KŐSZEGI ZSUZSANNA

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Stresszoldás, önismeret, kineziológia

Mit üzen a tested?

2018. július 02. - Kőszegi Zsuzsanna

Rengetegen küzdenek valamilyen betegséggel. Nőgyógyászati problémákkal, gyomorégéssel esetleg veseproblémával fordulnak orvoshoz. Vajon milyen üzenetet szeretne közvetíteni a test a betegségeken keresztül? A betegség van, hogy valamiben akadályoz, de az is lehet, hogy épp hozzásegít valamihez.

A testünk egész életünk során velünk van, ha egészséges az természetes számunka, és lehet el is hanyagoljuk, amíg valamilyen betegség fel nem üti a fejét. Ilyenkor sokan keresnek valamilyen megoldást a “megjavítására” és amikor újra megfelelően funkcionál, megint háttérbe szorul. Nem gondoljuk végig, hogy mi is az, ami idáig vezetett. Mi az, amit másképp kellene csinálnunk az életükben. Nem hisszük, hogy van összefüggés a lelki dolgok és a testi tünetek között.

Amíg nem gondolkodunk el azon, hogy mi is zajlik az adott élethelyzetünkben, és nem vagyunk hajlandóak tenni a saját egészségi állapotunkért, addig nem tudunk gyökeres változást hozni az életünkben. Pedig az egyik legszorosabb kapcsolatunk életünk során a tetsünkkel van. Fontos lenne megtanulnunk odafigyelni a testünk üzeneteire. Hiszen a test jelez, ha valami nincs rendben, de ha nem figyelünk ezekre a jelekre sokszor ez nagy áldozattal is járhat.

Testünk hordozza egész élettörténetünket, sőt még a generációs elődök információit is. Még mielőtt az édesanyánk megszületett, a legkorábbi nyomaink az anyánkkal együtt a nagyanyánk testében voltak, tehát három generáció osztozott egyazon biológiai környezeten. A test soha nem hazudik és mindenre emlékszik. Korábbi cikkemben már írtam a test visszajelzéséről, melyhez a kineziógiai izomtesztet hívjuk segítségül.

Mit üzen a tested?

Amennyiben megtanulunk a test nyelvén beszélni, azaz felfedezzük, hogy melyik betegség mögött szimbolikusan milyen érzelmi, lelki okok állhatnak, ez nagy segítségünkre lehet a gyógyulásban. A különböző tünetekből vagy betegségekből következtetni lehet arra, hogy milyen lelki problémákkal, belső vívódásokkal, konfliktusokkal küzdünk.
Azonban nem feltétlenül lehet mindenkire egy adott betegség vagy tünet esetén pontosan ugyan azt a testszimbolikát ráhúzni, természetesen alap kiinduló helyzetnek jó, ha tudjuk általánosságban mit is szimbolizál egy-egy betegség vagy tünet. Tanuljunk meg kommunikálni a testünkkel.

Vedd végig az alábbiakat a betegségedet illetően:

  • Vedd észre és figyeld meg mit, mikor és hogyan jelez a tested.
  • Fogadd el a betegséged, hiszen az ellenállással, szembeszegüléssel nem segítjük a jelen helyzetünket.
  • Kérdezd meg magadtól miben akadályoz a betegségem? Miben segít a betegségem?
  • Miért éppen a testem ezen része betegedett meg?

Pár testi tünet és a lelki okok:
Hasmenés: Új dolgoktól, változástól való félelem. Nem képes valamit megtartani, mert saját magában kételkedik, hogy valóban menni fog-e. Folyamatos belső bizonytalanság, elutasítástól való félelem.

Székrekedés: Túlzott ragasztkodás olyan személyekhez, tárgyakhoz, szokásokhoz, melyek már nem szolgálják. Inkább a biztos rossz, mint a bizonytalan új. Nem megy az elengedés, a változás.

Veseproblémák: Érzelmek elfojtása, félelmek, túl nagy stressz, nyomás. Túlzott reakció bosszantó helyzetekre, dolgokra tehetetlenség érzése miatt.

Női szervek megbetegedései: Nőiséggel, nőiesség megélésével való problémák, anyaság, anyává válás, női szerepek megélésének a problémái húzodnak a hátterében.
Gyomorproblémák: Hogyan és mennyire tudom megemészetni az új helyzeteket, új dolgokat. A hétköznapi valóság és a vágyak konfliktusa is gyomorproblémákban mutatkozhat meg.

Ha készen állsz találkozni önmagaddal várlak szerettel. Jelentkezem

süti beállítások módosítása