, csak figyeld magad!

Mostanában olvastam és nagyon tetszik, mely szerint „egy érzelem hormonideje 2,5 perc”. Ha nem kapaszkodsz bele az érzésbe és nem próbálod elengedni sem, akkor ennyi ideig tart átélni azt, ami felbukkan. Hihetetlennek tűnhet, de a legnagyobb áttörést pont ilyen kétésfélpercek átélése, megélése hozhatja.

Amikor az életben problémával találkozol, az semmi más, mint a benned zajló folyamatoknak az eredménye. Lényeges viszont, hogy ezekben a helyzetekben, ne kezdj el gondolkozni!

Tedd le terheid

Valódi válaszokat az életed valódi kérdéseire nem a gondolkodás által fogsz kapni. Ugyanazokat fogja válaszolni, amiket eddig is hallottál, a berögzült mintáidat. Valószínűsítem, hogy félelem/fájdalom/szenvedéssel telve, de így ki kell ábrándítsalak, de nem jutsz eredményre. Az elmén túli tapasztalás világába az elmével nem tudsz bejutni, az onnan nem tud kivezetni.

Ha nem gondolkodsz, csak figyelsz, az történik, hogy ránézel egy magasabb nézőpontból azokra a dolgokra, ami ott van benned, kvázi ítélkezés nélkül. Nem tudod tovább azt játszani, hogy nincs, mert ráláttál, hogy ott van benned. Már magával ezzel a ránézéssel egyfajta tisztulás indul be, ha hagyod. Addig is a világod csak a benned lévő folyamatoknak a tükröződése. Egyetlen dolgot lehet vele csinálni: átalakítani. Nem megoldani, nem takarítani, nem takargatni, hanem beépíteni.

De ahhoz, hogy be tudd építeni, meg kell ragadni. Gondolatokkal soha nem fogod tudni átalakítani a benned lévő negatív tartalmakat, ha nem cselekszel, ha nem azonosulsz vele, nem válsz eggyé vele. Ez a titka! Ha beintegrálod, beépíted a benned lévő negatívat önmagadba.

Például, amikor benned van a magányosság érzése, fordítsd meg! Ne a magány elkerülése hajtson, hanem az egyfajta lehetőség legyen, hogy túllépj rajta. Éld meg, vállald, szeresd ezt az állapotot is, hiszen ez is részed! Engedd, hogy hasson és hogy történjenek az események, hidd el nem vagy egyedül!! Érezz rá minél jobban, és ne annyira a szavakra, gondolatokra figyelj, azok csak eszközök ahhoz, hogy megtaláld magadban a válaszokat.

Érzelmeink arra hivatottak, hogy megéljük, és nem arra, hogy elrejtsük őket! Minden érzelem, amelyet nem éltünk meg teljes mélységében, valahol elraktározódik a tudatalattinkban és arra vár, hogy egyszer újra elővegyük és teret adjunk neki.

Ami előttünk és mögöttünk áll, az semmi ahhoz képest, ami bennünk rejlik. Ha feltárjuk a belső világunkat, csodálatos dolgok történhetnek! Ha úgy érzed, nem megy egyedül, keress bizalommal.

Szeretnék bejelentkezni kineziológiai kezelésre: Jelentkezem

süti beállítások módosítása