KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Bach esszenciák – Bizonytalanság csoport

2018. május 10. - Kőszegi Zsuzsanna

A virágterápia a természetgyógyászathoz hasonlóan a természet-gyógyító erején alapul. Mint a természetgyógyászatban a gyógynövények, a virágok szintén rendkívül hatásos gyógyító erővel rendelkeznek. A virágterápia jótékony hatásában bárki részesülhet.

Amikor már egy ideje gyakorlod a virágterápiát, látni, érezni fogod, hogy minden egyes virágnak más és más energiája van. Ebben a postban azokat a virágesszenciákat szeretném bemutatni, melyek a bizonytalanság érzetünk mérséklésében nyújthatnak nagy segítséget.

„A bizonytalanság az önbizalom és a céltudatosság fejlesztésével haladható meg: az ember megérti, hogyan kell tétovázás és ingadozás helyett döntéseket hozni, és végre is hajtani azokat. A cselekvésből származó hibák elkövetése sokkal jobb, mint ha a bizonytalanságból származó passzivitás miatt elszalasztja lehetőségeit.” Edward Bach

E csoportba tartozó virágok, eszenciák.

Szikárka – Sclerantus - az egyensúly virága

A bizonytalanság a döntésekben, a véleményalkotásban jelenik meg. Általában ellentétes gondolatok miatt két dolog, még két apróság miatt sem vagy képes dönteni? Határozatlanság és a rossz döntésektől való félelem jellemez, s attól tarthatsz, hogy elszalasztatsz egy olyan lehetőséget, amiről később kiderülhet, hogy az mégiscsak jó lett volna. Fontos megteremteni a testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot, mérsékelve a kicsapongásokat és jelentősen csökkentve az ingadozásokat. Segít, hogy az elkezdett dolgokat következetesen végig vidd és befejezd.

Megerősítések
SZILÁRDAN ÁLLOK!
TUDOM AMIT AKAROK!
DÖNTÖK!

Rozsnok – Wild Oat – Az elhivatottság virága

A Rozsnok a tiszta gondolkodás és az önmegvalósítás szere. Hosszabb időn át szedve helyreállítja a belső rendet és egyfajta észrevétlen megismerési folyamat révén rányitja az ember szemét önmagára és valódi belső igényeire. Világosságot és határozottságot ad, segít megtalálni a személyes elhivatottságot, nélkülözhetetlen krízisek idején, segít a hivatás vagy partner kiválasztásában, az élet újrakezdésében. Legyőzi az elégedetlenségből vagy belső homályosságból fakadó depressziót, ill. betegségeket. Hiányzó cél vagy elképzelés esetén is használható.

Megerősítések
„LÁTOM A DOLGOK ÉRTELMÉT”
„KÖVETEM A CÉLOMAT”
„MEGELÉGEDETT VAGYOK”

Bach esszenciák - Bizonytalanság csoport

Kékgyökér – Cerato - Az intuíció virága

Szedjük össze a bátorságunkat, és adjunk egy esélyt a megérzéseinknek. Ha döntenünk kell, mindig kérdezzük meg magunkat is! Ez akkor sikerül a legjobban, ha leülünk, becsukjuk a szemünket, és elképzeljük a meghozandó döntés következményeit. Utána próbáljunk visszaemlékezni, hogyan éreztük közben magunkat. A jó érzés azt jelenti: rendben van, a rossz azt: inkább hagyjuk. A kékgyökér mindig segíteni fog bennünket. Döntésről döntésre biztosabbá válunk, és meg fogunk lepődni, milyen jó tanácsokat ad a belső hangunk.

Megerősítések
„BÍZOM MAGAMBAN”
„FIGYELEK ELSŐ MEGÉRZÉSEIMRE”
„MAGAM DÖNTÖK”

Gyertyán – Hornbeam - A kimerült lélek virága

A Gyertyán a mindennapi életben való boldogulás szere. A kudarctól való félelem ellen hat, serkenti az egészséges teljesítési vágyat, vállalkozó kedvet és önbizalmat ad. Megakadályozza, hogy az ember a túlhajszoltság érzése miatt betegségbe meneküljön. Gyertyán virágeszencia segíthet leküzdeni a kezdeti gyengeséget, hogy gyorsan megragadhassuk a feladatainkat. Újra hozzásegít a szellemi frissességhez és világossághoz. Ahhoz, hogy legyőzzük a bénító restséget, és kiszabaduljunk az egyoldalú, rutinszerű hétköznapokból, eljárhatunk például tanfolyamokra vagy rendezvényekre, melyek elősegítik a szellemi és testi aktivitásainkat.

Megerősítések
„FRISSNEK ÉRZEM MAGAM”
„LENDÜLETBEN VAGYOK”
„SZÍVESEN DOLGOZOM”

Tárnics – Gentian – A hit virága

Ha ki szeretnénk szállni negatív „programunkból”, szedjük az őszi tárnics virágesszenciát, még akkor is, ha igazi pesszimistaként nem várjuk, hogy bármi értelme is legyen. Az őszi tárnics támogatni fogja a gondolkodásunk pozitív részét, és élesíti a látásunkat, mindazokra a szép dolgokra, melyek a mi életünkben is naponta megtörténnek. A megrögzült pesszimisták foglalkozzanak emellett a pozitív gondolkodás világával! Az optimizmus egy bizonyos pontig megtanulható! A pesszimizmus krónikus állapota mellett mindig vannak aktuális helyzetek, amikor csüggedtnek és kedvetlennek érezzük magunkat, például betegségek, vizsgák, válások esetén. Az őszi tárnics ilyenkor is segíthet, hogy ezeket a helyzeteket bátorsággal és bizalommal legyőzzük.

Megerősítések
„BIZAKODÓ VAGYOK”
„POZITíV VAGYOK”
„HISZEM, HOGY MINDEN JÓL ALAKUL”

Sülzanó – Gorse - A remény virága

A sülzanó a reménytelenség ellenszere. Aktivizálja az élni akarást, segít abban, hogy az ember a csalódások és veszteségek közepette is pozitív  hozzáállást vehessen fel. Súlyos, reménytelennek tűnő betegségek esetén használata fordulatot hozhat. Különösen fontos a rákterápiában, a lelki oldalról történő kiegészítő módszerként, mivel a gyógyíthatatlan rák ( ami egyébként viszonylag ritka) gyakran annak a jele, hogy a szervezet feladta a harcot a betegséget kiváltó okkal szemben.

Megerősítések
„EGYENES VAGYOK”
„TELVE VAGYOK REMÉNNYEL”
„ÚJ LEHETŐSÉGEKET LÁTOK"

Ingyenes Bach-virág teszt: Kitöltöm

 

süti beállítások módosítása