KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Hozd egyensúlyba magad a virágok rezgéseivel!

2015. június 23. - Kőszegi Zsuzsanna

A virágkivonatok a gyönyörű zenéhez, vagy bármi más tündöklően felemelő és inspiráló dolgokhoz hasonlóan képesek egész lényünk felemelésére és a lélekhez való közelítésre. Így hoznak békét és enyhülést szenvedéseinkre.

A Bach virágterápia dr. Edward Bach, angol orvos, nevéhez fűződik. Az 1930-as években felfedezte, hogy bizonyos növények virágaiból készült eszenciák közvetlenül képesek hatni a  különböző lelkiállapotra. A Bach-virágterápia rendszerében, 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk, amelyek, Bach doktor szerint, összefoglalják az emberi problémákat előidéző lelki okok összességét. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait. 

A Bach-virágeszenciák olyan finom rezgésekből előállított eszenciák, melyek a test-lélek-szellem hármasára hatnak. Minden negatív lelki állapotnak van egy pozitív megfelelője az eszenciák között. A Bach-virágok segítenek megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást, beindítják az öngyógyító folyamatokat. 

A Bach-virágok ugyanúgy kitisztítják a lélekből a felesleges salakanyagot, mint egy tisztítókúra a testi salakanyagot.

Bach doktor így fogalmazott: " Ott ahol az ember már nem igazán önmaga, ismét teljesen önmaga lesz."

A Bach eszencia egyszerű és mellékhatásoktól mentes, allergiát, függőséget nem okoz, túladagolni nem lehet, egyes (szintén elsősorban lelki problémákra ható) homeopátiás szerektől eltekintve bármilyen más készítménnyel együtt alkalmazható.

Egyszerűségének köszönhetően bárki használhatja, Bach doktor álma az volt, hogy minden háztartásba megtalálható legyen és mindenki bátran használhassa. 

image.jpg

A Bach-virágterápia fő jellemzői:

  • A Bach-virágok rendszerében: 38 virágeszencia található, melyet Bach doktor 7 csoportba sorolt fel.
  • A hét csoport a következő: Félelem, Bizonytalanság, Jelen történései iránti érdektelenség, Magányosság, Más emberek elképzeléseivel és külső hatásokkal szembeni túlérzékenység, Kétségbeesés, Mások boldogulása miatti túlzott aggódás. 
  • Az egyes csoportokba tartozó eszenciák leírását az alábbi linkre kattintva érheted el:  38 gyógyító eszencia 7 csoportja
  • Előképzettség nélkül is alkalmazható gyógymód, amely közvetlenül az ember energiarendszerére hat.
  • Bach-viráterápia kiegészítő terápiaként jól működik bármilyen más módszerrel, terápiával.
  • Bach-virágterápiát segítő szakmában dolgozók kiegészítő terápiaként jól be tudják építeni a munkájukba.
  • Használata egyszerű, csecsemőknek, gyerekeknek, felnőtteknek, állatoknak és növényeknek is adható
  • A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni. Kattints ide a szerválasztáshoz

Az alábbi videóból még többet megtudhatsz a Bach-virágokról:

www.naturterapia.hu

süti beállítások módosítása